"ЧЕРНО МОРЕ " изпусна петима без пари: ДЯКОВ, МИРО, ДАНИЕЛ, ЛАЗАРОВ и БАЧЕВ! Всички могат да подписват с друг клуб!
varna-sport.com 03.02.2011 17:28
"Черно море" е на път да изпусне без трансферна сума петима от основните си футболисти - Танкът Дяков, Миро Манолов, Даниел Георгиев, Мишо Лазаров, Радо Бачев, пише
завърналия се вече "Позвънете: ВестникЪт".
Всички те имат договори с „моряците” до 30 юни, а все още никой от ръководството на клуба не им е предложил да ги удължат. Според трансферния правилник на УЕФА петимата вече имат право да преговарят с други клубове, тъй като настоящите им контракти изтичат след по-малко от 6 месеца. Футболистите могат да сключат предварителни договори, които да влязат в сила след края на сезона, като това дори може да се случи без знанието на ръководството на „Черно море”.
Пред „Позвънете: ВестникЪт” играчите не пожелаха да коментират плановете си и това дали вече имат оферти от други отбори. Единствено централният бранител Танко Дяков обяви, че има желание да излезе в чужбина. Преди седмица той бе на проби в руския ФК „Краснодар”, но не се стигна до договор. „До лятото има време. Сега предстоят мачове, в които ще дам всичко от себе си за „Черно море”. Важното е отборът да се представи добре през пролетния полусезон, а след това ще мисля”, заяви снажният защитник.
Освен на Лазаров, Бачев, Дяков, Георгиев и Манолов, на 30 юни изтича и договорът на Станислав Стоянов, който е в отбора вече 11 сезона. При него обаче практиката е по-различна, отколкото на останалите играчи. От 2008 г. насам той преподписва контрактa си година за година и води преговори с ръководството след края на всяка състезателна кампания.
Иначе другите футболисти в „Черно море”, които са под 25 години, като Румен Николов, Тодор Колев, Петър Денчев, Георги Божилов, Александър Александров, Даниил Ратников и Сашо Александров имат дългосрочни договори с клуба за още поне 2-3 години. Капитанът Георги Илиев пък е с контракт до лятото на 2012 г., когато изтичат и взаимоотношенията на „Черно море” с бразилците Адемар Жуниор и Марко Тиаго.
Греньорът Стефан Генов: Искам ги в отбора
Селекционерът Стефан Генов обяви пред „Позвънете: ВестникЪт”, че и петимата футболисти, на които договорите изтичат, са му нужни. „Те са качествени състезатели и смятам да разчитам на тях. Ще бъдат част от състава през този полусезон и ще играят в мачовете, защото са важна част от колектива”, заяви старши треньорът.
Той отказа да коментира темата с изтичащите договори на Дяков, Георгиев, Манолов, Бачев и Лазаров и кога те ще получат предложения за нови контракти. „Това е въпрос, по който не мога да взема отношение. Аз мога да говоря само за спортно-технически неща, а вече ви казах, че петимата са добри играчи”, допълни наставникът на „Черно море”.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Таковата..... за Даниел Георгиев и Ради Бачев няма да се сърдя много, но смятам, че на другите трима трябва да се предложат договори, защото са важна част от отбора. Според мен Мишо Лазаров е много по-стабилен отколкото Беройския... Танка ако се стегне има още какво да даде на Черно море, а Миро Манолов като се излекува пак ще мачка

Питат ли ме де зората ме огряла първи път, питат ли ме де земята що най любя на светa
Тамо аз ще отговоря де се бели Дунав лей, де от изток ЧЕРНО МОРЕ се бунтува и светлей
Българийо драга мила земя пълна с добрини, земя що си ме кърмила моя поклон приеми!