Да не си помисли някой че искам да насаждам омраза , но истински ми дотегна от това цялото клепане върху Българските паметници в БЮР Македония. Оставяйки настрани чистия вандализъм какво показва този акт? Че просто тия българофоби няма да се спрат пред нищо за да ни скачат по националните символи ! И така докога? Каква Европа бе скъпи макета , за вас тя ТРЯБВА да е по - близо през Австралия отколкото през нашата благословия! Нищо те албанците са в задния ви двор пак ще си говорим много скоро , скъпи братя македонци ( каквото и да значи македонец)!!!
Текст plovdiv24.bg : Паметникът на българите, загинали при инцидента с кораба "Илинден" в Охридското езеро, е бил осквернен, съобщава македонската телевизия "Алфа". Монументът е изрисуван със свастики и текст, чието послание не е ясно.
Местните власти и хората в Охрид остро осъдиха инцидента и поискаха полицията да намери извършителите на поругаването на паметта на българите, информира още медията.
Говорител на органите на реда в Охрид обеща да бъде направено всичко за идентифицирането и откриването на човека, изрисувал с черен спрей монумента.
Оскверняването на паметника е станало в същия ден, когато българският президент Росен Плевнелиев и македонският държавен глава Георге Иванов са се договорили във Ватикана да се срещнат скоро в Охрид.
Корабът "Илинден" потъна на 5 септември 2009 година в Охридското езеро. При инцидента загинаха 15 български туристи.
Гавра с БГ паметник на Охридското езеро
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- child in time
- Контакти:
Гавра с БГ паметник на Охридското езеро
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! 

- Red Warrior
- Контакти:
Re: Гавра с БГ паметник на Охридското езеро
Доколкото знам тази неделя в Македония има местни избори и това са провокации на просръбските кръгове и агенти на бившата тяхна УДБА. Сърбия прави всичко възможно да стане членка на ЕС преди Македония за да предяви и тя своите претенции, но заблудените макета се радват на фалшификати и пропагандистки филми.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
- wicked1913
- Контакти:
Довечера хърватите ще научат жалките сърби на уважение... а макетата няма какво да ги коментирам! Тотални идиоти... за пореден път доказват,че са безмозъчни същества на н-та степен, къде е оня палячо дето пише в този форум ?
фалшива коса - фалшив футбол!
- Red Warrior
- Контакти:
Охрид. Ако полицията иска, веднага ще намери извършителите на оскверняването на паметника на българите, загинали при инцидента с кораба "Илинден" в Охридското езеро. Това каза пред Агенция “Фокус” кметът на Охрид Александър Петрески. „Аз съм убеден, че полицията, ако иска, веднага ще намери извършителите. Паметникът е на такова място, че полицията тук непрекъснато патрулира. А заради изборите, има специално пристигнала полиция, които са настанени в хотел „Милениум”. Значи това е направено пред техните очи”, каза кметът на Охрид Александър Петрески.
На въпрос - до сега имало ли е такъв случай, той каза: „Такъв случай, за оскверняване на паметник, не се е случвал до сега. Преди време бяха нападани гръцки туристи, бяха замервани с камъни автобуси. Тези вандали са познати на полицията. Мисля, че това е направено от хора - вандали и от хора, които са политически обсебени. Знаем, и полицията знае, кои са тези хора”.
Остро осъждам оскверняването на паметника на загиналите от България в Охридското езеро - заяви кметът.
„Разбрах, че вандали са осквернили паметника на загиналите туристи от България в Охридското езеро. Аз остро осъждам това. Охрид е исторически град, Охрид е град на културата, Охрид е град не само на охридчани и на Македония, Охрид е град на целия свят. Не можем да излъчваме такива послания към света. В рамките на днешния и утрешния ден, паметникът ще бъде реновиран”, каза Петрески.
Паметникът на българските туристи, загинали при инцидента с кораба „Илинден” в Охридското езеро, беше поставен на 5 септември преди 2 години.
Корабът потъна на 5 септември 2009 година. На борда му имаше 55 българи, 15 от тях загинаха, а останалите бяха спасени.
На въпрос - до сега имало ли е такъв случай, той каза: „Такъв случай, за оскверняване на паметник, не се е случвал до сега. Преди време бяха нападани гръцки туристи, бяха замервани с камъни автобуси. Тези вандали са познати на полицията. Мисля, че това е направено от хора - вандали и от хора, които са политически обсебени. Знаем, и полицията знае, кои са тези хора”.
Остро осъждам оскверняването на паметника на загиналите от България в Охридското езеро - заяви кметът.
„Разбрах, че вандали са осквернили паметника на загиналите туристи от България в Охридското езеро. Аз остро осъждам това. Охрид е исторически град, Охрид е град на културата, Охрид е град не само на охридчани и на Македония, Охрид е град на целия свят. Не можем да излъчваме такива послания към света. В рамките на днешния и утрешния ден, паметникът ще бъде реновиран”, каза Петрески.
Паметникът на българските туристи, загинали при инцидента с кораба „Илинден” в Охридското езеро, беше поставен на 5 септември преди 2 години.
Корабът потъна на 5 септември 2009 година. На борда му имаше 55 българи, 15 от тях загинаха, а останалите бяха спасени.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Макетата са доказани дебили и олигофрени, какво да ги коментираме ... Само едно не ми е ясно - на нас ни викат фашисти и нацисти, а те рисуват свастики, е това се вика македонски идиотизъм
Дано има адекватна реакция на Външно министерство. Мен ако питат, тия нещастници трябва да бъдат блокирвани постоянно от нас за ЕС, докато не се опитат да станат нормална държава 

Макетата са толкоз глупави, че няма кво да ги коментираме. Направо трябва да им сложим вечно вето за ЕС (те и без тва след 20 години ще се разпаднат).
Къде е сега Плевнелиев да реагира като български държавен глава? Няма да реагира, защото е жалък лакей като предшественика си Гоце.
Що е маке все е ла.но,ама наистина много голямо,рядко и миризливо ла.но което и на лопата трудно ще се събере.
- child in time
- Контакти:
alp написа:Къде е сега Плевнелиев да реагира като български държавен глава? Няма да реагира, защото е жалък лакей като предшественика си Гоце.
+1! Определено държавен глава на място щеше да отреагира остро на подобна провокация! Но днес е Петък което значи че преди Коледа няма да има реакция!

БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! 

И кво,всеки път Плевнелиев да пише писма,щото някакви малки дроги са решили да се правят на велики?
I'M BLIND!IMPRESS ME!