Поздрав за най-великите фенове в България!

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Re: Поздрав за най-великите фенове в България!

Мнениеот Ki Cho » 30 окт 2009 08:49

kubik, не разбирам какво искащ да ми кажеш, но имаш аватар за +1.
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 30 окт 2009 09:07

demy26 написа:[Ти си пълен малоумник. Как можеш да кажеш, че Локомотив е алтернатива на Ботев. По голяма простотия от това не бях чувал, въпреки, че жълтите фенове са си организирали нещо като конкурс кой ще изсипе най-голямата тъпотия. Локомотив е всичко това, което Ботев не е, никога не е бил и никога няма да бъде.

Драги demy26!
Първоначално мислех да ти тегля две словесни майни, после реших да не ти отговарям, но после видях не съвсем "малоумно" твое изказване във нашия форум и реших, че си струва да ти напиша, а и не само на теб нещо по въпроса "алтерБотев".
Надявам се да го прочетеш внимателно и тогава да коментираш.

Представката "алтер" означава - друг, различен, ПРОТИВОПОЛОЖЕН.
В психологията съществува понятие "ЕГО". Предполагам повечето са го чували. Идва от гръцката дума ЕГО, тоест "АЗ".
Азът или егото е представата, която човек има за себе си. АЗ съм такъв, онакъв и т.н.
В психологията има и понятие "АЛТЕР-ЕГО". Моята противоположност. Това което не искам да бъда. Това, от което бягам като дявол от тамян.
Двете понятия са свързани и не могат едно без друго. Затова когато казваш:
Локомотив е всичко това, което Ботев не е, никога не е бил и никога няма да бъде.

...всъщност казваш с думи прости "Локомотив е алтерБотев." ;)

Хайде със здраве и внимавай друг път с определения като малоумен и тъпак. :geek:

Потребителски аватар
demy26

Мнениеот demy26 » 30 окт 2009 09:28

Ki Cho написа:
demy26 написа:[Ти си пълен малоумник. Как можеш да кажеш, че Локомотив е алтернатива на Ботев. По голяма простотия от това не бях чувал, въпреки, че жълтите фенове са си организирали нещо като конкурс кой ще изсипе най-голямата тъпотия. Локомотив е всичко това, което Ботев не е, никога не е бил и никога няма да бъде.

Драги demy26!
Първоначално мислех да ти тегля две словесни майни, после реших да не ти отговарям, но после видях не съвсем "малоумно" твое изказване във нашия форум и реших, че си струва да ти напиша, а и не само на теб нещо по въпроса "алтерБотев".
Надявам се да го прочетеш внимателно и тогава да коментираш.

Представката "алтер" означава - друг, различен, ПРОТИВОПОЛОЖЕН.
В психологията съществува понятие "ЕГО". Предполагам повечето са го чували. Идва от гръцката дума ЕГО, тоест "АЗ".
Азът или егото е представата, която човек има за себе си. АЗ съм такъв, онакъв и т.н.
В психологията има и понятие "АЛТЕР-ЕГО". Моята противоположност. Това което не искам да бъда. Това, от което бягам като дявол от тамян.
Двете понятия са свързани и не могат едно без друго. Затова когато казваш:
Локомотив е всичко това, което Ботев не е, никога не е бил и никога няма да бъде.

...всъщност казваш с думи прости "Локомотив е алтерБотев." ;)

Хайде със здраве и внимавай друг път с определения като малоумен и тъпак. :geek:

Без да навлизам чак толкова на дълбоко в психологията, съм схванал основната ти мисъл, но оставам с мнението, че не си прав. Връзка между двата отбора има, но в никакъв случей не е на противоположности и различни полюси. По твоите приказки излиза, че феновете на единия отбора са противоположност на феновете на другия отбор, което е абсурдно. Аз имам много приятели от Ботев и в тях виждам себе си - човек, който обича футбола и обича любимия си отбор, без значение кой е той.
Живея за да обичам ЛОКОМОТИВ Пловдив и обичам ЛОКОМОТИВ Пловдив за да живея.

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 30 окт 2009 09:56

Без да навлизам чак толкова на дълбоко в психологията, съм схванал основната ти мисъл, но оставам с мнението, че не си прав. Връзка между двата отбора има, но в никакъв случей не е на противоположности и различни полюси. По твоите приказки излиза, че феновете на единия отбора са противоположност на феновете на другия отбор, което е абсурдно. Аз имам много приятели от Ботев и в тях виждам себе си - човек, който обича футбола и обича любимия си отбор, без значение кой е той.

... Аз ще малко ще задълбая. Двете понятия съжителстват и често човек се изявява чрез алтерегото си.

Пример:
Не искам да съм като вас, защото във вашата агитка има странни екземпляри написали "Gott mit uns", но същевременно когато Трибуна Изток ревне "Цигани" и аз им пригласям, ставам като "Gott mit uns" :(
Отделно това на мача с ЦСКА видях двама роми ;) с жълто-черен екип ? и честно казано ми стана драго ?!?! :evil:
Ей това е класическо его-алтерего терзание ... :geek:

Хайде стига, че ви напълних форума.
Последна промяна от Ki Cho на 30 окт 2009 09:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 30 окт 2009 09:56

П.С. Научете си историята. http://www.loko-pd.com

Потребителски аватар
drughi
Контакти:

Мнениеот drughi » 30 окт 2009 12:32

Пак се изправяме, срещу Аграрите. Това е времето, в което човек може да се посмее на воля, безплатно и да си засили имунитета, защото смехът е здраве!!!! "Лечители" са до болка познатите ни, празни кратуни. Сега вживяващи се, в ролята на "Невести на Малу". Телефони си менкат... С две думи работа е дебела.

Та за какво се смея. Е ясно. Тоя мач е без значение за тях. За тях дербито е: АФД-Левски? Интересно защо, Левскарите мразят тогава толкова ЦСКА, а на тях съчувстват? Такова са сигурно и взаимоотношенията между Реал и Барса???? Бойкотирали мача с нас да предизвикат интереса на медиите? Що не бойкотираха мача с Левски? Да лишат България от "Великото дерби". Отзвукът, щеше да бъде с бъде с пъти по-голям?? А те хвърлиха 2 телефона и събраха в съботен ден, 5000 лепилара. Въпреки че, това щеше да бъде последният им мач, за изминалото първенство?!

Гледам Пичиони, от 2 месеца в БГ, ама си пази играчите за мача с Пловдивския Любимец. И докато те се опитваха, да убедят всички, включително и себе си, че това е некакво мачле, той го каза без увъртане: Това е мачът на сезона!!!!
Гледам, купили илачи на играчите. Похвално! Но ще не ги купиха за мачовете, с първия (ЦСКА) и втория (Черноморец)? А-ха... Те са свършили, миналата неделя. Много съм недосетлив!!!

Не може да им се отрече, че са ужасно "кухи манерки", но ужасно хитри! С Левски и Цска наистина, играят успешно, поне губят много трудно. Там Христолов, не се споменава! Но интересно, като се появи слабака Локомотив и "глътнат водичка"и се оказва, че не сме им интересни! Къв е тоя манталитет, разни слабаци, да те размятат като "прани гащи"? Всеки път!!! Е в тоя момент, се притича на помощ, лакърдията за "дербито с Левски"! И така, забравящ, за действителността. А тя е Черно-бяла доминация и ... калеко Митьо ОСТАВА!!! eusa_dance.gif eusa_dance.gif eusa_dance.gif

Толкова за селските бичкии. Нашите имам чувството, че са много спокойни. Те смятат и за предизвикателство, да се разправят, с италианците. Том, може и да не играе, но Попа, ще го замести достойно! Малко да налее и ще стане като Виера, в най-силните му сезони! Ще имаме и нужда и от ляв крак, за преките свободни. Очаквам много качествен мач, не дерби, щото то не било такова?! Бат'Зум, да даде някой съвет на Маринов. И нека да зарадват ПЛОВДИВ! eusa_angel.gif eusa_angel.gif eusa_angel.gif eusa_angel.gif eusa_angel.gif eusa_angel.gif eusa_angel.gif

Един е ЛОКО на Света!!!!!!!!!
Изображение

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 30 окт 2009 12:45

drughi написа:Пак се изправяме, срещу Аграрите. Това е времето, в което човек може да се посмее на воля, безплатно и да си засили имунитета, защото смехът е здраве!!!! "Лечители" са до болка познатите ни, празни кратуни. Сега вживяващи се, в ролята на "Невести на Малу". Телефони си менкат... С две думи работа е дебела.

Та за какво се смея. Е ясно. Тоя мач е без значение за тях. За тях дербито е: АФД-Левски? Интересно защо, Левскарите мразят тогава толкова ЦСКА, а на тях съчувстват? Такова са сигурно и взаимоотношенията между Реал и Барса???? Бойкотирали мача с нас да предизвикат интереса на медиите? Що не бойкотираха мача с Левски? Да лишат България от "Великото дерби". Отзвукът, щеше да бъде с бъде с пъти по-голям?? А те хвърлиха 2 телефона и събраха в съботен ден, 5000 лепилара. Въпреки че, това щеше да бъде последният им мач, за изминалото първенство?!

Гледам Пичиони, от 2 месеца в БГ, ама си пази играчите за мача с Пловдивския Любимец. И докато те се опитваха, да убедят всички, включително и себе си, че това е некакво мачле, той го каза без увъртане: Това е мачът на сезона!!!!
Гледам, купили илачи на играчите. Похвално! Но ще не ги купиха за мачовете, с първия (ЦСКА) и втория (Черноморец)? А-ха... Те са свършили, миналата неделя. Много съм недосетлив!!!

Не може да им се отрече, че са ужасно "кухи манерки", но ужасно хитри! С Левски и Цска наистина, играят успешно, поне губят много трудно. Там Христолов, не се споменава! Но интересно, като се появи слабака Локомотив и "глътнат водичка"и се оказва, че не сме им интересни! Къв е тоя манталитет, разни слабаци, да те размятат като "прани гащи"? Всеки път!!! Е в тоя момент, се притича на помощ, лакърдията за "дербито с Левски"! И така, забравящ, за действителността. А тя е Черно-бяла доминация и ... калеко Митьо ОСТАВА!!! eusa_dance.gif eusa_dance.gif eusa_dance.gif

Толкова за селските бичкии. Нашите имам чувството, че са много спокойни. Те смятат и за предизвикателство, да се разправят, с италианците. Том, може и да не играе, но Попа, ще го замести достойно! Малко да налее и ще стане като Виера, в най-силните му сезони! Ще имаме и нужда и от ляв крак, за преките свободни. Очаквам много качествен мач, не дерби, щото то не било такова?! Бат'Зум, да даде някой съвет на Маринов. И нека да зарадват ПЛОВДИВ! eusa_angel.gif eusa_angel.gif eusa_angel.gif eusa_angel.gif eusa_angel.gif eusa_angel.gif eusa_angel.gif

Един е ЛОКО на Света!!!!!!!!!

Забрави да добавиш, че са станали професионални бойкотьори... Бойкотират къде какво им падне пред очите. Чак книга писана от самите тях бойкотират!!!! Утре може и самите себе си да бойкотират. Бойкот му е майката. Учудвам се, как един "нормален" не се намери, да им каже колко са смешни.

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 30 окт 2009 17:45

Ki Cho написа:
Модератор ЛокоПД написа:
Ki Cho написа:... Момче младо, зелено, черно-бяло по душа, ако има машина на времето и те прехвърли преди 1944 в квартала около днешната улица Капитан Райчо и къжеш, че си от Ботев е можело и да излезеш жив. Е жив със сигурност, но пък със нездрав.

БЕЗПАМЕТНИЦИ !!!

Кичо, в последния пасаж не разбирам точно какво искаш да кажеш. Интересно ми е,понеже съм израстнал в този квартал,на една улица която е пряка на "Кап.Райчо".Аз разбира се,не съм роден преди 1944 г,но все пак имам доста живи роднини,живяли по онова време.За какво става въпрос ? Иначе,за Омега си прав.Оригиналното парче се казва "Момичето с перлените коси".А за Спорт клуб - ти си единствения канар,който признава връзката ни със Спорт клуб.Болшинството жълти фенове подскачат като ужилени,само при споменаването,че имаме нещо общо.

Това е стария католически квартал на Пловдив и едно от ядрата на Спортклуб. Колкото до връзката, познавах лека му пръст беше голям мъж, човек, който ми е разказвал и за Спортклуб и за Славия-Ченгелов и за по-ново време. Отделно познавам и други хора, които са много на ти с въпроса. Колкото до подскачащите от ужилване - че самите вие не признавате, че имате общо. Колчем видя графит с 1936 и ми става весело. За това и ви наричам безпаметници.

Знам какъв е този квартал,все пак дълги години живях там,преди "другарите" да "отчуждят" старите имоти.Знам доста неща за Спортклуб,Парчевич,Славия-Ченгелов и то от извора,така да се каже.Дядо ми,лека му пръст,е бил футболист на Парчевич,познавах и повечето му съотборници,както и футболисти от други отбори,играли по това време.До последно се събираха заедно в старата ни къща,или горе,на хижа Здравец,понеже повечето имаха бунгала там.Тези хора бяха много вътре в нещата,защото са ги преживели.Та от тях знам някои неща.Обаче,пак ти казвам,ти си единствения фен на Ботев,тук,в този форум,който не отрича връзката м/у Локо ПД и Спортклуб.Ако мислиш,че говоря празни приказки,да пробваме нещо.Искаш ли да пусна тема,примерно "Локомотив ПД - наследник на Спортклуб" ? За да видиш как ще накацат веднага твоите съмишленици и да видиш какво чудо ще се изпише.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 30 окт 2009 19:51

...Искаш ли да пусна тема,примерно "Локомотив ПД - наследник на Спортклуб" ? За да видиш как ще накацат веднага твоите съмишленици и да видиш какво чудо ще се изпише.

Всъщност защо не? Идеята е готина, но следи не само жълто-черните мнения, а и черно-белите. Ще е наистина интересно. Гарантирам, че поне половината от вашите хора, особено тези с вариации на 1936 в никовете, не са и чували за Спортклуб. ;) Нямам нищо против да сте по-велики отколкото се мислят някои от тях. Това ще рече, че ние сме по-велики от един наистина велик клуб. Жалко, че не сте Барса, Реал, Милан или Юнайтед. ;) :idea: :)
Башка това, ако отрека връзката, означава да призная уникален социален феномен, а именно, че едва ли не за четвърт час, почти новосформиран отбор е успял да събере фенската отдаденост на няколко хиляди пловдивчани. Е 50% едва ли ще стигнете някога, но не сте малко.
Все пак това е основно черно-бял проблем.
Още нещо. В контекста на Дербито, какви са цифрите ако включим мачовете преди 9-ти?

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 30 окт 2009 20:09

Ki Cho написа:
...Искаш ли да пусна тема,примерно "Локомотив ПД - наследник на Спортклуб" ? За да видиш как ще накацат веднага твоите съмишленици и да видиш какво чудо ще се изпише.

Всъщност защо не? Идеята е готина, но следи не само жълто-черните мнения, а и черно-белите. Ще е наистина интересно. Гарантирам, че поне половината от вашите хора, особено тези с вариации на 1936 в никовете, не са и чували за Спортклуб. ;) Нямам нищо против да сте по-велики отколкото се мислят някои от тях. Това ще рече, че ние сме по-велики от един наистина велик клуб. Жалко, че не сте Барса, Реал, Милан или Юнайтед. ;) :idea: :)
Башка това, ако отрека връзката, означава да призная уникален социален феномен, а именно, че едва ли не за четвърт час, почти новосформиран отбор е успял да събере фенската отдаденост на няколко хиляди пловдивчани. Е 50% едва ли ще стигнете някога, но не сте малко.
Все пак това е основно черно-бял проблем.
Още нещо. В контекста на Дербито, какви са цифрите ако включим мачовете преди 9-ти?

Добре.Но да го оставим за след Дербито,става ли ? Сега всички са прекалено "заети" ;) А ако имаш готова статистика + мачовете преди 9-ти,дай я тук.Аз лично нямам и ще трябва да се поровя .
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Върни се в “Локо Пловдив”