parvanoff написа:Както казах не мога да взема отношение кого и как са били, защото не съм бил там. От снимките, които ми пратиха виждам, че са били и жени, което е простотия, която е присъща на голяма част от българското население, в това число и на полицията. Ще видим как ще се стекат нещата-дали тези хора ще бъдат наказани, порицани и т.н., за да видим какво е отношението. Като цяло за това, което виждам смятам, че трябва да има наказания. Както навремето искахме да има наказания в министерството на Миков, но нямаше такива...
Относно протестите-протести има в цяла Европа-това какво ти говори? Няма идеално управление-тези естествено, че имат доста трески за дялане. Въпросът е какви са алтернативите. Кои според теб ще са следващите управляващи? Ако се интересуваш от политика разбира се. За да се осъдят хора от предишното правителство трябва много работа-работа на полицаи, прокурори и съдии. Не направиха ли опити-не опитаха ли да осъдят Цонев, Масларова? Как да го направиш ако не са оставили доказателства след себе си? Не опитаха ли и Доган да го погнат за незаконно строителство-търсеха им цаката, но не успяха-вързали са си гащите. Държавният дял на ЕРП-тата бе 33 процента-дали е правилна продажбата му не мога да кажа, но не виждам в случая това какво значение има? Дали тези 33 процента могат да направят нещо, след като мажоритарният дял си е в концесионерите? Открили са нарушения за отнемане на лиценза в ЧЕЗ. Ако открият и при другите нарушения, заради които може да се вземе лиценза им, вероятно и на тях ще го вземат. И не-държавният дял от ЕРП-тата го продаде Трайков-този е Добрев. Гледал съм какво са обещали Герб-ако искаш мога да ти пратя предизборната им програма. Те не тръгнаха с големи обещания и изпълниха доста голяма част от това, което обещаха.
Наказани от сега можеш да си сигурен, че няма да има. Кога е имало наказан полицай, за това, че е изпълнил спуснато нареждане?
Да се сравняват протестите в Европа, с тези в България е леко смешно. Виж там защо стачкуват и какъв им е жизненият стандарт и какъв е тук. Тук протестът официално бе срещу монополите, но трябва да си сляп, за да не видиш, че е срещу цялостната мизерия. Не е нормално да казваш няма пари, а в същото време да раздаваш 5,5 милиона бонуси, да обновяваш автопарка, да се разхождаш наляво и надясно с пари на народа...
Кой ще е следващият управляващ? Ако не се промени цялостният модел на управление на странта или ще е ГЕРБ в коалиция с някой (а ако се гледат прогнозите, че само 4 партии ще са в парламента, то тази коалиция ще е ДПС) или БСП+ДПС+(евентуално Кунева). Това беше преди протестите, след тях ... Кой знае?
Не е толкова лесно ли? Ако има (а то има със сигурност) нарушения, най-лесното е да свалят имунитета на някой депутат и да го почнат съдии, прокурори и т.н. Народът избра Бойко, точно защото обеща, че ще вкара виновните в затвора, а не го направи.
За Добрев може и така да е, не че е оправдание де. Едва ли не са знаели, че има нещо нередно, което откриха точно когато народа се надигна. Трябва да е доста голямо съвпадение, не мислиш ли? Част от исканията бяха свързани и с топлофикация и ВиК, но за тях и дума не стана днес...
Аз спирам за сега, защото ми се доспа.
[center][rimg]http://store.img-share.eu/Grunge-Bulgarian-Flag-by-TheDrake92_jpgbIM0ClR.jpg[/rimg][/center]