Blue_Lion написа:urbano написа:Blue_Lion написа:Примери за преврати,започнати от футболни фенове колкото щешНай-яркия е когато става масов бой в Загреб между отборите и агитките на Цървена Звезда и Динамо Загреб и полицията...после след този пръв явен симптом на ненавист и желание за свобода,престава да съществува Югославия ! В Полша,комунизма пада,след като е дадено началото от агитката на отбора от Гданск (поправете ме ако бъркам) !!!:)
Гданск няма значима агитка в Полша за да е фактор. А примерите с Динамо Загреб и Звезда са много неудачни защото и двете агитки са послушни на силните на деня и са били винаги оръдие в ръцете на политичарите. Звезда е отбора на УДБА (сръбското КДС) и агитката е изцяло контролирана от службите (за справка виж ролята на Аркан в агитката), Динамо са изцяло финансирани от партията на Туджман.
Факт ! Делиje е фракцията от която Аркан взима хора,за да воюватТигрите на Аркан ! Идеята ми е,че те са използвани,защото са организирани ! А и те могат да поведат хората имам предвид като публичен пример или нещо от сорта...97ма зад Слави седеше Костов,сега пак имам съмнения за същото освен ако Славчо няма намерението да влиза в политиката,за което се говори в последно време
Сега ще проверя от къде тръгва промяната в Полша
На Слави Трифонов парите му даваха мултаците, а Делиjе са организирани с парите за на УДБА, колега! 25 000 марки му дават на Аркан за да направи финала в Бари през 1991 "впечатляваща реклама за Сърбия". Има един филм "Досие:Навиячи" горещо ти го препоръчвам, там ще откриеш доста неща от Югославия, които се отнасят и за нешего бара - бугарския навияч
Гданск са Лехия (Lechia) и не влизат в Топ10 на полската сцена (Арка Гдиня, Лех Познан, Легия Варшава, ЛКС, Видзев, Рух, Гурник, Висла, Краковия, Полония Варшава)
Аз лично бих участвал в протести против правителството, но никога с жълточерен шал увит!