Как се става футболен съдия?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Kostadin1980
Контакти:

Как се става Футболен съдия

Мнениеот Kostadin1980 » 26 юли 2010 17:49

Здравейте на 29 години съм,завършил съм спортното училище в Бургас и се интересувам как бих могъл да стана Асистент арбитър

Моля да ми кажете какви са първите стъпки за навлизането в Българското съдийство и къде трябва да отида да се запиша в Бургас

Благодаря предварително за отговора ви

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Re: Как се става Футболен съдия

Мнениеот UltraBlue » 26 юли 2010 17:57

Не искам да те отказвам, но.... приготви се да ядеш доста бой из селата в бургаска област... просто няма как да тръгнеш от по високо стъпало. Имах приятел, който беше тъч-рефер в Шумен и се отказа именно поради тази причина 8-)
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

stanislav89
Контакти:

Мнениеот stanislav89 » 26 юли 2010 18:12

Отиваш до местната централа на БФС и питаш кога им курс за съдии.Караш курс и почваш като помощник при най-малките деца , после и по селските групи и т.н.
Бил съм 2 години съдия и никой не ми е посягал , но има много психическо напрежение , по мое мнение не си заслужава.

Потребителски аватар
malchev
Контакти:

Мнениеот malchev » 26 юли 2010 18:18

Без та искам да звуча негативно, но не ти ли е малко късничко тепърва да почваш?
Трябва иначе курс да изкараш и почваш от най-долните дивизии. Един приятел беше страничен рефер 4-5 години, почна на 16-17. Имаше мачове във В групите, но прекалената простотия не му понесе. Друго кофти тук е, че за да станеш елитен съдия (А, Б Групи) трябва някой отбор да те подкрепи.. иначе много трудно :(

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 26 юли 2010 18:25

UltraBlue написа:Не искам да те отказвам, но.... приготви се да ядеш доста бой из селата в бургаска област... просто няма как да тръгнеш от по високо стъпало. Имах приятел, който беше тъч-рефер в Шумен и се отказа именно поради тази причина 8-)

Кога е бил съдия? Сигурен съм ,че ми е свирил. :mrgreen:
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 26 юли 2010 18:27

W84me написа:
UltraBlue написа:Не искам да те отказвам, но.... приготви се да ядеш доста бой из селата в бургаска област... просто няма как да тръгнеш от по високо стъпало. Имах приятел, който беше тъч-рефер в Шумен и се отказа именно поради тази причина 8-)

Кога е бил съдия? Сигурен съм ,че ми е свирил. :mrgreen:

[offtopic]Преди доста време... някъде около 8-9 години 8-)[/offtopic]
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
asenkolev
Контакти:

Мнениеот asenkolev » 26 юли 2010 19:06

С връзване на обувки! Тия нещастници дето свирят в А група да не мислите, че имат голям опит в селските групи.Вързали са няколко обувки, и продължават да връзват!
Изображение
Голфо е за нас, тройката за вас!!!
asenkolev написа:В света има два вида футболни отбори - Барселона и всички останали!

Потребителски аватар
Masaba
Контакти:

Мнениеот Masaba » 26 юли 2010 19:24

Виж в офиса на БФС в Бургас(ако имат де),там ще ти кажат всичко.Но мисля,че 2 пъти в годината е записването за курса.

bokomilanista
Контакти:

Мнениеот bokomilanista » 26 юли 2010 20:03

ОСТАВЕТЕ МОМЧЕТО ДА СЕ РАЗВИВА АКО ИСКА.ВЕЧЕ ТИ КАЗАХА.ОТИВАШ В ЗОНАЛНИЯ СЪВЕТ,КАРАШ КУРС,ДЪРЖИШ ИЗПИТ И ГОТОВО.ПРИГОТВИ СЕ ДА ПОКРИВАШ ТЕСТ НА КУПЪР.3.2 КМ ЗА 12 МИНУТИ В НАЧАЛОТО.ПОСЛЕ МОЖЕ ДА ИМА ПО-ВИСОК КРИТЕРИИ.ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ.МЕНЕ КОНТУЗИЯ И КОРУПЦИЯ МЕ СПРЯ,НО ОТ 50 СЕЛСКИ МАЧА НЯМАМ ПОСЯГАНЕ.АКО ИСКАШ ДА СЕ РАЗВИВАШ УЧИ И АНГЛИЙСКИ.ЗА МЕЖДУНАРОДЕН ЕДИН ДЕН ЩЕ ТИ ТРЯБВА.НО ГО ПОЧВАЙ ОТСЕГА АКО СЛУЧАЙНО НЕ ГО ВЛАДЕЕШ.ОЩЕ ВЕДНЪЖ УСПЕХ.АКО ИМА ДЪРТАЦИ В СЪВЕТА СИГУРНО ЩЕ ИСКАТ ДА ИМ НОСИШ ЗА ДА ТЕ ПУСКАТ ПО-НАГОРЕ В ГРУПИТЕ ,НО САМ ПРЕЦЕНИ.АЗ НЕ ИМ НОСИХ И СИ ОСТАНАХ САМО МНОГО ДОБЪР В ОЧИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТИ И ТРЕНЬОРИ И ФУТБОЛИСТИ.ЗНАЕХА ЧЕ АКО СБЪРКАМ НЕ Е ОТ ПРИСТРАСТИЯ ИЛИ ДРУГИ ТАКИВА

Потребителски аватар
Blue_AvalanchE
Контакти:

Мнениеот Blue_AvalanchE » 26 юли 2010 22:02

Аз лично му желая да стане професионален съдия, да свири мачове в "А" група и да печели на мач по 1000 лева, кой ти ги дава. Съдийството е хоби. ;)
ЗАВИНАГИ СИН !
Изображение
ТУК Е ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИТЕ ! ТОВА Е НАШИЯТ СТАДИОН, НАШИЯТ ОТБОР ! НАШИЯТ ЖИВОТ !

Върни се в “Футбол - България”