Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 18 фев 2023 12:41

ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:Ми не, не се натискат за дребни бройки. Натискат се за това да не плащат цялата сметка в НАТО и партньорите им да съдействат с нещо полезно.
И да, докато се опитваш да минаваш тънката и да ги изтъргуваш, винаги ще получаваш шут в задника и ще си последен на опашката.

Аз ти цитирам факти и реални събития, ти ми пишеш някакви твои си свободни съчинения .....

Фактите са, че никога не сме били надежден партньор и винаги е трябвало някой да ни побутва. Изключвам може би времето при Командира.
Другото е твой прочит на нещата и разглеждане на международната политика като селски алъш вериш и опит за тарикатстване по Тошевски. Точно обратното на това, което е в основата на големите политици, убежденията!
ReBorn1982 написа:А знаеш ли, че точно "Сульо и Пульо" плащат милиардите за тия самолетчета ??!

Точно Сульо чака държавата да преразпредели нещо от някой друг, чака да вдигне минималната заплата, чака някаква далавера, а не плаща самолети. Чака някой да го спаси от робовладелците на летището и какви ли не дивотии, не е плащач обаче.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 фев 2023 17:25

Е как да не сме надежден слу .... ъъъ, партньор ??! ..... вдигаме вето по команда, купуваме си F16-чета, гоним почти всички руски дипломати, отказваме Южен Поток по команда, заменяме руското ядрено гориво с американско демократично и т.н. ..... аз по-надежден роб ... ъъъъ, партньор, от България трудно мога да намеря .... може би само Малобритания, която скоро ще е Индопакистания, но това е друга тема. Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 фев 2023 17:34

ReBorn1982 написа:Е как да не сме надежден слу .... ъъъ, партньор ??! ..... вдигаме вето по команда, купуваме си F16-чета, гоним почти всички руски дипломати, отказваме Южен Поток по команда, заменяме руското ядрено гориво с американско демократично и т.н. ..... аз по-надежден роб ... ъъъъ, партньор, от България трудно мога да намеря .... може би само Малобритания, която скоро ще е Индопакистания, но това е друга тема. Изображение

Какво гониш и какво отказваш бре? Цяла Европа гони руски дипломати след като отровиха Скрипал, само ние се правим на ударени. За всяко нещо трябва някой да те подканя и да ти напомня за това в кой лагер си. И да не говорим, че въпросните самолети ги искаха точно рублянките, но не им стигна влиянието да уредят някаква съветска тенекия или да завъртят друга далавера, тЪ се наложи да се хвърлят пари за ф-ки. Аз ако трябва да тормозя някой приятел/партньор за да постъпи правилно за всяко нещо, отдавна да съм му бил шута и да не давам и цент за него.

И май думата "роб" е също толкова неразбираема за голяма част от населението като "факт". Всеки втори почва да я използва за щяло и нещяло. Не случайно, че същите хора смятат, че са потомци на роби от Отоманската империя, същите хора вярват в това, че работодателите им са робовладелци, същите хора вярват и в горните глупости.

A.Pinochet[/center]

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 18 фев 2023 18:02

ReBorn1982 написа:Е как да не сме надежден слу .... ъъъ, партньор ??! ..... вдигаме вето по команда, купуваме си F16-чета, гоним почти всички руски дипломати, отказваме Южен Поток по команда, заменяме руското ядрено гориво с американско демократично и т.н. ..... аз по-надежден роб ... ъъъъ, партньор, от България трудно мога да намеря .... може би само Малобритания, която скоро ще е Индопакистания, но това е друга тема. Изображение

Като каза за самолетчетата се сетих, миналата седмица по една от "големите" телевизии имаше интервю с нашия посланник в САЩ. Та по темата за F- ките каза, че за единия самолет частите вече били в завода, а през март сме щели даже снимки да видим. Ако не го виждах, че говори сериозно, щях да си помисля, че си прави майтап. Снимки сме щели да видим, Боже мили.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 фев 2023 20:05

Толкова, 4 години след като ги платихме накуп, евентуално ще видим снимка. Снимка на ...... частите. Изображение

Thsmith, отново "рублянките" са ти виновни, пълним гушата на САЩ, ти пак дългата ръка на Русия съзираш .....

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 фев 2023 20:10

- Федералното правителство не произвежда самолети, това вече го обсъждахме.
- То така става с плановете на копейките обикновено. Едно го мислят и съвсем друго получават.
- И с риск да съм леко хазартен, бих се обзаложил, че "вие" точно не пълните ничия гуша и не сте платили нищо. Плащат ги "робовладелците" и тези на които им се налага да плащат данъци, а не хората, които реват за размера на минималната заплата.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 фев 2023 20:25

Thsmith написа:- Федералното правителство не произвежда самолети, това вече го обсъждахме.
- То така става с плановете на копейките обикновено. Едно го мислят и съвсем друго получават.
- И с риск да съм леко хазартен, бих се обзаложил, че "вие" точно не пълните ничия гуша и не сте платили нищо. Плащат ги "робовладелците" и тези на които им се налага да плащат данъци, а не хората, които реват за размера на минималната заплата.

Е, що тогава българското правителство не се договаря с производителя?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 фев 2023 20:27

- Федералното правителство може да не произвежда самолети, но произвежда натиск над "партньорските" държави да ги купуват ....

- да, "копейките" са виновни, че пълним гушата на САЩ .....

- аз не съм ревал за никаква минимална заплата. И плащам данъци всеки ден под формата на ДДС за какви ли не простотии .... щото държавата те скубе и като си пуснеш водата в тоалетната.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 фев 2023 20:41

ReBorn1982 написа:- Федералното правителство може да не произвежда самолети, но произвежда натиск над "партньорските" държави да ги купуват ....

- да, "копейките" са виновни, че пълним гушата на САЩ .....

- аз не съм ревал за никаква минимална заплата. И плащам данъци всеки ден под формата на ДДС за какви ли не простотии .... щото държавата те скубе и като си пуснеш водата в тоалетната.

- Федералното правителство призвежда натиск спрямо съюзниците си да се подготвят военно с адекватни оръжия и да не прехвърлят цялата тежест върху Чичо Сам. Не случайно вият от десетилетия за тези 2% от бюджета.

- Никаква гуша не пълниш

- Добре, плащачо. Интересно колко според теб "плащаш" на година и какво получаваш. Дали плащаш за 1 млн държавни служители и една камара социални паразити или за някакви самолети? За кое първо?

fcb_bg написа:
Thsmith написа:- Федералното правителство не произвежда самолети, това вече го обсъждахме.

Е, що тогава българското правителство не се договаря с производителя?

Кой казва, че не се договаря? Производителя има нужда от разрешение от конгреса и съответната комисия за да продава на дадена държава и толкова.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 фев 2023 22:25

Частна фирма под правителствен контрол. Нещо като в Китай.
Тъй ли е или се бъркам?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”