Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот diplomat » 20 май 2015 00:18

dunavfc написа:Колкото до случая със самолета, Борисов каза нещо на което обаче, никой не обърна внимание. Оставам настрана дали е скандално да пътуваш със самолет от точка А до точка Б и дали изразходената сума е 3-5-10 хил. лв. нека всеки сам си прецени морално ли или не, но защо никой не му каза едно евала, че за 1 год. промени почти тотално дейността на митниците и това доведе до увеличение на приходите значително ? Защо някой журналист, общественик или просто критик не го поздрави за това ?

:shock: :shock: :shock: :shock: Пич, като цяло си готин тип и се разбираме добре с теб, ама точно за митниците недей да говориш, щото наистина си гол и бос по тая тема. Ако тръгна да ти разправям какво се случва... :roll: :x

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 20 май 2015 12:11

diplomat написа:
dunavfc написа:Колкото до случая със самолета, Борисов каза нещо на което обаче, никой не обърна внимание. Оставам настрана дали е скандално да пътуваш със самолет от точка А до точка Б и дали изразходената сума е 3-5-10 хил. лв. нека всеки сам си прецени морално ли или не, но защо никой не му каза едно евала, че за 1 год. промени почти тотално дейността на митниците и това доведе до увеличение на приходите значително ? Защо някой журналист, общественик или просто критик не го поздрави за това ?

:shock: :shock: :shock: :shock: Пич, като цяло си готин тип и се разбираме добре с теб, ама точно за митниците недей да говориш, щото наистина си гол и бос по тая тема. Ако тръгна да ти разправям какво се случва... :roll: :x

Едва ли като цяло, може да кажеш нещо, което никой не подозира. Частни случай и случки сигурно може. Но ясно е на всички за какво става дума. Иначе на думи всички настоящи управници, са оправили всички проблеми в митниците и вече няма нарушения... Те си остават в миналото при предишните. Сегашните са назначили точния човек и всичко е както трябва... Утопия за шараните и нищо повече.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 20 май 2015 22:18

diplomat написа:

За приходите говоря аз, а не за старите митничарски тарикатлъци, които и Господ не може да спре. Ти митничар ли си, че за разлика от мен не си "гол и бос" по темата ? Нищо, което ще споделиш по темата няма да ме учуди, без да съм "облечен и обут" по темата, мога да си представя идеално, какво се случва там. Аз споделих, че в частта с финансите нещата са значително по-добри от преди 1 год. за да покажа, че тия 5 хил. лв. които са дадени за един полет, могат да бъдат опровергани с едно друго действие на това правителство, заради което никой не казва и една хубава дума.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 20 май 2015 22:30

Кво да го хваля правителство, което не може да управлява без еврофондовете? Искам правителство на страна, което не се надява само на евротрохите и няма 2 лв в джоба.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 20 май 2015 22:34

fcb_bg написа:Кво да го хваля правителство, което не може да управлява без еврофондовете? Искам правителство на страна, което не се надява само на евротрохите и няма 2 лв в джоба.

Никой не е казал да хвалиш правителството, а просто да не се отричат и хубавите му страни. А аз дадох примерът с митниците, защото исках да обърна внимание на това, че има и положителни черти на това правителство за което никой и дума не казва, но за 5 хил. лв. гориво става скандал на седмицата.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 20 май 2015 22:35

Ето ти жив пример:

Европейската комисия одобри Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 година, съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя изтъкна, че екипът на министерството за пет месеца е успял да изчисти 426-те забележки на експертите от Брюксел към първия изпратен вариант на програмата.

Общият бюджет на програмата е 2.9 млрд. евро, от които 2.3 млрд. евро са европейски средства.

Похвално е, че сме одобрени, но некак си така тъпичко ми звучи, че държавният дял е 0.6 млрд. евро. За 6 години!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 20 май 2015 22:36

dunavfc написа:За приходите говоря аз, а не за старите митничарски тарикатлъци, които и Господ не може да спре. Ти митничар ли си, че за разлика от мен не си "гол и бос" по темата ? Нищо, което ще споделиш по темата няма да ме учуди, без да съм "облечен и обут" по темата, мога да си представя идеално, какво се случва там. Аз споделих, че в частта с финансите нещата са значително по-добри от преди 1 год. за да покажа, че тия 5 хил. лв. които са дадени за един полет, могат да бъдат опровергани с едно друго действие на това правителство, заради което никой не казва и една хубава дума.

Глупости! Евтини статистически фокуси, кое им е по-добре на финансите? Когато при Орешарски имаше реален ръст на БВП, плюехте и храчехте, сега му се хващате на тоя за цифрите, изсмукани от стъкмистиката.
Нещо не виждам 16 млрд заем как се разходват, къде и кога, каквото беше обещанието. Няма и да се види. Колкото се разбра къде са милиардите от резерва на НЗОК и Сребърния фонд.
Инак за 1 млрд заемна Орешарски какви вопли и хули бяха, че се заробвали децата и внуците ни, сега пълно мълчание и игнор...
Вдигаме вноските за социалното, да храним циганите? Няма да стане! Ще използвам всички възможни и невъзможни начини, за да не дам пари на тази държава. А те са много. Куп пари срещу имагинерна пенсия след 25 години от 300 лева, а мангала да вземе 250 без ден трудов стаж???
Никога!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 20 май 2015 22:36

dunavfc написа:
fcb_bg написа:Кво да го хваля правителство, което не може да управлява без еврофондовете? Искам правителство на страна, което не се надява само на евротрохите и няма 2 лв в джоба.

Никой не е казал да хвалиш правителството, а просто да не се отричат и хубавите му страни. А аз дадох примерът с митниците, защото исках да обърна внимание на това, че има и положителни черти на това правителство за което никой и дума не казва, но за 5 хил. лв. гориво става скандал на седмицата.

По митниците нечий дял изгоря за да се натиснем да се покажем, че ставаме за Шенген.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 20 май 2015 23:05

sin4ec написа:
dunavfc написа:За приходите говоря аз, а не за старите митничарски тарикатлъци, които и Господ не може да спре. Ти митничар ли си, че за разлика от мен не си "гол и бос" по темата ? Нищо, което ще споделиш по темата няма да ме учуди, без да съм "облечен и обут" по темата, мога да си представя идеално, какво се случва там. Аз споделих, че в частта с финансите нещата са значително по-добри от преди 1 год. за да покажа, че тия 5 хил. лв. които са дадени за един полет, могат да бъдат опровергани с едно друго действие на това правителство, заради което никой не казва и една хубава дума.

Глупости! Евтини статистически фокуси, кое им е по-добре на финансите? Когато при Орешарски имаше реален ръст на БВП, плюехте и храчехте, сега му се хващате на тоя за цифрите, изсмукани от стъкмистиката.
Нещо не виждам 16 млрд заем как се разходват, къде и кога, каквото беше обещанието. Няма и да се види. Колкото се разбра къде са милиардите от резерва на НЗОК и Сребърния фонд.
Инак за 1 млрд заемна Орешарски какви вопли и хули бяха, че се заробвали децата и внуците ни, сега пълно мълчание и игнор...
Вдигаме вноските за социалното, да храним циганите? Няма да стане! Ще използвам всички възможни и невъзможни начини, за да не дам пари на тази държава. А те са много. Куп пари срещу имагинерна пенсия след 25 години от 300 лева, а мангала да вземе 250 без ден трудов стаж???
Никога!

От къде тръгваш, къде отиваш не знам....Статистика е красноречива и не ми е ясно, как точно е манипулирана, пък ти ако искаш включи в темата и броя на протестиращите пред Орлов Мост, Украйна и кризата в Сирия.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 май 2015 23:15

sin4ec написа:

Никога!

За заема няма кой знае какво за гледане, не знам какво очакваш да видиш. Все пак ако много се интересуваш, ето тук гледай http://www.minfin.bg/bg/statistics/1
Парите от здравната каса никой не ги е откраднал или разни такива конспирации. Просто са пренасочени към други неща. Дали е правилно, или не - всеки си има виждане, за мен не е. Същото щеше да се случи и с парите от универсалните пенсионни фондове.
Сребърният фонд си е в БНБ и се осчетоводява в пасива на банката.
В пенсионната система се опитаха да реформират нещо (най-малко са мислели как да дадат твоите вноски на еди-коя си етническа група), обаче се получи половинчата реформа.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Свободна зона”