1.По време на сформирането на АС 23,клубът е разполагал с 2 игрища,които е получил като наследство от съучередителите си,клуб Атлетик и клуб Слава.Това е станало през 1923 година.
2.Игрището,на което днес е стадион Българска армия е определено за терен,на който ще се играят официалните мачове на отбора.Докато терена при Перловска река ,собственост на другия съучередител на АС 23,клуб Атлетик,е определен за тренировъчно игрище на АС 23!ТАКА СЪЗДАДЕНИЯ КЛУБ АТЛЕТИК ПОЛУЧИ ЗА ИГРИЩЕ МЯСТОТО,НА КОЕТО СЕГА СЕ НАМИРА ИГРИЩЕ ЛЕВСКИ.Тук се споменава чия собственост е бил терена,на който в последствие е било игрището на Левски!Набий си един път за винаги в главата факта,че КЛУБ АТЛЕТИК ПОЛУЧАВА ЗА ИГРИЩЕ МЯСТОТО,НА КОЕТО В ПОСЛЕДСТВИЕ СЕ НАМИРА ИГРИЩЕ ЛЕВСКИ
3.Това,както и безисходното положение на Атлетик ,чиито постъпки пред общината да получи пак мястото си в Борисовата градина (сега игрище Левски) не дадоха резултат,принуди по събудените членове на двата клуба да се замислят за обединение,като се използва хубавото място в Борисовата градина ,отпуснато за игрище на Оф.сп.кл.Слава.
Тук въпроса е как и защо общината е дала чужда собственост,която е била стопанисвана(посочена е и сумата,похарчена за това) на Левски!По други сведения истината е точно на 180 градуса от това,което се говори по случая.ФК.Левски престава да стопанисва старото си игрище,използва като довод факта че не е реално един клуб да има 2 терена,а друг да няма добър такъв и като плод получава терена,на който в последствие се строи стадион Юнак като своя собственост.В последствие тоя терен и собствеността върху него е използван като агрумент по времето на построяването на Националния стадион като разменна монета за получаването на петно за строежа на Герена!
Винаги мотива ми за влизане в такива спорове е бил морала и лъжата.Не виждам морал в това фенове на клуб,чиято собственост върху стадиона му е меко казана спорна,да се намесват в чужди работи.За лъжите не искам да коментирам тук,защото за пореден път в отговор на аргументите си срещам расъждения и подминати въпроси.Не съм оспорвал кой и кога е правил проект и го е реализирал.Въпросът е дали тоя терен е бил собственост на клубът и дали има морал в тая собственост.Дал съм и нотариалните актове за собствеността на стадион Българска армия,както и доказателства защо тоя стадион може да се нарече собственост на ЦСКА.Дай ми такива доказателства за Герена и ще се разберем,а до тогава с пълно право мога да наричам твърденията ви лъжи,а преносителителите им лъжци!