Имам един въпрос, не е обяснено на първата страница, възможно е на някоя от другите, но може би е добре да се припомни и тук. Как се прогнозират от тук нататък елиминациите? Като запишем резултат той за коя минута трябва да се отнася (в случай че има продължения и/или дузпи): 90/120 или подробно да записваме какво очакваме да се случи? Ако трябва да отбележим само в 90-тата, трябва ли да прогнозираме и кой отбор ще продължи след това? Кое колко точки ще носи? И един съвсем второстепенен въпрос в тази връзка: ако прогнозата ни е 0-0 и съответно дузпи, можем ли да прогнозираме първи голмайстор при дузпите?
ПП. Колкото до обсъждания по-горе казус аз съм да останат 4.
Игра с прогнози-Световно първенство 2014
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Игра с прогнози-Световно първенство 2014
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
- dreben23
- Контакти:
Много уместен въпрос!
Ами ако сте съгласни можем да прогнозираме следните компоненти- резултат - 5 т, голмайстор -4т, отбор класирал се напред- 3т.
Предлагам следното, то не е нещо ново, съществува и в другата игра "Познай първия голмайстор", от която сме взаимствали това правило . Ако имаме мач, който влиза в продължение при резултат 0-0, първият голмайстор в тези продължения отново ни носи 4т.
Колкото до дузпите, ако искате можем да го добавим като компонент примерно "отбор класирал се след изпълнение на дузпи" и да речем всеки такъв познат да ни носи по още 2 точки, повече не е добре, защото е повече от ясно, че ще се спекулира т.е. някой няма да е познал резултата, а ще пише друг класирал се например, за да компенсира, затова повече от предложените от мен не бива да бъдат!
Ако ли не, продължаваме си по същия начин и добавяме само правилото при 0-0 в продълженията за голмайстора!
[offtopic]Your call!
[/offtopic]
Първият пост не беше мой в играта, казвах на Теди да напише на първата страница всичките правила, ама той не го направи,.просто си бе зает с по-важни неща и не исках да го притеснявам още и аз и с всеки ваш пост го отнасях аз,
здраве да е. Но участниците сте длъжни да четете правилата, ама ви мързеше явно някои да отворите 2-3 страници по-назад.
На 7-ма страничка бяха. Аз от профила на Теди няма как да пиша, но мога да нося на бой!
Не понасям обаче несправедливи банове от разярени левскари и си връщам с лихвите на такива! Но пък не ми пука от бановете, аз не съм човек, който заслужава банове, а дружките на лошите модове! Способен съм и имам правото да тегля майните на всеки един подобен злодей и ще затворя вратата на форума завинаги, аз съм разностранен и форумите са ми най-малката грижа, освен това съм инат по природа, но ненаказани несправедливости никога и на никого не разрешавам, бил той мод, админ, потребител, това са принципите в живота ми, които са ме направили добър човек, а като бъда наказан, си изтърпявам наказанието, не се моля да ми бъде махнато например, даже напротив!
И специално искам да се обърна към участниците с невалидните прогнози, понеже имаше такива, чиито прогнози бяха невалидни и трите кръга!
Нямаме право да даваме повече от 4 еднакви резултата (сега предложението е за два), с цел разнообразяване на играта и правейки я по-интересна, независимо дали е 2:1 или 1:2 например, при повече от 4 (или 2 след като решим заедно сега това ), прогнозите ви бяха и ще бъдат невалидни!
Ами ако сте съгласни можем да прогнозираме следните компоненти- резултат - 5 т, голмайстор -4т, отбор класирал се напред- 3т.
Предлагам следното, то не е нещо ново, съществува и в другата игра "Познай първия голмайстор", от която сме взаимствали това правило . Ако имаме мач, който влиза в продължение при резултат 0-0, първият голмайстор в тези продължения отново ни носи 4т.
Колкото до дузпите, ако искате можем да го добавим като компонент примерно "отбор класирал се след изпълнение на дузпи" и да речем всеки такъв познат да ни носи по още 2 точки, повече не е добре, защото е повече от ясно, че ще се спекулира т.е. някой няма да е познал резултата, а ще пише друг класирал се например, за да компенсира, затова повече от предложените от мен не бива да бъдат!
Ако ли не, продължаваме си по същия начин и добавяме само правилото при 0-0 в продълженията за голмайстора!
[offtopic]Your call!
Първият пост не беше мой в играта, казвах на Теди да напише на първата страница всичките правила, ама той не го направи,.просто си бе зает с по-важни неща и не исках да го притеснявам още и аз и с всеки ваш пост го отнасях аз,
На 7-ма страничка бяха. Аз от профила на Теди няма как да пиша, но мога да нося на бой!
Не понасям обаче несправедливи банове от разярени левскари и си връщам с лихвите на такива! Но пък не ми пука от бановете, аз не съм човек, който заслужава банове, а дружките на лошите модове! Способен съм и имам правото да тегля майните на всеки един подобен злодей и ще затворя вратата на форума завинаги, аз съм разностранен и форумите са ми най-малката грижа, освен това съм инат по природа, но ненаказани несправедливости никога и на никого не разрешавам, бил той мод, админ, потребител, това са принципите в живота ми, които са ме направили добър човек, а като бъда наказан, си изтърпявам наказанието, не се моля да ми бъде махнато например, даже напротив!
И специално искам да се обърна към участниците с невалидните прогнози, понеже имаше такива, чиито прогнози бяха невалидни и трите кръга!
Нямаме право да даваме повече от 4 еднакви резултата (сега предложението е за два), с цел разнообразяване на играта и правейки я по-интересна, независимо дали е 2:1 или 1:2 например, при повече от 4 (или 2 след като решим заедно сега това ), прогнозите ви бяха и ще бъдат невалидни!
***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
- dreben23
- Контакти:
Почвам да смятам точките аз, че нямаме време.
***САМО ЦСКА!***
- Udoji90
- Контакти:
Относно еднаквите резултати, и аз мислех, че може да се намали бройката с намаляването на броя мачове за един кръг, но пък става прекалено сложно за прогнозиране, ако имаме право на само 2 еднакви. В смисъл, човек може да иска да прогнозира 3 или 4 еднакви, без това да е опит за хитруване. Може би по-добре да си останат 4-те, щото докато го обсъдим, ще дойде време за следващите прогнози и вероятно пак ще има някои, които ще са пропуснали промяната в правилата. Хубаво беше подобно нещо по-рано да го повдигнем като въпрос - сега не е много уместно ден преди елиминациите. (В този ред на мисли може за 1/4-финалите да коментираме дали да не бъдат намалени еднаквите резултати до 2, тъй като там мачовете общо са точно 4, което обезсмисля досегашното правило с 4 еднакви. Аз нямам нищо против и така да си остане де - просто идеята ми е, че за 1/4-финалите поне има време да се разгледа такъв вариант.)
Относно прогнозите за всеки мач, аз викам да си казваме резултат само за редовното време. Ако смятаме, че мачът е Х, посочваме допълнително кой отбор според нас ще продължи. Ако прогнозата ни е 0-0 за редовното, но смятаме, че ще има гол в продълженията, може да даваме все пак голмайстор, обаче честно казано мисля, че е прекалено да даваме голмайстор за дузпите, ако смятаме, че и след продълженията ще е 0-0. Съответно може би ще е добре да посочваме дали отборът, на който залагаме, продължава след продължения или след дузпи, като в първия случай си посочваме голмайстор.
(Иначе добре ми звучи правилото да се признават 4 точки за познат голмайстор, ако сме прогнозирали резултат, различен от 0-0, и се получи точно нулев Х, но нашият човек се е разписал първи в продълженията.)
Относно прогнозите за всеки мач, аз викам да си казваме резултат само за редовното време. Ако смятаме, че мачът е Х, посочваме допълнително кой отбор според нас ще продължи. Ако прогнозата ни е 0-0 за редовното, но смятаме, че ще има гол в продълженията, може да даваме все пак голмайстор, обаче честно казано мисля, че е прекалено да даваме голмайстор за дузпите, ако смятаме, че и след продълженията ще е 0-0. Съответно може би ще е добре да посочваме дали отборът, на който залагаме, продължава след продължения или след дузпи, като в първия случай си посочваме голмайстор.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
е без голмайстор при дузпите, ква е тая дивотия 
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошлоИначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.
- dreben23
- Контакти:
Нямам против и на 1/4 финалите да е, всъщност си прав но не мисля, че няма време (ние с Теди трябва да сметнем всичко днес и да оформим и класирането, то за нас по-няма време, че сега ще искате да го видите преди осминафиналите, нали така
), аз затова съм за 4, но ви оставям да решите вие!
Докато не решим въпроса, предлагам да не пускаме програмата! А колегите, които са дали вече, ще им разрешим да си ги поправят или просто ще дадат нови, след като излезе и програмата малко по-късно днес, няма проблем за това.
Докато не решим въпроса, предлагам да не пускаме програмата! А колегите, които са дали вече, ще им разрешим да си ги поправят или просто ще дадат нови, след като излезе и програмата малко по-късно днес, няма проблем за това.
***САМО ЦСКА!***
- dreben23
- Контакти:
kingofpop написа:е без голмайстор при дузпите, ква е тая дивотия
Аз не виждам логика да се дава голмайстор при дузпите, щом ще има точки за отбор класирал се с дузпи! Глупаво ще е.. а искате ли да ви даваме точки и кой ще бие първи център
Познавам ви хитринките на всеки много добре, затова взимам и нужните мерки да няма такива!
***САМО ЦСКА!***
- radoslav_rashkov
- Контакти:
- Udoji90
- Контакти:
Да де, в предишния си коментар пропуснах да уточня, че за дузпите е добре да не даваме голмайстор само ако се въведат точки за познат продължаващ отбор след дузпи. Ако не се въведат, тогава да, и за дузпите е логично да даваме голмайстор (естествено само при прогноза за 0-0 след 120 мин.). Аз нямам претенции кой от двата варианта да е - тъй или иначе вече съм си намислил прогнози и сред тях нямам 0-0 и дузпи. 
Иначе поне за 1/8-финалите съм ЗА да останат 4 еднакви резултата като ограничение.
Иначе поне за 1/8-финалите съм ЗА да останат 4 еднакви резултата като ограничение.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
- bilyaletdinov
- Контакти:
Както е тръгнало играта няма да завърши
Много усложнения, дайте да си даваме резултати и голмайстори за редовното време и да не се занимаваме с продължения и дузпи.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]
И този път ще победиш шампионе!
И този път ще победиш шампионе!
Върни се в “Игри и забавления”