Ki Cho написа:Не мога да разбера, какво искаме от националите. Ново американско лято? Хайде да сме реалисти...
Aми принципно си прав, но не е съвсем така положението. Във футбола ни на всички нива корупция има и е голяма. В това число и националния. В титулярния състав попадат хора, които притежават съмнителни футболни и морални качества. Защо ли се отказа Иванков? Отговорът поне за мен се крие в друг въпрос: защо е налаган упорито Михайлов? Иванов се подигра с националната фланелка отказвайки да играе за националния отбор при младежите. Последва награда - налагане в първия състав. Вика се играч, той бива трансфериран в чужбина. Хм... Има много съмнителни неща. Във волейбола няма такива пари и интереси - резултатът е налице. Баскетболната и борческата федерации се тресат от скандали и интересчийски игри - резултатът е налице. Футбола ни...
Така. Какво стана с първенството?! Берое и Миньор направиха много добър сезон. Кой забеляза играчите им? Да викнат някое момче да влезе за 5 минути в някоя контрола... Нещата са яко гнили. Футболните умения не са генетично заложени. Освен може би при бразилците

Що се отнася до статистиката във футбола, има много изключения. Според мен Словакия в ЮАР ще го докаже, например.
По темата: не ми хареса страхливата игра на нашите. Ако отсреща бе Англия, Италия или даже Сърбия, щях да кажа, че играхме добре, но когато е ЮАР без тримата си най-добри играчи, които плюс това се пазиха от контузии (точно в такива мачове преди Световното стават белите), не играхме добре. Янков няма място в състава. Поне на този етап.
Холандия не е чак толкова голяма. А в Аржентина хората са по-бедни от нас сигурно. За Бразилия да не говорим. Нещата са комплексни и често нелогични. Както в живота така и във футбола.