Срещал съм се с Василев и съм го молил, тогава е ставал спонсор и на волейбола, на мотокроса, на "Ботев"- Пловдив, за Гигинския манастир също съм го молил за финансова подкрепа
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-tzvetan-vasilev-izbori2013-15028939?nt=9
Изреченото от Бойковата уста свидетелство, което изобщо не е изненада за по-паметливите и следящите по-изкъсо българската политическа и футболна действителност, окончателно разсейва всички съмнения за това по какъв начин пловдивчани са се сдобили със своя наистина солиден спонсор. И тук е мястото да се запитаме защо близо един ден след като лидерът на ГЕРБ сподели тази истина, цари такава гробна тишина сред българската футболна общественост. На този фон е добре да си припомним как само преди месец и половина 13 футболни президенти на отбори от "А" група адресираха декларация до премиера Пламен Орешарски с искане "Газпром" да не спонсорира Левски. Защо сега ръководителите на 12-те останали отбори (подписалите декларацията 13 тима без Ботев), ако наистина искат да докажат, че са принципни, не пуснат декларация, която да осъди намесата на държавата, и в частност на бившия министър-председател Бойко Борисов, в полза на Ботев (Пловдив)? И защо така безмълвни в момента са феновете на цял куп отбори, които тук, в този форум, приветстваха декларацията от началото на м. август и морализаторстваха как не е справедливо да се помага на Левски? Навярно, защото те смятат, че държавата може да предоставя подкрепа на който клуб си иска, независимо дали става въпрос за ЦСКА, Ботев (Пловдив) или Струмска слава (Радомир), но не и на Левски.