Излезе втората серия на "ЦСКА" - "Черноморец"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- Bartolomej
- Контакти:
Re: Излезе втората серия на "ЦСКА" - "Черноморец"
Що за наглост от страна на Черноморец , да изкарат цялата документация , въпреки ,че е ясно че са фалшификатори ...
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита
Акулите нападат само от глад или при самозащита
-
- Контакти:
шивача написа:факта, че Черноморец търси обществена подкрепа е достатъчно красноречив и доказва, че с документите си няма да издържи в съдакогато един клуб е сигурен, че би спечелил подобен казус няма да тръгне да показва пред феновете такъв тип документи, а ще води битката без излишни фойерверки и не по махленски!
До вчера ревяхте, показват само документи за Платини, защото за Анисе ги е страх. Днес, показват документи за Анисе, защото ги е страх от съда. С шоп няма управия!
Последна промяна от k.dimitrov на 26 яну 2012 20:48, променено общо 1 път.
Синият Болярин написа:Blagoy написа:Син Болярин, не че нещо- обаче пълни глупости си написал. Най-малкото ТД във всички случаи няма как да бъде прекратен по чл. 71 от КТ. Членовете, които засягат прекратяването на трудово правоотношение са от 325 до 331 в КТ. Прочети нещо и тогава пиши- не се води само от омразата към "червения" клуб.
Не съм написал глупости, защото съм проверил какво казват юристи. Освен това и да съм сбъркал(в случая не съм), не е особена драма, защото работата ми много рядко включва правни въпроси и има с кого да се консултирам. За теб, обаче, ако наистина си магистър по човешки ресурси, е притеснително да пишеш подобно нещо. В линк от предишните страници юристи обясняват казуси по чл. 70 и че се разтрогва точно по чл. 71.
И още нещо. Аз съм привърженик на Левски, а не враг на други отбори. Ако отбор Х системно влиза в неспортсменски схеми, които са на ръба на закона, а може някои да се окажат извън него, фактът, че съм привърженик на отбора Y не променя обективността на обстоятелствата. Факт е, че скандалите около дължими пари са с основно участие на червени и много по-рядко на сини, оранжеви, зелени и други.
ОК, извинявам се, явно аз не съм прочел достатъчно внимателно това, което си написал (конкретно за чл. 71 от КТ).
Обаче- другото. Че за Анеси договорът се водел обикновен... Такова животно "обикновен трудов договор" НЯМА! Има срочен или безсрочен ТД. Съответно- и срочният, и безсрочният ТД могат да са със срок на изпитване. Това, че има клауза, че срокът на изпитване е в полза на работодателя не означава, че за работника или служителя договорът е "обикновен". Означава, че работодателят може да го прекрати по всяко време в първите 6 месеца, без да дължи предизвестие и обезщетение. Това обаче не означава, че и Анеси не може да го прекрати, може- но не по чл.71, а по чл. 326, ал. 1.
Договорът е сключен по чл. 70, което означава, че служителят(Анисе) е в изпитателен срок. Ако има посочено в полза на коя страна е договорът, то въпросната страна има право едностранно да го прекрати. Ако не е посочено в чия полза е, и двете страни имат право да прекратят договора. В конкретния случай ползата е упомената и е за Черноморец, тоест Анисе има шест месеца договор с тях, като за него не важи правото да прекрати договора.
Ей тука е разковничето и затова се хванах за мнението ти и ти казах, че си писал глупости. Анисе ИМА право да прекрати договора, но с предизвестие (както това право има всеки един работещ в България по трудово правоотношение). Анисе няма договор за 6 месеца с Черноморец, нито пък Черноморец има договор за 6 месеца с Анисе. Договорът е срочен за 3г. с първоначален срок на изпитване 6 месеца. Аз бих ти казал да не впрягаш толкова в това, че има срок на изпитване, а бих ти цитирал чл. 70, ал. 3 от КТ:
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) През време на изпитването страните имат всички права и задължения както при окончателен трудов договор.
Т.е. Анисе има правата, които би имал при срочен ТД без срок на изпитване. Това включва и правото за прекратяване на трудовото правоотношение с предизвестие към работодателя. Затова и казвам, че ако се вземат в предвид само и единствено разпоредбите на КТ, разтрогването е напълно правомерно. Вече в наредбите на БФС, ФИФА и УЕФА не съм вещ и не мога да кажа.
П.П. Сега като се замисля- сме имали предвид общо взето едно и също в по-голямата част от мненията ни, но нещо не сме се доразбрали. Както и да е- здраве да е.

[center]
[/center]

- Искам си Акаунта
bobonikolov написа:Не че са необорими,но просто начина на прекратяване на трудовите договори в България се определя само и единствено по КТ.В този договор се съдържа арбитражна клауза.Сега ако идат на съд,съдът ще каже"Трябва първо случая да се разгледа от арбитражния съд и след това можете да обжалвате по нормален съдебен ред."Страните отиват на арбитраж,където случая ще се реши в една или друга полза.Арбитражният съд може да вземе предвид и разпоредбите на БФС.После обаче примерно една от страните решава да обжалва пред обикновения нормален български съд.Там вече съобразяване с наредбите на БФС е невъзможно.Съдът ще се съобрази с разпоредбите на КТ.Във всички случаи ще има протакване на делото.През това време най-много Анеси да няма право да бъде картотекиран докато не се произнесе съда и не се изясни случая.Ако пък БФС реши,че може да се изявява като български съд и наложи наказание на играча и ЦСКА,то тогава самото БФС ше бъде дадено на съд от ЦСКА или от играча.До произнасяне на съда санкции за играча и ЦСКА няма да има.Такива ще има ако съда по някаква случайност потвърди решението на БФС.Тогава вече ще бъдат наложени наказанията,но те ще се наложат от момента на влизане в сила на съдебното решение.Във всички случаи се очертава интересен казус и нови съдебни битки на ЦСКА с Черноморец.
1. Ако наистина учиш право , тогава неминуемо ще знаеш , че гражданския съд може и да не уважи жалбата и да не образува дело . А съдилищата обикновено постъпват така при договори , където страните предварително са избрали арбитър на спора.
2. Анисе е разтрогнал по КТ , спор няма . Това си е негово гарантирано човешко право . Сключил е договор с ЦСКА - право и на двете страни , пак гарантирано от законите . За да получи обаче състезателни права за ЦСКА , то е необходимо , освен по КТ , прекратяването на трудово-правното отношение с Черноморец , да е станало според реда посочен в договора . Органа който издава разрешението за състезателни права е СТК към БФС . Там вече се работи по правилниците на БФС , УЕФА и ФИФА . Тоест - СТК ще прекрати състезателните права на Анеси с Черноморец , но няма да му издаде такива за ЦСКА и ще го санкционира за погазване правилника на ФИФА и УЕФА .
Пак по разпоредбите на трите централи , клубът сключил договор с играча се счита за подбудител по презумпция ( не е необходимо да се доказва друга вина на ЦСКА , освен сключения трудов договор с играча ) . Следва санкция и за клуба .
п.п За да се избегнат излишни полемики , уточнявам че всичко това ще важи , само ако договора между Анисе и Черноморец е редовен .
- Искам си Акаунта
b0unc3 написа:Аз мислех, че тези дела се гледат от Спортно Арбитражният Съд в съответната страна и ако има обжалване, то е към Арбитражният Съд в Лозана, не в обикновен български съд, където да паднат клаузите на БФС. Явно съм в грешка. От всичко, май най-вече футболиста ще си изпати!
P.S. Разгледах Устава и Наредбите на Арбитражния съд, но как се обжалват техните решения и пред кой важът не намерих.
По-висшата инстация е някой от органите на УЕФА ... но не съм сигурен дали е Арбитражният Съд в Лозана , или той е последна инстанция
- Искам си Акаунта
b0unc3 написа:Аз даже не мога да разбера ЦСКА, как се доверява на Градев, след като делото което Пламен Марков беше завел срещу ЦСКА адвокат му беше Градев и самите адвокати на ЦСКА го обвиниха в некадърност и некопетентност(заради него Марков загуби 40 000 шв.марки и май продължава да се бори за парите си), а те сега разчитат на него!!!
Момент - Градев е адвокат на Анисе и не представлява интересите на ЦСКА . Обаче , ако е вярна информацията която днес получих , Черноморец са ангажирали да ги представлява "акулата" ( да не се бърка с фен на Черноморец ) бранша - Ивайло Ивков ... който поне аз не се сещам да е загубил дело от този характер .

Искам си Акаунта написа:b0unc3 написа:Аз даже не мога да разбера ЦСКА, как се доверява на Градев, след като делото което Пламен Марков беше завел срещу ЦСКА адвокат му беше Градев и самите адвокати на ЦСКА го обвиниха в некадърност и некопетентност(заради него Марков загуби 40 000 шв.марки и май продължава да се бори за парите си), а те сега разчитат на него!!!
Момент - Градев е адвокат на Анисе и не представлява интересите на ЦСКА . Обаче , ако е вярна информацията която днес получих , Черноморец са ангажирали да ги представлява "акулата" ( да не се бърка с фен на Черноморец ) бранша - Ивайло Ивков ... който поне аз не се сещам да е загубил дело от този характер .
А дано ти е вярна информацията.
Седя и си мисля-не им ли идва на акъла на феновете на ЦСКА,че може Черноморец да са прави??!!Ква е тази злоба,какви са тези убедителни доводи!!??И изведнъж ми светва-ми те никога не са виновни!Те нямат усета за вина!Батков им е виновен за лиценза,доктора за допинга,Черноморец за Платини и Анисе,държавата за стадиона и не знам си кой още!!!Дами и господа,понякога трябва да погледнете и в себе си!Помнете Титаните!!Имаше такъв филм!!
П.П.Един въпрос на който не получих отговор-Може ли в професионален отбор,само доктора да знае какво пият футболистите??Не им ли прави впечатление на треньорите,че единия кашля,а другия е хремав

П.П.Един въпрос на който не получих отговор-Може ли в професионален отбор,само доктора да знае какво пият футболистите??Не им ли прави впечатление на треньорите,че единия кашля,а другия е хремав

[center]
[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]
subzero написа:Седя и си мисля-не им ли идва на акъла на феновете на ЦСКА,че може Черноморец да са прави??!!Ква е тази злоба,какви са тези убедителни доводи!!??И изведнъж ми светва-ми те никога не са виновни!Те нямат усета за вина!Батков им е виновен за лиценза,доктора за допинга,Черноморец за Платини и Анисе,държавата за стадиона и не знам си кой още!!!Дами и господа,понякога трябва да погледнете и в себе си!Помнете Титаните!!Имаше такъв филм!!![]()
...a трети е станал хиперактивен с енергията на АЕЦ и бяга за да си прави вятър.

Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
- Искам си Акаунта
valiooooo написа:DANS написа:
Юристите на ЦСКА категорично заявиха че разтрогването не по причина неразплатени заплати,
тоест те никога не са отричали това което Черноморец побликуват, Анисе е разтрогнал едностранно съгласно ТРУДОВОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!!! и ЦСКА НЕ Е СТРАНА ПО СЛУЧАЯ!!!
АЙДЕ СТИГА САПУНЕНИ СЕРИАЛИ, 1ва, 2ра, ..... ХХХсерия !
Мисля че,третата серия може да е интересна....Отнемат точки на Черноморец и клуба се бори за оцеляване.
Аз съм за да се наложат предвидените в разпоредбите МАКСИМАЛНИ НАКАЗАНИЯ на виновните ... Без значение кои ще се окажат . Дори това да означава отнемане на точки на Черноморец . Или изваждането на българските отбори от евротурнирите , ако се окаже , че вината е БФС .