Лондон - град в друго измерение...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Лондон - град в друго измерение...

Мнениеот smoothc » 15 окт 2011 23:19

Точно същото, което и у нас - образованието във Великобритания е безплатно (и задължително до определена възраст също) за учениците и се финансира от държавата. Изключвам частните училища - там всичко зависи от налетите средства, но да говорим за тях (училищата) е все едно да говорим за Лондон, гледайки само лъскавата му страна.
Наскоро гледах по БНТ филмче за един англичанин в Смолян, преселил се заедно със семейството си. Думите му бяха, че ние не знаем с какво богатство разполагаме и че кракът му повече не би стъпил в предишната му родина.

Явно не си запознат добре с англо-саксонската образователна система,щом правиш паралел с българското образование,жалко наистина.

Потребителски аватар
koki950
Контакти:

Мнениеот koki950 » 15 окт 2011 23:20

Пич живея в Лондон от близо година и ще ти кажа ,че ако живееш в този град няма да си на това мнение.Отиди в по-отдалечените квартали(5-6 зона)и тогава си напиши впечатленията.
http://cdn.makeagif.com/media/12-03-2014/5vg9WV.gif
ПО-ДРЕВНИ ОТ РИМ,ПО-ГОЛEМИ ОТ ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ-ТОВА Е ПЛОВДИВ,ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!!!

gamaun

Мнениеот gamaun » 15 окт 2011 23:30

smoothc написа:
Точно същото, което и у нас - образованието във Великобритания е безплатно (и задължително до определена възраст също) за учениците и се финансира от държавата. Изключвам частните училища - там всичко зависи от налетите средства, но да говорим за тях (училищата) е все едно да говорим за Лондон, гледайки само лъскавата му страна.
Наскоро гледах по БНТ филмче за един англичанин в Смолян, преселил се заедно със семейството си. Думите му бяха, че ние не знаем с какво богатство разполагаме и че кракът му повече не би стъпил в предишната му родина.

Явно не си запознат добре с англо-саксонската образователна система,щом правиш паралел с българското образование,жалко наистина.

Я ти като специалист направи разграничението тогава.
А това, че не съм учил във Великобритания, не значи, че не съм се интересувал достатъчно от образователната и система (и от други нейни системи също). Бих давал английската за пример само ако говорим за съединеноамериканощатската (избягвам да пиша "американската" поне докато Америка все още е само континент, а не държава).

gamaun

Мнениеот gamaun » 15 окт 2011 23:35

koki950 написа:Пич живея в Лондон от близо година и ще ти кажа ,че ако живееш в този град няма да си на това мнение.Отиди в по-отдалечените квартали(5-6 зона)и тогава си напиши впечатленията.

Ще са му достатъчни и 2-3 зона, особено в южна посока, ако нацели "правилния" квартал. ;)

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 15 окт 2011 23:38

Не съм чел цялата тема.. само първия поуст на автора и след това отговорите на комунягата марми.. Марми ти боготвориш времето преди 89, когато не те снимаха с 4 камери, но беше роб повече от всякога.. ти си пълен нещастник комуняга и типичен българин.. усмивките били еди к'ви си... Това като го чуя, най-вече от тъпите селяни миячи на чинии българи в САЩ,, как американците били лицемерни, защото поздравявали и те питали как си без да ги интересува. А свободния и честен прям българин, развива тезата, че щом някой не те кефи, трябва да си му теглиш една майна да си знае... ЕМИ ПИЧОВЕ.. на това му се вика ВЪЗПИТАНИЕ.. българските селяни като марми, като се държат учтиво с тях.. той е недоволен.. к;во да се коментира повече..

Потребителски аватар
koki950
Контакти:

Мнениеот koki950 » 15 окт 2011 23:43

Ще са му достатъчни и 2-3 зона, особено в южна посока, ако нацели "правилния" квартал.

Хахахах недей ,защото аз съм на юг и по-добре чужденците да не идват в тази посока ,че ще се отвратят от Лондон :)
http://cdn.makeagif.com/media/12-03-2014/5vg9WV.gif
ПО-ДРЕВНИ ОТ РИМ,ПО-ГОЛEМИ ОТ ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ-ТОВА Е ПЛОВДИВ,ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!!!

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 15 окт 2011 23:46

Скромен принос към темата

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 окт 2011 23:49

smoothc написа:Една от най-посещаваните държави в Европа през последните 2 години е.....Хърватска :!:

[offtopic]"Една от най-посещаваните" е доста относително. ;) Хърватия не е в Топ 10.[/offtopic]
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

deladog

Мнениеот deladog » 15 окт 2011 23:49

Phoenix_ написа:Не съм чел цялата тема.. само първия поуст на автора и след това отговорите на комунягата марми.. Марми ти боготвориш времето преди 89, когато не те снимаха с 4 камери, но беше роб повече от всякога.. ти си пълен нещастник комуняга и типичен българин.. усмивките били еди к'ви си... Това като го чуя, най-вече от тъпите селяни миячи на чинии българи в САЩ,, как американците били лицемерни, защото поздравявали и те питали как си без да ги интересува. А свободния и честен прям българин, развива тезата, че щом някой не те кефи, трябва да си му теглиш една майна да си знае... ЕМИ ПИЧОВЕ.. на това му се вика ВЪЗПИТАНИЕ.. българските селяни като марми, като се държат учтиво с тях.. той е недоволен.. к;во да се коментира повече..

Ами че вземи прочети и останалите ""поустове"", ще ти бъде от полза. Ако не друго, поне ще си обогатиш речника. А форумът затова е форум, за да се изказват всякакви мнения.

[offtopic]Сигурен съм, че ако някой тук има най-правдива представа за "комунизъма", то това е именно Марми. За да говори човек за онези времена, трябва да е живял в тях - тогава има правото и да критикува, и да хвали (аз хвалби за онзи период от Марми досега не съм прочел).[/offtopic]

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 15 окт 2011 23:56

Поздравявам автора за изразените по чудесен начин впечатления и споделям неговото мнение.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Върни се в “Свободна зона”