TristaNNN написа:tmanolov написа:.... Ето, Тристан е дал и айголд - понеже го познавам въпросния, то той си е просто един агресивен продавач, който успя да хване момента. поздравления за него, за тая работа се искат и топки. Иначе не е много коректен, но в този бизнес са така нещата, за сметка на това има разнооразие и приличен (на хартия) марж, който не вибаги се спазва. Обаче поне е някакво начало. Аз лично, и това съм го заявявал многократно, в злато не бих инвестирал с цел печалба, а за зор заман - имам злато, което е купувано (физическо) на 500-600 долара. И си спомних наскоро, че поповин унция ми купи климатик от добър модел през 2010,същото се случи и през тази година, отново с половин унция - просто защита от инфлацията. Но да, дискусия е хубаво е да има
Добре, де, аз казвам, че човекът разбира какво прави и говори, затова давам на хората статии с безплатното му съдържание, за да се ограмотят по темата инвестиционно злато и да инвестират там, ако им допада.
Ти се включваш и заявяваш, че бил арогантен и говориш за някакъв марж, който не се спазва. Първо, хората бизнес ли правят с него, та да ги боли фара дали е арогантен, или делят обща постеля? Кое ги интересува - да върши работа и да е коректен търговец, или да ги гали по главиците? Второ, понеже не се занимавам с това от вчера, нямам спомен да е обявявал маржове, а само цена купува/продава. Който иска да се занимава да гледа спот цени, цени грам, нумизматики и маржове, да си ги смята, но въпросният не обявява такива.
Както и да е - с какво този ти коментар допринесе за дискусията? С какво помогна на някой, който никога не е чувал за инвестиционно злато и иска да отдели от времето си да се образова, но просто не знае откъде да започне? Затова ли се буташ за дискусия - да блеснеш, че си най-най-най? Добре, приеми, че си най-мастития и знаещ инвеститор в България и точка, спи спокойно!
Остави другите "балами" в страната да се оправят, както могат. :mrgreen: