Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други

Мнениеот Der Führer » 22 мар 2017 00:46

doktora25 написа:Не знам откъде да намеря точна статистика, но съм останал с впечатлението, че ние продавахме обидно евтино в последно време и това много ме дразни. Взели ли сме изобщо за някой повече от 30 млн?
Кроос, млад и изключително конвертируем - 25-30 ,
Манджукич и Гомес (27 год) за по 20-22. За сравнение за 28 годишният Давид Вийя бяха дадени 40 млн, а той с нищо не е повече от тях.
Швайнщайгер - 9
Гьотце, Густаво?

В маркета ги има по години ...
Покупки :
Мартинес - 40 млн ... Гьотце и Видал по 37 млн , Хумелс и Ренато по 35 ... Ренато може да излезе и по-скъп ... Нойер , Гомес и Дъгласчо по 30 млн.
като цяло продаваме на загуба - понякога сериозна . Гомес беше продаден с 15 млн загуба , Гьотце и той . Бенатия пък може да се окаже тотална щета . Кроос е най-скъпия изходящ трансфер - 30 млн , след него идва Харгрийвс - 25 . Което е показателно . Поради една или друга причина , Байерн продава основно перспективни играчи на безценица . Ако се вярва на слухове - това лято може да приберем към 180 млн от Кимих , Видал , Алкантара и Коста . Ако ще продаваме въобще .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 22 мар 2017 00:51

При Швайни беше почти унижение. Или жертва за клуба. Тип "вече съм стар, поне моите хора да изкарат някой и друг милион, за да купят нови"... просто не беше правилно. Също както Лампарт мина от Челси в Сити. За мен трябваше да го запазим при нас. Просто не беше правилно. Може би разсъждавам прекалено морално (не съм фен на този тип мислене).

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 22 мар 2017 01:02

matador1 написа:При Швайни беше почти унижение. Или жертва за клуба. Тип "вече съм стар, поне моите хора да изкарат някой и друг милион, за да купят нови"... просто не беше правилно. Също както Лампарт мина от Челси в Сити. За мен трябваше да го запазим при нас. Просто не беше правилно. Може би разсъждавам прекалено морално (не съм фен на този тип мислене).

При Швайни беше ясно още с идването на Гуардиола , че нещата отиват на раздяла . Нито се вписваше в схемата му , нито пък каталунеца обича да има в отбора си играчи с характер и авторитет . На него му трябваха послушковци , да зпълняват каквото им се каже , без да мислят и да коментират . И Барса беше така ... Деко , Роналдиньо , Ибрахимович и Ето'о си заминаха , защото имаха собствено мнение .
В Байерн обаче има сбор на характери . И най-вече това са водещи играчи в отбора . От тарторите , само Нойер и Лам имаха нормални отношения с Гуардиола .
Иначе клуба посъпи грозно и с Швайни и с Кроос .
и ВИЕ СЪЩО ...

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 22 мар 2017 10:14

Der Führer написа:От тарторите , само Нойер и Лам имаха нормални отношения с Гуардиола .

И знаеш това, защото си бил там, в съблекалнията, да им светиш ли?! :lol:
И какво всъщност означават нормални отношения? Футболистите са скъпоплатени наемници, които за длъжни да слушат и изпълняват задачите, поставени им от техния пряк началник - старши-треньора на отбора :!: Тоест когато идва Гуардиола и казва на Манджукич, че вече не е достатъчно да виси на гюме в наказателното поле и да чака центриране за да вкара гол, а отсега нататък от него се изисква да пресира противниковите защитници, да участва в изграждането на атаките и въобще никога да не стои статичен в наказателното поле, той само трябва да кимне с глава и да си скъса задника от тренировки за да постигне тази цел ;) Толкоз за характерите :lol: :arrow:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 22 мар 2017 14:43

CSKA69 написа:
Der Führer написа:От тарторите , само Нойер и Лам имаха нормални отношения с Гуардиола .

И какво всъщност означават нормални отношения? Футболистите са скъпоплатени наемници, които за длъжни да слушат и изпълняват задачите, поставени им от техния пряк началник - старши-треньора на отбора :!: Тоест когато идва Гуардиола и казва на Манджукич, че вече не е достатъчно да виси на гюме в наказателното поле и да чака центриране за да вкара гол, а отсега нататък от него се изисква да пресира противниковите защитници, да участва в изграждането на атаките и въобще никога да не стои статичен в наказателното поле, той само трябва да кимне с глава и да си скъса задника от тренировки за да постигне тази цел ;) Толкоз за характерите :lol: :arrow:

Надявам се правиш разлика между футболен клуб и наказателна колония . Понеже много не си личи . Преки началници има в армия , полиция и други военизирани структури .
Когато един скъпоплатен наемник , пристигне в един клуб ... и още с идването си започне да обяснява на другите скъпоплатени наемници спечелили требъл , че трябва да забравят какво са ги учили за футбола и че няма значение кой какъв е , как мислиш ще реагират . Особено когато ги караш да играят по начин , по който не могат да разкрият потенциала си ... Тогава започват да се разменят реплики и като цяло се влошава атмосферата в отбора и треньора открива ловния сезон на къртици в съблекалнята .
А играчите , понеже са професионалисти - започват да изпълняват съвсем стриктно указнията на треньора и да влагат точно толкова , колкото е необходимо ... не повече . Нищо че могат много повече .
и ВИЕ СЪЩО ...

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 22 мар 2017 17:41

Der Führer написа:
CSKA69 написа:

Надявам се правиш разлика между футболен клуб и наказателна колония . Понеже много не си личи . Преки началници има в армия , полиция и други военизирани структури .
Когато един скъпоплатен наемник , пристигне в един клуб ... и още с идването си започне да обяснява на другите скъпоплатени наемници спечелили требъл , че трябва да забравят какво са ги учили за футбола и че няма значение кой какъв е , как мислиш ще реагират . Особено когато ги караш да играят по начин , по който не могат да разкрият потенциала си ... Тогава започват да се разменят реплики и като цяло се влошава атмосферата в отбора и треньора открива ловния сезон на къртици в съблекалнята .
А играчите , понеже са професионалисти - започват да изпълняват съвсем стриктно указнията на треньора и да влагат точно толкова , колкото е необходимо ... не повече . Нищо че могат много повече .

Напротив, дисциплината в съвременния футбол е от изключително значение. Неслучайно преди време наричаха подигравателно Байерн ФК Холивуд ;) Интересно защо този период съвпада с неособено успешни игри на клуба, особено в Европа... :idea:
За влошена атмосфера в съблекалнията не съм чул нищо за трите години престой на Гуардиола в Байерн. Ако имаш друга информация, предостави я. Това, което знам е, че Пеп имаше пълната подкрепа на ръководството през цялото време (то даже искаше да продължи престоя му, но Гуардиола отказа). Мислиш ли, че ако имаше каквито и да било вътрешни проблеми (случаят с Мюлер-Волфарт е показателен - докторът си тръгва след скандал с Румениге, който се случва след недоволството на Гуардиола от ситуацията с контузиите), те нямаше да реагират по какъвто и да е начин. Въпросът с къртиците, изнасящи данни на пресата относно тактиката на тима не подлежи на коментар.
А що се касае дали Гуардиола ги е учил на неправилен футбол, пречещ да разгърнат пълния си потенциал, това е твоя оценка. Моята е точно обратната. Именно Пеп превърна Байерн в един тактически гъвкав отбор, способен да играе и реагира адекватно на всякакви опити на опонентите да бъде уязвен. Това е наследството на Гуардиола, от което Анчелоти се възползва с пълни шепи в момента ;)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 22 мар 2017 20:02

Наричаха Байерн , ФК Холивуд по съвсем друга причина - нефутболна .
Че то ръководството си реагираше винаги ... Замер на няколко пъти предупреждаваше играчите да не коментират , камо ли да критикуват методите на Гуардиола . Кроос си метна ръкавиците по Гуардиола - беше продаден . Манджукич си позволи да критикува публично тактиката на Гуардиола в някои мачове - беше продаден . Швайнщайгер ( като капитан ) си е позволил да обсъжда в съблекалнята относно тактически указания след което ства ясно , че Гуардиола има "ухо" сред играчите . Също продаден . В медии излиза информация , че Рибери си е разменил реплики с Гуардиола относно тектиката за мача с Атлетико - лов на къртици , а Мюлер и Рибери на пейката . Шакири и Кирхоф се оплакаха че не получават игрови минути - пратени под наем , после продадени .
Официално - Мюлер-Волфарт си тръгна без скандали ... след един монолог на Румениге от няколко секунди на тема контузии , в който едно към едно повтаря думите на Гуардиола . Скандал няма . Има скандално отношение месеци наред от страна на спортно-техническия щаб към медицинския . Включително пренебрегване на лекаря и предписаното лечение и изпращането на играч за лечение на друго място ... Съвсем между другото , и новия медицински щаб също излезе виновен за контузиите .
Както виждаш , ръководството винаги е било на линия , за да забърше пооаканото дупе на каталунеца мамин ... Иначе трябваше да признаят , че са допуснали грешка .
За тактиката му ... айде , аз имам само около 250 мача ( основно в юношески формации ) , нормално е да не съм капацитет . Но самите играчи ( най-вече Рибери , Робен и Мюлер ... но не само те ) се оплакваха , че схемите на Гуардиола са ги ограничавали . Естествено след като вече беше заминал за Манчестър да създава история .
А като се сетя , колко тактически гъвкав беше Байерн срещу Реал , Барса и Атлетико ... пък и срещу Юве , мога само да се надявам играчите да се освободят максимално бързо от това "наследство" ... Защото доста време , Анчелоти ще сърба попарата на другата част "наследството" .
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 23 мар 2017 11:12

Много е трудно на Байерн в момента да излезе от руслото на кюскането на топката 90 минути в първите 3 четвъртини на терена и безидейността в мачове с рейсаджии като Атлетико, например. Трудно се преминава към директния подход, който всички харесваме от времената на Хайнкес :| Имаше леки наченки миналата година като нагънаха Ювентус и ги натикаха в наказателното поле, но има върху какво да се работи :| За мен липсва играча с "вертикалния" пас ( много го мразя тоя лаф на Борето Касабов ), който да изостри играта - Алонсо има тия умения, но си е на години вече :| Видал, Ренато ... по-скоро не
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 23 мар 2017 14:43

Аз не се сещам кой от тия изброени играчи, освен Кроос, направи нещо сериозно след като напусна Мюнхен? Добавям и Манджукич....Швайни опря до юношите на Юнайтед, въпросните Кирхоф и Шакири даже не знам къде играят. Ами мега талантите Роде и Хьойберг, които бяха подтискани от Гуардиола? Нищо повече от едни резерви. Като добавим и Гомес, който, все пак може да се похвали с титла на Турция, нещата стават катастрофални. Рибери е изпята песен и е въпрос на време да отлети от Байерн. Еволюция, кво да правиш? Колкото до критиките на Рибери и Мюлер...само ще кажа, че ако онзи баварски недодялан талант бешу вкарал една дузпа срещу Атлетико, Байерн щеше да играе финал в Милано.
Гуардиола остава доста голямо наследство на Анчелоти. Като добавим и един здрав Робен и нещата стават страшни.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 23 мар 2017 15:53

Извинявай, но говорим за един от най-големите отбори! На Пепо беше изпълнено на практика всяко по-голямо желание. Всеки, който не му харесваше беше махан! Нямаше значение дали е "легенда", "надежда" или доктор.
Байерн Мюнхен имат много силен състав, но предвид наследството, което Пеп завари и пълната подкрепа и свобода да го развие...аз бих бил доста разочарован.
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Върни се в “Байерн”