Здравейте на 29 години съм,завършил съм спортното училище в Бургас и се интересувам как бих могъл да стана Асистент арбитър
Моля да ми кажете какви са първите стъпки за навлизането в Българското съдийство и къде трябва да отида да се запиша в Бургас
Благодаря предварително за отговора ви
Как се става футболен съдия?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
- Контакти:
Re: Как се става Футболен съдия
Не искам да те отказвам, но.... приготви се да ядеш доста бой из селата в бургаска област... просто няма как да тръгнеш от по високо стъпало. Имах приятел, който беше тъч-рефер в Шумен и се отказа именно поради тази причина 

Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !
-
- Контакти:
Отиваш до местната централа на БФС и питаш кога им курс за съдии.Караш курс и почваш като помощник при най-малките деца , после и по селските групи и т.н.
Бил съм 2 години съдия и никой не ми е посягал , но има много психическо напрежение , по мое мнение не си заслужава.
Бил съм 2 години съдия и никой не ми е посягал , но има много психическо напрежение , по мое мнение не си заслужава.
Без та искам да звуча негативно, но не ти ли е малко късничко тепърва да почваш?
Трябва иначе курс да изкараш и почваш от най-долните дивизии. Един приятел беше страничен рефер 4-5 години, почна на 16-17. Имаше мачове във В групите, но прекалената простотия не му понесе. Друго кофти тук е, че за да станеш елитен съдия (А, Б Групи) трябва някой отбор да те подкрепи.. иначе много трудно
Трябва иначе курс да изкараш и почваш от най-долните дивизии. Един приятел беше страничен рефер 4-5 години, почна на 16-17. Имаше мачове във В групите, но прекалената простотия не му понесе. Друго кофти тук е, че за да станеш елитен съдия (А, Б Групи) трябва някой отбор да те подкрепи.. иначе много трудно

UltraBlue написа:Не искам да те отказвам, но.... приготви се да ядеш доста бой из селата в бургаска област... просто няма как да тръгнеш от по високо стъпало. Имах приятел, който беше тъч-рефер в Шумен и се отказа именно поради тази причина
Кога е бил съдия? Сигурен съм ,че ми е свирил.

БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
W84me написа:UltraBlue написа:Не искам да те отказвам, но.... приготви се да ядеш доста бой из селата в бургаска област... просто няма как да тръгнеш от по високо стъпало. Имах приятел, който беше тъч-рефер в Шумен и се отказа именно поради тази причина
Кога е бил съдия? Сигурен съм ,че ми е свирил.
[offtopic]Преди доста време... някъде около 8-9 години

Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !
- asenkolev
- Контакти:
С връзване на обувки! Тия нещастници дето свирят в А група да не мислите, че имат голям опит в селските групи.Вързали са няколко обувки, и продължават да връзват!

Голфо е за нас, тройката за вас!!!
asenkolev написа:В света има два вида футболни отбори - Барселона и всички останали!
Виж в офиса на БФС в Бургас(ако имат де),там ще ти кажат всичко.Но мисля,че 2 пъти в годината е записването за курса.
-
- Контакти:
ОСТАВЕТЕ МОМЧЕТО ДА СЕ РАЗВИВА АКО ИСКА.ВЕЧЕ ТИ КАЗАХА.ОТИВАШ В ЗОНАЛНИЯ СЪВЕТ,КАРАШ КУРС,ДЪРЖИШ ИЗПИТ И ГОТОВО.ПРИГОТВИ СЕ ДА ПОКРИВАШ ТЕСТ НА КУПЪР.3.2 КМ ЗА 12 МИНУТИ В НАЧАЛОТО.ПОСЛЕ МОЖЕ ДА ИМА ПО-ВИСОК КРИТЕРИИ.ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ.МЕНЕ КОНТУЗИЯ И КОРУПЦИЯ МЕ СПРЯ,НО ОТ 50 СЕЛСКИ МАЧА НЯМАМ ПОСЯГАНЕ.АКО ИСКАШ ДА СЕ РАЗВИВАШ УЧИ И АНГЛИЙСКИ.ЗА МЕЖДУНАРОДЕН ЕДИН ДЕН ЩЕ ТИ ТРЯБВА.НО ГО ПОЧВАЙ ОТСЕГА АКО СЛУЧАЙНО НЕ ГО ВЛАДЕЕШ.ОЩЕ ВЕДНЪЖ УСПЕХ.АКО ИМА ДЪРТАЦИ В СЪВЕТА СИГУРНО ЩЕ ИСКАТ ДА ИМ НОСИШ ЗА ДА ТЕ ПУСКАТ ПО-НАГОРЕ В ГРУПИТЕ ,НО САМ ПРЕЦЕНИ.АЗ НЕ ИМ НОСИХ И СИ ОСТАНАХ САМО МНОГО ДОБЪР В ОЧИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТИ И ТРЕНЬОРИ И ФУТБОЛИСТИ.ЗНАЕХА ЧЕ АКО СБЪРКАМ НЕ Е ОТ ПРИСТРАСТИЯ ИЛИ ДРУГИ ТАКИВА
- Blue_AvalanchE
- Контакти:
Аз лично му желая да стане професионален съдия, да свири мачове в "А" група и да печели на мач по 1000 лева, кой ти ги дава. Съдийството е хоби. 

ЗАВИНАГИ СИН !

ТУК Е ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИТЕ ! ТОВА Е НАШИЯТ СТАДИОН, НАШИЯТ ОТБОР ! НАШИЯТ ЖИВОТ !

ТУК Е ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИТЕ ! ТОВА Е НАШИЯТ СТАДИОН, НАШИЯТ ОТБОР ! НАШИЯТ ЖИВОТ !
Върни се в “Футбол - България”