Какво стана с провинциалния футбол?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Futy_Marinov
- Контакти:
Re: Футбола в България трябва да е з аматьорски статут
Игра не игра - до края стисках палци ама не излазиха от групичките. А ти патенце сещаш ли се кой друг български отбор е играл в последните двайсе години на такъв напреднал етап от евротурнир като Левски? Просто констатирам каквото виждам иначе стискам палци на секи български отбор в евротурнирите
A seces li se lepi grome moj, Nekada je tlo pod nama pucalo, Srce je you srcu kucalo, Ma reci gde je zapelo
Re: Какво стана с провинциалния футбол?
Не знам наистина ли сте толкова прости и толкова долни и жалки, че да седите и да се джафкате и да се псувате като хлебарки за това кой бил по-голям евроидиот? Не ми го побира акъла, че нацията ни е затъпяла чак толкова за няма и 20 години. Само роби и най-откровени олигофрени може да се радват на падението на СОБСТВЕНИТЕ СИ СЪНАРОДНИЦИ. Разделената нация е мъртва нация и вие всички сте "турци" или там каквото дойде да ви пороби след 1-2 поколения!
Futy_Marinov написа:Игра не игра - до края стисках палци ама не излазиха от групичките. А ти патенце сещаш ли се кой друг български отбор е играл в последните двайсе години на такъв напреднал етап от евротурнир като Левски? Просто констатирам каквото виждам иначе стискам палци на секи български отбор в евротурнирите
Чудех се до второто ти мнение дали се майтапиш и що за чувство за хумор имаш, но като те гледам колко си неграмотен, то най-вероятно си говориш сериозно, че и си вярваш на глупостите. Каква "напреднала фаза" те гони при положение, че Лудогодец взе точки в групи, в които Левски ставаше за смях на Европа? 1/4 в онази УЕФА с победи над отбори, които после се разпаднаха не знам каква "фаза" е и как може да се мери с миналия сезон на Лудогодец!
Нищо не е станало с провинциалния футбол. Както и нищо не е ставало. След 1945 и изкуственото налагане на комунистическия модел в спорта - при който доминират няколко "централни", разбирай столични, клуба. Т.е. - в България Левски и ЦСКА, в Сърбия Звезда и Партизан, в Румъния - Стяуа и Динамо (тамошните ЦСКА и Левски), в Русия Спартак и ЦСКА...да изброявам ли още?
Та оттогава насам - с изключение на някакви проблясъци от страна на Марек преди 100 години - провинциалните клубове у нас са само боксова круша в ЕКТ. Фактът е, че в най-силните първенства няма централизация на принцип столица - в Германия доминират Байерн и Дортмунд, в Англия - Ливърпул и Юнайтед, Италия - Юве и Милан, и т.н. Навсякъде, където водещите отбори са столични - не ми го хвали това първенство.
Та оттогава насам - с изключение на някакви проблясъци от страна на Марек преди 100 години - провинциалните клубове у нас са само боксова круша в ЕКТ. Фактът е, че в най-силните първенства няма централизация на принцип столица - в Германия доминират Байерн и Дортмунд, в Англия - Ливърпул и Юнайтед, Италия - Юве и Милан, и т.н. Навсякъде, където водещите отбори са столични - не ми го хвали това първенство.
До като има такова джавкане неочаквайте никакъв прогрес.
Най-големия излагаш се български отбор е националния. Повечето станаха пълнолетни от последната голяма победа на отбора.
-
- Контакти:
Libera написа:Futy_Marinov написа:Игра не игра - до края стисках палци ама не излазиха от групичките. А ти патенце сещаш ли се кой друг български отбор е играл в последните двайсе години на такъв напреднал етап от евротурнир като Левски? Просто констатирам каквото виждам иначе стискам палци на секи български отбор в евротурнирите
Чудех се до второто ти мнение дали се майтапиш и що за чувство за хумор имаш, но като те гледам колко си неграмотен, то най-вероятно си говориш сериозно, че и си вярваш на глупостите. Каква "напреднала фаза" те гони при положение, че Луноходец взе точки в групи, в които Левски ставаше за смях на Европа? 1/4 в онази УЕФА с победи над отбори, които после се разпаднаха не знам каква "фаза" е и как може да се мери с миналия сезон на Луноходец!
Кой се е разпаднал, бе сопол? Оксер ли се разпадна? Марсилия ли се разпадна? Динамо Букурещ ли се разпадна? Удинезе ли се разпадна? Като е било толкова лесно да стигнеш 1/4 финал в "онази УЕФА", защо другите отбори не направиха същото? И от кога загуби от Барселона, Челси и Вердер са срам и позор за страна като нашата, а такава от някой си Брьондби, била "достойно представяне". Аре у лево всички мишоци, които като отпадаме ние и чорбата са първа писта да се подиграват, а сега ще слушам дитирамби за некви смешни тимчета от Беларус и Дания.
- dreben23
- Контакти:
Черно море вярвам, че има силите да продължи. А защо не спечелиха ли, ами защото ги бях играл 1.
На реванша ще победят с 1:0.
Всички останали пътуват за А група, но пък да не бързаме. Само да поясним за отрепките, които пак имат наглостта да плюят, че ЦСКА е отпаднал от Мура и Зимбру - отпаднахме, но без ЗАГУБИ!
Нещата са несравними за мен. Поне сега дано престанете, защото любимия ви ЛУДОГОРЕЦ ЗАГУБИ ОТ НАЙ-ЖЕСТОКИТЕ И НЕИЗВЕСТНИ АНОНИМНИЦИ във футболната игра и то когато е най-могъщ уж, срамота!
Че щели да продължат на реванша ама въобще на никого не му пука, по-важното е, че са загубили от никому неизвестен отбор и то категорично и имаме още един евроидиот.
Хак да ви е сега като не уважавате нищо и никого!

На реванша ще победят с 1:0.

Нещата са несравними за мен. Поне сега дано престанете, защото любимия ви ЛУДОГОРЕЦ ЗАГУБИ ОТ НАЙ-ЖЕСТОКИТЕ И НЕИЗВЕСТНИ АНОНИМНИЦИ във футболната игра и то когато е най-могъщ уж, срамота!

Хак да ви е сега като не уважавате нищо и никого!

***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
беше ясно че тази година ще е по зле от предната, просто парите в ЦСКА, Ботев и Левски свършиха и съответно падна доста и нивото на първенството. В по Предишния сезон имаше горе долу 5 доста силни отбора в които се хвърляха доста пари за играчи , но в последния остана само един Лудогорец. Съответно като нямаш равнстойни съперници няма как да ставаш по добър и ще тъпчеш на едно място , така е устроен света и така и ще бъде.
Лично аз се надявах Берое да успее да излъжи датчаните, както доста често го прави в България с по силни от тях отбори но не стана, вина за това според мен най вече носи Хубчев който извърши безумна смяна в средата на второто полувреме като изкара мапуко и пусна Андонов. Това да изкараш здравия си бър и техничен централен нападател и да пуснеш Андонов дето даже не може да си спре топката като хората в такъв завързан мач трябва да си верно много прост. в такива мачове се сменят хората в халфовата линия, където играчите се изморяват най много и между 70-75 минута трябва да се направят поне две смени за да не загубиш тотално центара особено когато играе срещу по опитен и здрав физически отбор. при положение че на пейката имаш Том и Коконов първата ти смяна да е пускането на Андонов е просто безумие. Този Мапуко ги носеше по двама на гърба си и поне за мен направи добър мач с оглед на това , че освен Делев никой друг не идваше да му помага .
Лично аз се надявах Берое да успее да излъжи датчаните, както доста често го прави в България с по силни от тях отбори но не стана, вина за това според мен най вече носи Хубчев който извърши безумна смяна в средата на второто полувреме като изкара мапуко и пусна Андонов. Това да изкараш здравия си бър и техничен централен нападател и да пуснеш Андонов дето даже не може да си спре топката като хората в такъв завързан мач трябва да си верно много прост. в такива мачове се сменят хората в халфовата линия, където играчите се изморяват най много и между 70-75 минута трябва да се направят поне две смени за да не загубиш тотално центара особено когато играе срещу по опитен и здрав физически отбор. при положение че на пейката имаш Том и Коконов първата ти смяна да е пускането на Андонов е просто безумие. Този Мапуко ги носеше по двама на гърба си и поне за мен направи добър мач с оглед на това , че освен Делев никой друг не идваше да му помага .
Футболът в страната ни е на това дередже защото се управлява от хора с манталитета на някои от хората в този форум - селски. Само вижте какъв спор има в мненията над мен - дали Лудогорец през сезон 2013/14 е достигнал до напреднала фаза на евротурните. И дали класиране в груповата фаза на Шам. лига миналата година е напреднало представяне.

Върни се в “Футбол - България”