Уважавам Ники Алекасандров като журналист, но и той, като другите сгафили беше по- добре да не го пише. И сам си направи гаф. Не разбрах от този материал нищо, какво общо имат Мъри Стоилов , Емо Костадиниов , Ицо, Наско , БФС, свалените гащи , средните пръсти и т.н . Тоя материал някак не се връзва дори и с популацията на голите охлюви. Объркан отвсякъде, без идея и без никаква мисъл. Еми това е - родната журналистика е по слаба и от българския футбол. Затова викат и Вили Вуцов - нито футболист беше, нито тренер, ама за журналист определено става. Успех Вили- нямаш конкуренция.
А за цензурата - ще пиша , след като го видя ???.. tozi komentar.Еми смешно е, ама нали затова светът е оцелял.
Изкуството на журналистически гаф
Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Изкуството на журналистически гаф
Последна промяна от mihael на 13 мар 2009 09:59, променено общо 1 път.
Re: Изкуството на журналистически гаф
Свободата на словото позволява това, което ти е на ума да го изразиш чрез реч или текст /ако можеш разбира се/. И не виждам защо трябва да се бъркаме в това кой какво е написал и казал. С това гаф не се прави. Още повоче под формата на журналистика. И Вили Вуцов вече може да влезе в стилистиката на Ефрем Димитров. Лошо няма. Води се журналист. Става въпрос за това, че всичко изречено и извършено от хора, които в момента се явяват не журналисти или актьори да речем, а футболни хора вече е гаф - сиреч не си вършат точно работата. И прословутата реплика на Вили като ТРЕНЬОР все още на Левски, за това че ще бие ЦСКА като магарета или нещо подобно беше си е чист гаф. За това Ники може да напише нещо, но стои с името си зад него. И доколкото се сещам всичко това са факти. Дори метафорите му.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
Мihael4o,извинявай,4е ще ти го кажа,но щом си толкова ограни4ен (умствено)моля те не се "изявявай" в този форум!
Извинен си приятелю, желая ти успех в този Форум. Май писах нещо за цензурата, А???
Под една или друга форма тя си съществува. Ама да караме нататък... С усмивки разбира се
Под една или друга форма тя си съществува. Ама да караме нататък... С усмивки разбира се

Уважаема(и) Ros, и на теб ще ти отговоря накратко. Ако един журналист не може да пише свестно и се обърква в собствената си реч, тогава един футболист може да го направи по - добре-, (май Бербатов беше казал нещо подобно) -поне е специалист в тази тема . А този който има име, трябва да го защитава , а не да прави гафове, и всеки професионал ще ти го каже.
mihael написа:Уважаема(и) Ros, и на теб ще ти отговоря накратко. Ако един журналист не може да пише свестно и се обърква в собствената си реч, тогава един футболист може да го направи по - добре-, (май Бербатов беше казал нещо подобно) -поне е специалист в тази тема . А този който има име, трябва да го защитава , а не да прави гафове, и всеки професионал ще ти го каже.
Мihael, приятелю.
Първо - не върви някак си човек, който прави забележка на журналист, дори сгафил, и претендира за точност да използва диалектна лексика, без тя да е удачна в контекста. "Свестно" е дума, характерна за западния български диалект.Извинявам се за забележката.
Второ - аз лично не виждам къде точно Ники се е объркал в речта си. Или казано по друг начин - прекрасно схащам смисъла на статията.
и Трето- благодаря ти за вниманието към мен
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
Уважаема(и) Рос, благодаря ви за познанията по диалектология , ще се опитам да намеря заместител на думата "свестно" и май няма да открия , ако искате да пиша на "мьеко", няма как, някой трябва да измисли клавиатура и за този тип диалекти, които вие използвате. А като става дума за човек и журналист, без да искате вие обиждате журналистите.
С уважение
С уважение
Последна промяна от mihael на 13 мар 2009 10:39, променено общо 1 път.
Приятелю, давам ти жокер -свЯстно
Благодаря за жокера- ти си СВЯСТЕН човек, ще си го запиша някъде, да не го забравя, Учителю
Аз, пич, съм СВЯСТНО момче на средна възраст
Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”