JustChelsea написа:rhaegar написа:И пак ще питам, какво общо има Марина с играчите, които идват, остават или се махат от клуба? Тя води преговори, но не решава за кого и за какво.
МАрина е HR , каквито има във всяка една фирма. И като такава управлява бюджета. Проблемът, е, че в някои фирми и компании се дава такава свобода на HR, че дефакто той коли и беси , за да се влезе в рамките на този бюджет,спуснат от борда, без значение , че този HR има пряк мениджър и колкото и да се говори за проблеми и качество, е глас в пустиня. Тя разписва договори и заплати.
Окей, съгласен съм. Но на Марина някой ѝ е казал "искаме да договориш Лукаку от Интер". Според мен, цената която платихме за него, на фона на сегашния пазар и факторите, оказващи влияние върху подобни сделки беше нормална. Логично е и заплатата му да е доста висока, но и надали има как да е по-ниска, едва ли някой е очаквал да играе за 100к на седмица.
Ако Абрамович (или който там в крайна сметка определя трансферните цели) беше казал "искаме да купиш нападател" и тя докара за 100м паунда и 300к заплата Рафаел Леао примерно, тогава съм съгласен да ѝ се търси сметка. Но когато се поставя конкретно име, тя прави най-добрата сделка за клуба. Това че някой играч в последствие не играе добре, не се вписва и т.н., не мисля че е нейна вина, а на този, който го е поискал.
На същия принцип са и изходящите трансфери и подновените договори. Ако клубът ѝ нареди да продаде Жоржиньо, тя ще го направи, но надали може да каже "ми той не играе добре, дай да го махнем".