Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот tmanolov » 11 ное 2025 15:27

boabbb написа:Имам познат, който направи (единствения, за когото се сещам) сериозен пазивен доход с подобна сума 1000-2000 лв. , даже аз му давах пари, че тогава нямаше - беше купил някакви койни-мойни, държа ги 2-3 години и извади едни 40-50 бона, доколкото знам ... Ама ги дебна сума време, през това време маса народ са взели дедовия с подобни схеми :D

койните са друг левъл - още си спомням как спорих разгорещено с първите проходници на този 'бизнес" преди 15 години на цени 3-5 долара за биткойн какъв шит са и как няма бъдеще. Оказа се, че изключително много сгреших, не оценявайки подобващо хорската глупост и алчност - огромни, ама огромни пропуснати ползи от моя страна... Както се казва - never underestimate the predictability of stupidy :geek:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 11 ное 2025 15:33

tmanolov написа:
TristaNNN написа:
tmanolov написа:.... Ето, Тристан е дал и айголд - понеже го познавам въпросния, то той си е просто един агресивен продавач, който успя да хване момента. поздравления за него, за тая работа се искат и топки. Иначе не е много коректен, но в този бизнес са така нещата, за сметка на това има разнооразие и приличен (на хартия) марж, който не вибаги се спазва. Обаче поне е някакво начало. Аз лично, и това съм го заявявал многократно, в злато не бих инвестирал с цел печалба, а за зор заман - имам злато, което е купувано (физическо) на 500-600 долара. И си спомних наскоро, че поповин унция ми купи климатик от добър модел през 2010,същото се случи и през тази година, отново с половин унция - просто защита от инфлацията. Но да, дискусия е хубаво е да има

Добре, де, аз казвам, че човекът разбира какво прави и говори, затова давам на хората статии с безплатното му съдържание, за да се ограмотят по темата инвестиционно злато и да инвестират там, ако им допада.
Ти се включваш и заявяваш, че бил арогантен и говориш за някакъв марж, който не се спазва. Първо, хората бизнес ли правят с него, та да ги боли фара дали е арогантен, или делят обща постеля? Кое ги интересува - да върши работа и да е коректен търговец, или да ги гали по главиците? Второ, понеже не се занимавам с това от вчера, нямам спомен да е обявявал маржове, а само цена купува/продава. Който иска да се занимава да гледа спот цени, цени грам, нумизматики и маржове, да си ги смята, но въпросният не обявява такива.
Както и да е - с какво този ти коментар допринесе за дискусията? С какво помогна на някой, който никога не е чувал за инвестиционно злато и иска да отдели от времето си да се образова, но просто не знае откъде да започне? Затова ли се буташ за дискусия - да блеснеш, че си най-най-най? Добре, приеми, че си най-мастития и знаещ инвеститор в България и точка, спи спокойно!
Остави другите "балами" в страната да се оправят, както могат. :mrgreen:

ми ок, няма да споря - аз съм от хората, които винаги казват и добро, и лошо - конкретния господин Крум го знам от достатъчно време, за да ти кажа, че има доста трески за дялане и просто уцели момента. Маржът е точно това - разлика между купува и продава, разликата със спот цената е друга бира - като цяло, въпросният е може би най-добрият в тази област, и въпреки това си има трески за дялане - казвам го в смисъл "представи си какво е при другите". Толкова. И да, считам, че това помага на дискусията - един ще вземе нещо от теб, друг от мен, трети от делянката и т.н. Това е дискусия според мен, другото е монолог :lol:

Крум не обявява маржове, това исках да кажа. Той обявява цена купува/продава и толкова. Това, което може да не си разбрал е, че цената му е динамична и се обновява постоянно. Има си човекът някаква програма и си опреснява цените в реално време, според спот цената, която е също толкова динамична на борсата. Демек, ако сега видиш една монета за 7000 лв., след един час, докато идеш до офиса му, цената вече може да е 7040 лв. Това не значи, че човекът те мами, а просто за един час цената е дръпнала нагоре/надолу.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 11 ное 2025 15:42

boabbb написа:Ще ме извините, ама пасивен доход ми звучи доста като пасивен секс :D За да можеш да известираш достатъчно, за да може това, което да изкараш да не са пари за семки, ти вече трябва да имаш доста над средния за страната доход. В България има акции, носещи здрави дивиденти, ама трябва някой да е умрел, за да ги вземеш ти ... .....

Ще ме извиниш, ама това, което се опитваме да ви подшушнем, е с дългосрочен хоризонт и за хора с търпение и постоянство. :)
Не е за хора, които искат да станат богати за една нощ, нито за една година, че и без никакъв риск при това.
Всичко това е дебело подчертано в книжките.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 11 ное 2025 15:52

tmanolov написа:
BRF написа:Вече се застраховаш ,като ти каже някой припок и да си готов с отговора!

Развил съм ти как стоят нещата юридически, вече кой, как и какво чувства - не знам. Те и в Курило имат няколко Наполеона, Сталина, Цезара и т.н. :mrgreen: Отново ти казвам, че ако Левски фалира, подчертавам фалира, и тук ми доведат Лудогорец, Реал, Челси или Родопа, то аз няма да припозная в никакъв случай. Лично мнение - отлично знам, че у нас всеки сам си преценЯ, затова и правовата ни държава е на ниво драсканици по фейбук, но не и като правоприлагане

Даже и не допускам да има такова обединение ,честно казано!Би било доста странно!

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 11 ное 2025 15:54

TristaNNN написа:
boabbb написа:Ще ме извините, ама пасивен доход ми звучи доста като пасивен секс :D За да можеш да известираш достатъчно, за да може това, което да изкараш да не са пари за семки, ти вече трябва да имаш доста над средния за страната доход. В България има акции, носещи здрави дивиденти, ама трябва някой да е умрел, за да ги вземеш ти ... .....

Ще ме извиниш, ама това, което се опитваме да ви подшушнем, е с дългосрочен хоризонт и за хора с търпение и постоянство. :)
Не е за хора, които искат да станат богати за една нощ, нито за една година, че и без никакъв риск при това.
Всичко това е дебело подчертано в книжките.

Под ''дългосрочен хоризонт'' се визира 10-15+ години. Допълвам просто, за да се даде представа.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 11 ное 2025 15:56

TristaNNN написа:Крум не обявява маржове, това исках да кажа. Той обявява цена купува/продава и толкова. Това, което може да не си разбрал е, че цената му е динамична и се обновява постоянно. Има си човекът някаква програма и си опреснява цените в реално време, според спот цената, която е също толкова динамична на борсата. Демек, ако сега видиш една монета за 7000 лв., след един час, докато идеш до офиса му, цената вече може да е 7040 лв. Това не значи, че човекът те мами, а просто за един час цената е дръпнала нагоре/надолу.

Друго имах предвид - че обявява цена на монети с малък тираж, да кажем с 200-300 лева над стандартните за подобен грамаж, а когато отидеш на място, почва да върти и да суче, че не може да я купи на тази цена, а на стандартната. да не съм го пробвал лично, да не знам :oops: Отново подчертавам, че той е една от основните причини за сериозната диверсификация на пазара на злато у нас, където Тавекс бяха обявили почти монополно положение. Както вече споменах, Крум го знам още като първопрохождаше в този бизнес, да не говорим, че точно за бизнеса със злато познвам може би половината от оснвните дилъри в момента поедна или друга причина
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 11 ное 2025 15:59

BRF написа:
tmanolov написа:
BRF написа:Вече се застраховаш ,като ти каже някой припок и да си готов с отговора!

Развил съм ти как стоят нещата юридически, вече кой, как и какво чувства - не знам. Те и в Курило имат няколко Наполеона, Сталина, Цезара и т.н. :mrgreen: Отново ти казвам, че ако Левски фалира, подчертавам фалира, и тук ми доведат Лудогорец, Реал, Челси или Родопа, то аз няма да припозная в никакъв случай. Лично мнение - отлично знам, че у нас всеки сам си преценЯ, затова и правовата ни държава е на ниво драсканици по фейбук, но не и като правоприлагане

Даже и не допускам да има такова обединение ,честно казано!Би било доста странно!

Що? Ако делиорманци наистина загъват цирка, за чий ще им е да оставят 14 титли и такъв ковфициент в забито място като Разград? дали загъват цирка - нямам идея, но силно ме съмнява, ако има подобно нещо, че домуз ага ще си остави така, на произвола на съдбата, основният актив - това да не е скъсаняк като Батков, който пропиля страхотен коеф в ЕКТ! А дори и батков тогава надупи Лупи и го прецака с участието в ШЛ, което наистина беше на косъм да случи и тогава проект на делиорманци нямаше да има или макс щеше да е маргинален тип Литекс
Непринуден написа:

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 11 ное 2025 16:05

TristaNNN написа:
Dust написа:....
От инвестиции неразибирам, но за сега като всеки лаик залагам на ценния метал златото, но не под форма на накити. Човек няма да спечели, но и няма да загуби стойността на парите си.

A, инвестиционно злато, чудесно! Но защо трябва да сме лаици при инвестициите в злато?
Я да видим дали има как да се поограмотим, за да станем още по-добри инвеститори в злато и най-вече да знаем точно какво правим и защо.
Има как, ето тонове информация за всеки, който може да започне от АБВ-то и да стигне далеч, стига да има желание, разбира се.
https://igold.bg/blog/home/
Авторът е уважаван и разпознаваем на национално ниво дилър, това в случай, че някой има съмнения в почтеността му. Светнал се е нещо, за което шапка му свалям - ако инвестира време и енергия в образоването народа по темата инвестиционно злато, ще има повече и по-доволни и спокойни клиенти.
Тука книжки няма да ви препоръчвам, защото този финансов инструмент е малко по-пипкава материя, според мен. Статиите и видеата от линка ще ви свършат повече от достатъчна работа. :)

Dust написа:В този форум пишем 20-30 човека и съм сигурен, че почти всички са избрали своя път в живота и трудно ще тръгнат да променят същия. Финансовата култура е хубаво нещо, но за теб тя се изразява в едно, а за друг в друго, а трети инвестират в бетинг компаниите :D

Не карам(е) никого нищо насила, аз лично даже и благодаря не очаквам.

Инвестиционното злато си е страхотна идея,но аз я разбирам само като две неща:
Запазване на стойността на парите
Изграждане на навици за спестявания
Аз го правя за това и съм доволен,но мисля че не се печели от това!

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 11 ное 2025 16:09

tmanolov написа:
TristaNNN написа:Крум не обявява маржове, това исках да кажа. Той обявява цена купува/продава и толкова. Това, което може да не си разбрал е, че цената му е динамична и се обновява постоянно. Има си човекът някаква програма и си опреснява цените в реално време, според спот цената, която е също толкова динамична на борсата. Демек, ако сега видиш една монета за 7000 лв., след един час, докато идеш до офиса му, цената вече може да е 7040 лв. Това не значи, че човекът те мами, а просто за един час цената е дръпнала нагоре/надолу.

Друго имах предвид - че обявява цена на монети с малък тираж, да кажем с 200-300 лева над стандартните за подобен грамаж, а когато отидеш на място, почва да върти и да суче, че не може да я купи на тази цена, а на стандартната. да не съм го пробвал лично, да не знам :oops: Отново подчертавам, че той е една от основните причини за сериозната диверсификация на пазара на злато у нас, където Тавекс бяха обявили почти монополно положение. Както вече споменах, Крум го знам още като първопрохождаше в този бизнес, да не говорим, че точно за бизнеса със злато познвам може би половината от оснвните дилъри в момента поедна или друга причина

Toва е друго, и ако правилно разбирам - вече отиваме на ниво нумизматика и тук властват накои други търговски практики.
Но това не помага особено на изначалната ми идея - да пробваме да обясним на хората защо финансовата грамотност е важна, и да им покажем какво да направят, за да се научат сами да ловят риба.
Прохождащите "златари" няма да тръгнат да се занимават с монети с малък тираж или тежки нумизматики, защо им е нужна тази информация? На тях какво им е трябва: материали за четене, гледане с ограмотяване, написани на достъпен език от човек, който знае какво говори/прави. ;)
[offtopic]

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 11 ное 2025 16:15

kolokolo написа:Едно от възможните обяснения че Домуса е пуснал нещата на самотек е че е посъветван да се мести в Подхуене . Тумора от Рязград всяка година , като дойде време да си вземе титлата , прави 10-15 поредни победи и решава нещата . Колкото му трябват според конкуренцията ги взема . Сега се бави , макар да не е късно още . Ако не включи организацията тази година значи нещо се е променило в сферите на влияние .

Това изобщо няма да е добре за конкуренцията, защото този път кой ще й е виновен за неудачите не зная.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Върни се в “Левски”