Федерациа шеини
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Федерациа шеини
На шейни сме се возили още в невръстната си възраст, но тогава, едва ли сме знаели, че в тази дисциплина се лети с над 200 км/ч. Базата у нас не е добре развита и възможностите за практикуване на този спорт в България не са никак достатъчно, въпреки че имаме условията за реализиране на проект, който да развие този толкова предпочитан спорт по света. Разбира се, имаме и представители, които се състезават в тази дисциплина. През 1988-ма, в Калгари, българи дебютират на олимпийската надпревара при спортните шейни. При жените стартира Симонета Рашева, а на двойка при мъжете се пускат Митко Бачев и Красимир Каменов. В Албервил, 1992-ра, участват Албена Здравкова и дуетът Елко и Иван Карачолови. На Олимпиадата в Торино, 2006-та, Петър Илиев се класира 31-ви
Re: Федерациа шеини
можем да се радваме че май в бобслея (което е коренно друго) имаме квота за Ванкувър. 2 румънки, сменили си паспорта след скандал.
а, шейните са си интересен спорт, но сезонът свърши...
а, шейните са си интересен спорт, но сезонът свърши...

Гълъбин Боцев ще представя България на световното първенство по шейни на естествени трасета в Канада, съобщиха от родната федерация. 19-годишният ни състезател е многократен републикански шампион на страната. Миналата седмица Боцев участва в кръг от Световната купа в Австрия, където се нареди на 24-о място на едноместни и на 10-о място на двуместни шейни заедно с Чавдар Арсов. Целта на юношата ни за световното ще е влизане в първите 30 при най-силните мъже на планетата.
В момента у нас има 8 действащи клуба по шейни. Зимните тренировки се провеждат на хижа "Звездица" на Витоша и в Драгалевци, като се създават специални писти. През лятото плазовете на шейната се сменят с ролкови шини, за да не губят тренинг състезателите. Летните състезания се провеждат в Кремиковци.
В момента у нас има 8 действащи клуба по шейни. Зимните тренировки се провеждат на хижа "Звездица" на Витоша и в Драгалевци, като се създават специални писти. През лятото плазовете на шейната се сменят с ролкови шини, за да не губят тренинг състезателите. Летните състезания се провеждат в Кремиковци.
-
- Контакти:
Re: ФедерациЯ шеини
Федерация е с Я 

-
- Контакти:
Re: Федерациа шеЙни
А шейни с Й
-
- Контакти:
Що не пишеш в тоя форум и в моя?