wannabe написа:Yoda_ написа:Еха, готино, а ? 800 лв. ипотека, и след 40 години ставаш софиянец...![]()
По време на бума на имотите, банките даваха без проблеми ипотечни кредити в размер на 100% от пазарната цена на жилището. Понеже обичам теориите за световните конспирации, най-вероятно е било нарочно, с цел...
Та ако тогава си взел 100 000 евра за някакво ново строителство, сега същото жилище вече струва 50 000 евра, но ти продължаваш да изплащаш 100 000. И ако случайно загубиш работата си, или се случи нещо друго, то банката ще ти вземе жилището, и ще има да даваш още 50 000. Така ще замине и къщичката на мама и тате на село, барабар с дарадонките, курешките и мамулите...
Ако скоро сте ходили в бизнес парка, ще забележите интересен феномен - на 95% от новите, лъскави коли, висят табелки "Продавам, СПЕШНО!"... и ако попитате някого от мамулите, които продават колите си за цена, ще ти излязат със следната смехотворна оферта : Ами колата струва 40 000, дал съм 5000 първоначална вноска, изплатил съм 5000, остават 30000, аз искам 8000 и си поемаш оставащите вноски...![]()
А най-готиното е, банката да ти вземе жилището, и да те остави да живееш в него под наем...![]()
И така и плащаш хем наема, хем още 30 години си роб на ипотеката...
няма да си купваш жилище! Щом не можеш да си го позволиш
Ха, ха... Ти така ли го разбра
Е хубаво, няма, щом не даваш...