Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: EXACTLY

Мнениеот Groucho » 18 апр 2022 16:06

Soulen написа:Ами ще видим, ако САЩ влезнат в непопулярна война каква ще е реакцията. Може и да съм наивен, но може и да съм прав. Това са си лични мои разсъждения, които могат да бъдат доказани или оборени във времето.

Па, нали това ти написах? Дори да е негативно общественото мнение, ако са решили - война ще има и продължителността и няма ни най-малко да зависи от общественото мнение.

Ако Виетнам е твърде назад във времето, за Афганистан да не би общественото мнение да ги е подкрепяло през всичките години, в които седяха там? Ц, не ги подкрепяше, защото се харчеха трилиони. Промени ли това особено срока на престой на САЩ в Афганистан - не.
Ти си чакай нещо да се промени при следващата им война и управляващите да се съобразяват с обществено мнение.
Колкото му пука на другаря Си за общественото мнение, толкова им пука и на хората зад Байдън.

THE G.A.M.E

Re: !

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 апр 2022 19:51

Drunken_Master написа:Пич, абсолютно никой не им симпатизира. По света властва лицемерието. Целта е да се удари по Русия, понеже сега е удачен момент. Аз се дразня страшно много, понеже в нито една родна медия не се чува гледната точка на Русия .........................
Гледната точка на Русия се блокира, понеже на около 95 % е лъжа, пропаганда, гнусна при това.
Руснаците подвластни на Путин няма как да кажат нещо истинно и реално.
Достатъчно е само да се сетим за "Азбуката идва от Македония", "СССР спаси българските евреи", или "Всички народи в И. Европа са славяни".
Аз лично не желая да слушам/чета хора, дето ми викат "славянин", което според Римляните е = на безправен човек, роб, боклук-измет.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Евреите

Мнениеот Drunken_Master » 18 апр 2022 19:58

Твоята омраза към Русия я знаем. Колкото до спасяването на евреите СССР има косвена връзка, защото ако не беше обърнал хода на войната в Сталинград, Борис нямаше да ги помилва, дори и след толкова много обществена подкрепа за евреите. Много странно, как до Сталинград политиката на царството е една, включително и на "спасителя" Пешев, който също гласува за антисемитизъм, а след Сталинград нашите управници от "интелигенцията", така рязко да си променят възгледите. И въпреки всичко реалният спасител е българският народ, а не тоя боклук, натрапен от Стефан Стамболов, който няма нищо общо с нашата родина.

П.С.
И арийци не сме, колкото и да ти се иска. Тая теория е по-нелепа от тази за славянството... Върлувала е долу-горе до Сталинград и тя.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот pomiqrat » 18 апр 2022 20:07

Да цитираме уважаемия академик Марков по въпроса за евреите
Вярно е, има Закон за защита на нацията, който е приет преди присъединяването на България към Тристранния пакт. Този проект, както Богдан Филов пише в дневника си: „По-добре ние да напишем наш закон, отколкото национал-социалистите да ни го наложат“. Докато в Германия уволняват професори от университета, проф. Йосиф Фаденхехт – това е дядото на известния актьор Йосиф Сърчаджиев, който е професор по гражданско право, остава в Софийския университет. Той е бил член на нашата академия, идвал е в Големия салон на БАН по време на събранията. Бил си е закачил жълта звезда. Богдан Филов, който някои хулеха като най-големия фашист в България при Цанков, само казва: „Виж какво. Махни тази жълта звезда“. Защо Цар Борис III не дава поданство на евреите в новоосвободените земи? Първо, има един Виенски протокол между Рибентроп и италианския граф Чано, където се казва: „Там, където стъпи Вермахтът, еврейският въпрос принадлежи на решение само от Третия Райх“. Така че тези земи под управление, както там е записано, са под българска администрация, но въпросът за евреите се решава в Берлин. На 20 януари 1942 година е окончателното решение на еврейския въпрос в Европа, като става дума за 11 милиона евреи да се изтребят в Европа. Там има приложен списък по държави. Там пише, че евреите в България са 48 000, тъй като евреите в Югославия и Гърция не се броят за български евреи. Това влиза през пролетта на 1943 г. Вече е ред на евреите в Западните покрайнини, Вардарска Македония, Беломорска Македония, Западна Тракия – там Бекерле (пълномощен министър на Третия райх в България) има дневник, който ние издадохме преди 20 години, казва на Богдан Филов: „Те са нашите евреи. Те не са български евреи“. Има максималисти, които нападат цар Борис III, че не спасил всичките евреи. Как може цар Борис III да прояви максимализъм пред Хитлер и да каже: „Всичко или нищо“? Накрая – нищо.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 18 апр 2022 20:25

Ми, ще цитираш Помияр, кво да правиш друго ? Капацитета ти стига единствено, до това да копираш изказвания от историци, които, дори не си споменал ти, а аз. Ти няма как да ги споменеш, щото не си ги и чувал.
Само внимавай при копирането, да не стане като с определението за "етнос"...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 18 апр 2022 20:47

Имам компютър и телевизор. Все някога съм ги чувал и без твоята особа ;( След толкова четене не разбра, че етносът се създава, а не се ражда ;(
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 апр 2022 22:13

Thsmith написа:.......

За кое лъжа ??! Я виж по това време отношенията САЩ - Ирак .... виж дали американците не си затварят очите за зверствата на Саддам срещу кюрдите ..... и дали не му помагат във войната с Иран ..... тогава не беше лош, нали ??! .... стана лош после .... ма тогава нямаше за какво да го нападнат, та съчиниха лъжата за ОМУ .....

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 апр 2022 22:19

ReBorn1982 написа:дали американците не си затварят очите за зверствата на Саддам срещу кюрдите ..... и дали не му помагат във войната с Иран ..... тогава не беше лош, нали ??! .... стана лош после .... ма тогава нямаше за какво да го нападнат, та съчиниха лъжата за ОМУ .....
Ясно е, че "Янките' са лоши, сега кажи, що руснаците като са "добрягите", правят като "Лошите Янки" ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 апр 2022 22:29

THE G.A.M.E написа: ....

Къде твърдя, че руснаците са добрите ??

Твърдя само едно - когато си бомбардирал болницата в Кундуз, Афганистан, и си направил кървава пихтия от невинни хора (включително от "Лекари без граници"), нямаш право да съдиш и осъждаш за болницата в Мариупол ..... същото важи и за всички, които мълчахте тогава, не че "демократичните медии" много го отразиха де ....

Русия не върши нищо по-различно от САЩ .... но когато САЩ трепе невинни хора наред, санкции няма, цари пълно цинично мълчание от "демократичния свят" ....

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 апр 2022 23:25

Питай го за международното право и обсъжданията. Бойкотираха ОИ в Москва, те като влезнаха, всички мълчаха. После пак. После пак.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”