Общината към ЦСКА: Откажете се от Армията, идете в Зона Б-5

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Re: Общината към ЦСКА: Откажете се от Армията, идете в Зона Б-5

Мнениеот Old_death » 11 мар 2010 11:46

Капитане,аз не дезинформирам,за разлика от теб,защото не черпя информация от приказки и слухове,а информирам :!:
1.По време на сформирането на АС 23,клубът е разполагал с 2 игрища,които е получил като наследство от съучередителите си,клуб Атлетик и клуб Слава.Това е станало през 1923 година.
2.Игрището,на което днес е стадион Българска армия е определено за терен,на който ще се играят официалните мачове на отбора.Докато терена при Перловска река ,собственост на другия съучередител на АС 23,клуб Атлетик,е определен за тренировъчно игрище на АС 23!ТАКА СЪЗДАДЕНИЯ КЛУБ АТЛЕТИК ПОЛУЧИ ЗА ИГРИЩЕ МЯСТОТО,НА КОЕТО СЕГА СЕ НАМИРА ИГРИЩЕ ЛЕВСКИ.Тук се споменава чия собственост е бил терена,на който в последствие е било игрището на Левски!Набий си един път за винаги в главата факта,че КЛУБ АТЛЕТИК ПОЛУЧАВА ЗА ИГРИЩЕ МЯСТОТО,НА КОЕТО В ПОСЛЕДСТВИЕ СЕ НАМИРА ИГРИЩЕ ЛЕВСКИ :!: :!: :!:
3.Това,както и безисходното положение на Атлетик ,чиито постъпки пред общината да получи пак мястото си в Борисовата градина (сега игрище Левски) не дадоха резултат,принуди по събудените членове на двата клуба да се замислят за обединение,като се използва хубавото място в Борисовата градина ,отпуснато за игрище на Оф.сп.кл.Слава.
Тук въпроса е как и защо общината е дала чужда собственост,която е била стопанисвана(посочена е и сумата,похарчена за това) на Левски!По други сведения истината е точно на 180 градуса от това,което се говори по случая.ФК.Левски престава да стопанисва старото си игрище,използва като довод факта че не е реално един клуб да има 2 терена,а друг да няма добър такъв и като плод получава терена,на който в последствие се строи стадион Юнак като своя собственост.В последствие тоя терен и собствеността върху него е използван като агрумент по времето на построяването на Националния стадион като разменна монета за получаването на петно за строежа на Герена!
Винаги мотива ми за влизане в такива спорове е бил морала и лъжата.Не виждам морал в това фенове на клуб,чиято собственост върху стадиона му е меко казана спорна,да се намесват в чужди работи.За лъжите не искам да коментирам тук,защото за пореден път в отговор на аргументите си срещам расъждения и подминати въпроси.Не съм оспорвал кой и кога е правил проект и го е реализирал.Въпросът е дали тоя терен е бил собственост на клубът и дали има морал в тая собственост.Дал съм и нотариалните актове за собствеността на стадион Българска армия,както и доказателства защо тоя стадион може да се нарече собственост на ЦСКА.Дай ми такива доказателства за Герена и ще се разберем,а до тогава с пълно право мога да наричам твърденията ви лъжи,а преносителителите им лъжци!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 11 мар 2010 11:50

Не знам, къде в Зоната има място за стадион. Преди много години, като учех в Механото ходихме да играем на един стадион между блоковете, но там няма място нито за паркинг, нито за някаква инфраструктора около съоръжението-ресторанти, магазини. По-дора идея е ако все пак ни вземат Армията е стадион Септември в Красна поляна. Може да се оправи лесно, има място за паркиране, достатъчен капацитет за зрители, много добра инфраструктора откъм превоз

И аз съм завършил Механото през 1978 година.Тогава ходихме на тоя стадион в часовете по физкултура.Мястото е добро за строеж,но едва ли ще стигне за цялата необходима инфраструктура.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 11 мар 2010 12:21

Какви са тези странните факти? Клуб Атлетик като получава мястото строи ли си стадион там? Или май нямат финансова възможност за това? След време не опустява ли тази подравнената земя? Или общината е длъжна да изчака N на брой години, докато някой се накани да изгради игрище с трибуни? И от цялата работа Левски нямат право на претенции върху Раковски, така ли трябва да разбираме твърденията ти?
След време да не цитираш Тема Спорт за факти и събития?
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
1948CSKA
Контакти:

Мнениеот 1948CSKA » 11 мар 2010 13:58

niki87 написа:Е кви покрайнини...Зоната си е кажи речи в центЪра...Направо да започват да строят :lol:

Даже се сещам за едно място зад хотел Родина. На мен лично ми е още по-удобно на мястото на сегашния стадион Септември. Работата е там, че Армията и колодрума са си нарисувани за едно съоражение с марка ЦСКА. Ще могат и за национален сатдион да го ползват лесно. Не че ако е в Б-5 или Коньовица ще им е далече.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 11 мар 2010 13:58

Old-death, преди да раздаваш оценки и квалификации, най-напред си научи урока!
1. Защо смяташ, че моята информация се базира на приказки и слухове? Ти цитираш стари вестници, аз – стари протоколи. Нито аз съм се ровил в архива в мазето на Столична община, нито ти си плюнчил пръсти, прелиствайки лист по лист в Народната библиотека! Така че, още веднъж, по-кротко с оценките, ако обичаш! :evil:
2. Мисля, че пределно ясно написах, че теренът във Борисовата градина е ПРЕДОСТАВЕН на „Левски” от Столичната община 1 година СЛЕД като „Атлетик” и „Слава” се сливат и започват да играят мачовете си на стадиона на „Слава”. Какво незаконно има в това, общината да разполага с общинската собственост? Да не говорим, че доскоро ти дори не знаеше за кой терен става дума, а твърдеше, че на „Левски” е било дадено игрището, където сега се намира Ректоратът! (Спомни си нашата предишна дискусия, гълъбче). :lol:
3. Ти си набий в главата, че игрището на „Левски” е било разрушено, за да бъде построен Националният стадион, а не стадион „Юнак”. След започване на строежа, отборът временно е играл на стадион „Юнак”, а по-късно на игрището в квартал „Иван Вазов” (сега плувен комплекс „Спартак”).
4. След ново „спортно райониране” на София теренът в кв. „Герена” е отпуснат на „Левски” за строеж на стадион, който започва през 1960 г. Ако нещо пак те съмнява в собствеността и морала на придобиването й – действай, има законови начини тя да бъде оспорена. Но ако поне малко разбираш от право (в което дълбоко се съмнявам) би трябвало да знаеш, че не съм длъжен да доказвам, че нямам сестра (ако се сещаш, какво искам да ти кажа). ;)
5. Нямам нищо против твоят любим отбор да получи собствеността върху „Българска армия”, стига да има право върху нея. Представил си доказателства – прекрасно, съдът ще отсъди. Но дотогава ще се намесвам, защото това не са чужди работи, както ти смело твърдиш – понастоящем „Българска армия” е ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, пък и аз съм гражданин на тази държава. :)
6. И последно, напиши в прав текст въпросите, които според теб съм подминал, че нещо не се сещам...... И да не се объркаш: Не съм длъжен да доказвам, че нямам сестра! :lol: :lol:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 11 мар 2010 15:15

bigbonusprize на 11 Мар 2010 13:21

Какви са тези странните факти? Клуб Атлетик като получава мястото строи ли си стадион там? Или май нямат финансова възможност за това? След време не опустява ли тази подравнената земя? Или общината е длъжна да изчака N на брой години, докато някой се накани да изгради игрище с трибуни? И от цялата работа Левски нямат право на претенции върху Раковски, така ли трябва да разбираме твърденията ти?
След време да не цитираш Тема Спорт за факти и събития?

Каквото има да ти го кажа,съм го казал,а това че не си го прочел си е само твой проблем.В изпратената от мен извадка е явно,че клуб Атлетик до 1919 година е вложил 4000 златни лева.В предишен спор по тая тема се коментираше стойността на тия пари по това време.Само ще те уведомя,че княз Александър Батенберг по време на абдикацията си е получил 12000 лева като представителни пари или по точно тези,които са го изгонили са му дали толкова за да излекуват съвестта си.Наистина в тая фактология има един празен период от тая година до 1924-25 година,когато общината дава на Левски същото това място с построения стадион,усвоил 4000 златни лева за игрище.Несериозно е да се твърди,че тая база е била запустяла в тоя кратък срок,още повече че игрището е използвано за тренировъчен терен.Претенциите ви за базата на Раковски е вече въпрос на морал и дебелокожие на фона на приказките ви за "насилственото" ви обединение със Спартак през 1969 година.В тая връзка винаги съм задавал въпроса това брак по сметка ли е било,и сега единия съпруг има претенции върху имота на починалия ;)

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 11 мар 2010 15:40

3. Ти си набий в главата, че игрището на „Левски” е било разрушено, за да бъде построен Националният стадион, а не стадион „Юнак”. След започване на строежа, отборът временно е играл на стадион „Юнак”, а по-късно на игрището в квартал „Иван Вазов” (сега плувен комплекс „Спартак”).

Капитане,или пиленце,щом сме се заели да се занимаваме с орнитология ;) ,само тая част от поста ти ми е достатъчна,за да прекратя всякакъв спор с тебе.Наистина и на мен ми се е случвало да допускам грешки,но ти вече го прекали.Еми влез в Чичко Гугъл,или някоя друга търсачка и ще получиш необходимите ти сведения.След като си поиграх 5 минути ще ти дам резултата от усилията си:
На мястото на Националния стадион преди построяването му са се намирали игрище „Левски“ (където са играли ФК Левски) и стадион Юнак (който се е използвал като национален стадион). След разрушаването на двата стадиона в края на 1940-те години на същото място започва построяването на многофункционален комплекс. Стадионът е завършен през 1953 г
Стадион „Георги Аспарухов“ е третият в историята стадион на футболен клуб Левски (София). В периода 1936-1949 отборът играе на собствен стадион, наречен игрище "Левски" (намиращо се върху част от територията на днешния Национален стадион "Васил Левски"). След започването на строежа на новия национален стадион, отборът временно играе на стадион Юнак.
Точно за това игрище Левски,което е съборено заедно със стадион Юнак говорим!Да повтарям ли пак или се светна :idea: Хайде от начало бавно и на срички,като за бавноразвиващи се ;) Левски получава от общината бившето игрище на клуб Атлетик.Направи разлика между това игрище и стадион Юнак.ТОВА СА ДВА РАЗЛИЧНИ ТЕРЕНА!Стадион Юнак е ползван като терен,на който националния отбор е играл мачовете си.В края на 40-те години двата терена са разрушени за изграждането на многофункционален комплекс(сегашния Национален стадион).Сега намери приликите и разликите между извадения от мен твой цитат и това,което е записано в извадката ми от интернет.Да,вие сте играли мачове на стадион Юнак,но тук става въпрос за игрище Левски,бивша собственост на клуб Атлетик.И истината е много по различна от това,което тиражирате вие.Ръководството на Левски намира начина да придобие чужда собственост,преставайки да се грижи за тогавашния си стадион и взима стадиона на Атлетик.Не ме укорявай за тона и епитетите ми!Възпитан съм да казвам истината в очите и да наричам лъжеца с подходящите термини!

Потребителски аватар
mgj8
Контакти:

Мнениеот mgj8 » 11 мар 2010 16:46

Виждам нещо положително в предложението за квартал Дружба-това е транспортното обслужване.Скоро там ще има метро.Широкия трамвай отдавна е там .Голям паркинг може да се направи.
Светът е оцелял, защото се е смял-просто не е гледал БГ футбол!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 мар 2010 19:11

11_best написа:
Кашчей написа:
цска1 написа::evil: Така наречената Община..., да не си бърка носа, където не ни е работата, а да си върши работата когато и където трябва!
И Госпожата и Господата политици да не забравят, че са временни...днес в светлината на прожекторите...утре ги няма...Така че да не се напъват много с навеждането!!!

Работата на Общината е да управлява общинските имоти, а Борисовата градина е такъв имот.Което значи, че Общината може да се бърка в делата, касаещи един общински имот.Това пък означава, че МФВС може да ви даде стадиона с какъвто си договор иска, но общината е тази, която ще ви даде линия за строеж.. или няма да ви я даде.

Бедни ми Кашчей, пак се правиш на компетентен по теми, по които си твърде бос. Оценявам напъните ти да изразиш някаква позиция... Затова и отговарям. Живеем в демократична държава, следователно има закони. Ако се спази закона, мнението на общината по целесъобразност няма никакво значение. Дори Общината да не разреши, има съд, който ще го направи, при законосъобразност на актовете.
Така, че дерзай, интересувай се чети, недей бъди илитерат и не сей лишени от мисъл тези в пространството...

Ако е спазен законът, обаче.Ти лично, убеден ли си, че МФВС има законово право да разрешава строеж на терен, който не е негова собственост?Убеден ли си, че теренът на комплекса, който е на територията на Борисовата градина е собственост на МВФС?

Б.1. Допустимост на застрояването
Устройството, включително и застрояването на зелените площи и паркове, се
извършва в съответствие с одобрени общи устройствени планове (ОУП) на населените
5
места и подробни устройствени планове (ПУП) за парковете и градините - чл. 62, ал.1
ЗУТ, като се спазват правилата и нормите на наредбата по чл.13, ал.1 ЗУТ – Наредба №
7 за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени
зони (обн., Д.в.бр.3/2003 год.). Съгласно разпоредбата на чл. 32 от Наредба № 7 в
обществените озеленени площи - паркове и градини - могат да се разполагат:
 малки покрити обслужващи обекти, изброени примерно;
 преместваеми търговски обекти, които нямат качество на недвижими имоти (чл.
56 ЗУТ) .
Тези обекти не могат да заемат повече от 1% от територията на паркове с площ над
3 ха , каквито са двата изследвани парка. За територията на София действат и
специалните норми на Закона за одобрение и приложение на общия градоустройствен
устройствен план на София (Обн., Изв., бр. 89 от 7.11.1961 г., изм., ДВ, бр. 29 от
10.04.1973 г., изм. и доп., бр. 41 от 10.04.1998 г., изм., бр. 1 от 2.01.2001 г., в сила от
31.03.2001 г.) и Правилника за неговото прилагане. Според чл.8 ал.1 на Правилника в
устройствените зони на паркове и градини не се допуска застрояване, освен
обслужващо рекреативните дейности. Според чл. 19 от същия Правилник
построяването на сгради в устройствени територии, отредени за паркове и градини,
се допуска само при изграждане по специфични правила и норми, установени с
паркоустройствен проект, който има силата на подробен устройствен план.
Очертани са пределно допустимите стойности в такива планове относно:
 максимална плътност на застрояване – 5%
 максимална интензивност – 0,1%
 озеленена площ по регулираните поземлени имоти - не по-малко от 80%.
Тези нормативи предвиждат по-широки възможности от предвидените в чл. 32 от
Наредба № 7. Съобразно нормата на § 2 от ПЗР на Правилника за прилагане на Закона
за одобрение и приложение на общия градоустройствен план на София (приет с ПМС
№ 80 от 15.04.2002 г., обн., ДВ, бр. 43 от 26.04.2002 г., в сила от 26.04.2002 г.), при
различие на правилата и нормативите по Правилника с наредбите по прилагането на
ЗУТ, се прилагат правилата и нормативите по Правилника. В терени, определени с
ОУП и ПУП за паркове в рамките на София, е допустимо застрояване, което се
извършва съобразно особени устройствени планове, в специално одобрени за съответен
парк паркоустройствени планове и се разрешава по общия ред. Компетентен орган,
издаващ разрешения за това строителство, е главният архитект на София, по
процедурата, уредена в ЗУТ.

Кога приеха новият подробен устройствен план, в който се предвижда спортно-развлекателен комплекс, с прилежащи му търговски обекти?

Ако в нашата държава се спазваха законите, животът ни щеше да е песен.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

m1r0nkata
Контакти:

Мнениеот m1r0nkata » 11 мар 2010 22:56

ЦСКА КЪМ ОБЩИНАТА " :twisted: :twisted: Я ВЪРВИ ПОДЯВОЛИТЕ"

Върни се в “ЦСКА”