Аз обичам простичко казаното. Ако днес с половин килограм злато може да си купиш определена стока, то след 10 години с този половин килограм да може да си купиш същото нещо вземайки предвид всички инфлации, промени, кризи и каквото още се сети човек. Пък що се касае за печалбата, човек да се стреми към по-добро заплащане на труда си който полага :D
Злато си купувам под форма на малки плочки и го правя както се казва от сигурни златари/р. Имам го физически и го съхранявам в личен сейф в къщи.
Ако ми потрябва по-голяма сума пари и нямам налични такива, продавам, за каквато сума ми трябва и си върша работа.
Без цензура!
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Без цензура!
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
- delqnski47
- Контакти:
Dust написа:Аз обичам простичко казаното. Ако днес с половин килограм злато може да си купиш определена стока, то след 10 години с този половин килограм да може да си купиш същото нещо вземайки предвид всички инфлации, промени, кризи и каквото още се сети човек. Пък що се касае за печалбата, човек да се стреми към по-добро заплащане на труда си който полага :D
То иронията е, че това също е просто, но ''златото и имотите'' са си останали още от едно време.. :)
И тук това което ти казвам идеята му е именно нещата да са прости. Колкото до златото има една интересна графика. Погледни я хубаво. Грешно схващане е, че златото ''винаги'' еди си какво. Даже тук имаме една 27 годишна дупка от 1980 до 2007-8 година и после една 8 годишна от 2012 до 2020. При акциите също имаме ''дупки'', но там имаме 2 неща, които златото няма - сложна лихва и дивиденти.
https://www.macrotrends.net/1333/histor ... year-chart
Последна промяна от delqnski47 на 11 ное 2025 16:54, променено общо 1 път.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.
delqnski47 написа:Dust написа:BRF написа:Инвестиционното злато си е страхотна идея,но аз я разбирам само като две неща:
Запазване на стойността на парите
Изграждане на навици за спестявания
Аз го правя за това и съм доволен,но мисля че не се печели от това!
Идеята не е толкова да се спечели, колкото да си запазиш стойността на спестяванията. То ест човек си има хубава работа, успява да си спестява и ако днес с 1000лв може да си купиш 100 литра гориво, да може след пет години отново да си купиш 100 литра гориво, а не само 50 със същата сума.
Това е всъщност философията тук - да си запазиш стойността на спестяванията. Не да ставаш ''милионер за 1 седмица'' както някои се бъркат тук. И сега ще ти направя една груба сметка тук. Ако вкарваш по 300 лева всеки месец в продължение на 20 години, ще си вкарал точно 72 000 лева. При 10% средна годишна доходност, което е може би най консервативния процент на капиталовите пазари тия 72 000 лева ще са станали.....229 709.07 лева. Над 3 пъти увеличение. Сметнатно точно със сложна лихва. И тва буквално нищо не правиш. Просто си вкарваш вноската, нищо повече.
Ако инвестираш не 20 ами 30 години същата сума ще си вкарал 108 000 лева и те след 30 години ще са станали 683 797.60 лева. Около 6 пъти увеличение заради сложната лихва във времето. От 3 на 6 пъти скачаме. Това е. Проста математика подбрана със статистически данни във времето как работят капиталовите пазари откакто са създадени.
А па ако си младеж на 20 години и е са почнеш да инвестираш по 300 лева след 40 години ще си вкарал 144 000 лева, които ще са станали.... 1 913 034 07 лева :lol: Звучи налудничаво, но е факт.
Мисля че тия цифри златото не може да ти ги изкара.
пак ти казвам да не се правиш на адепт, щото си доста бос финансово - масата от тези пари няма да е с еднакво купуване на ЕТФ-и, няма да е стояла 40 години, няма да е само на ъп, ще има и даун, таймингът е много важен и т.н. В твоя случай си е чиста манипулация, а всеки фонд изрично пише, че минали резултати не са гарамнция за бъдещи такива. С подобни писания само можеш д аотприщиш отрицателни проявления!
Иначе по темата - апартамент, който съм купил преди 15 години, беше продаден за 4 пъти цената си тази година - това как е? Отделно в този апартамент съм живял, т.е. ако го сметна с наеми и изцяло заемен капитал за купуването му, то ми идва чиста печалба (ако не го бях взел и бях плащал само наеми, щях да съм платил същите пари и да нямам апартамент, който да продам) - това как е, да ти го нарисувам ли? Затова ти казвам да не си адепт и да не говориш простотии - глей си там фейсбук групите, купувай книжки и се ограмотявай, че финансово новото ти е на ниво припознаването на цска-софия :geek: И ти го казвам с добро
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
- delqnski47
- Контакти:
tmanolov написа:delqnski47 написа:Dust написа:BRF написа:Инвестиционното злато си е страхотна идея,но аз я разбирам само като две неща:
Запазване на стойността на парите
Изграждане на навици за спестявания
Аз го правя за това и съм доволен,но мисля че не се печели от това!
Идеята не е толкова да се спечели, колкото да си запазиш стойността на спестяванията. То ест човек си има хубава работа, успява да си спестява и ако днес с 1000лв може да си купиш 100 литра гориво, да може след пет години отново да си купиш 100 литра гориво, а не само 50 със същата сума.
Това е всъщност философията тук - да си запазиш стойността на спестяванията. Не да ставаш ''милионер за 1 седмица'' както някои се бъркат тук. И сега ще ти направя една груба сметка тук. Ако вкарваш по 300 лева всеки месец в продължение на 20 години, ще си вкарал точно 72 000 лева. При 10% средна годишна доходност, което е може би най консервативния процент на капиталовите пазари тия 72 000 лева ще са станали.....229 709.07 лева. Над 3 пъти увеличение. Сметнатно точно със сложна лихва. И тва буквално нищо не правиш. Просто си вкарваш вноската, нищо повече.
Ако инвестираш не 20 ами 30 години същата сума ще си вкарал 108 000 лева и те след 30 години ще са станали 683 797.60 лева. Около 6 пъти увеличение заради сложната лихва във времето. От 3 на 6 пъти скачаме. Това е. Проста математика подбрана със статистически данни във времето как работят капиталовите пазари откакто са създадени.
А па ако си младеж на 20 години и е са почнеш да инвестираш по 300 лева след 40 години ще си вкарал 144 000 лева, които ще са станали.... 1 913 034 07 лева :lol: Звучи налудничаво, но е факт.
Мисля че тия цифри златото не може да ти ги изкара.
пак ти казвам да не се правиш на адепт, щото си доста бос финансово - масата от тези пари няма да е с еднакво купуване на ЕТФ-и, няма да е стояла 40 години, няма да е само на ъп, ще има и даун, таймингът е много важен и т.н. В твоя случай си е чиста манипулация, а всеки фонд изрично пише, че минали резултати не са гарамнция за бъдещи такива. С подобни писания само можеш д аотприщиш отрицателни проявления!
Иначе по темата - апартамент, който съм купил преди 15 години, беше продаден за 4 пъти цената си тази година - това как е? Отделно в този апартамент съм живял, т.е. ако го сметна с наеми и изцяло заемен капитал за купуването му, то ми идва чиста печалба (ако не го бях взел и бях плащал само наеми, щях да съм платил същите пари и да нямам апартамент, който да продам) - това как е, да ти го нарисувам ли? Затова ти казвам да не си адепт и да не говориш простотии - глей си там фейсбук групите, купувай книжки и се ограмотявай, че финансово новото ти е на ниво припознаването на цска-софия :geek: И ти го казвам с добро
Лично мога да те унищожа с факти тук, а и ако Тристанеца се включи ще е брутален генг бенг. :lol: :lol: :lol: Малко си като Теслата тук - меко казано си се балонизирал. :lol: Просто ще е по късно, защото сега не мога да пиша.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
Sofia.
Sofia.
delqnski47 написа:[
Лично мога да те унищожа с факти тук, а и ако Тристанеца се включи ще е брутален генг бенг. :lol: :lol: :lol: Просто ще е по късно, защото сега не мога да пиша.
оф, айде да те видя - ти му говориш съвсем позитивно, оно рипа все едно слафчу тъпуту е рекъл "нивгаш съюз с БХ и свинята", а после кротко е поседнал в скута им. Делянка, приеми, че има области, в които си много бос спрямо мен, и не подскачай. Аз не пдоскачам на тема припознаване и инжинерство - нали нещо такова беше, там по строителството, ако не се бъркам
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
Ами цялата грешка ми беше, че какво ми влезе в главата, че златото от Дскще го купувам в долари, направих сметка в долари, там ми ги продадоха с три стотинки по скъпо, след това се усетих, че сметката трябва да е в лева, ама ще ми ги обърнат с три стотинки по евтино от бнб и си викам чакай да се вдигне долара, Тръмпьо се появи, вдигна митата и долара тръгна надолу, златото нагоре и стана мама си джеймс. Иначе щях да го взема на 2700 трой унция, а сега е4000, сега какви данъци ще платя незнам.
Това ми Аматьорската история.
Това ми Аматьорската история.
САМО ЛЕВСКИ!
И на мен ми направи впечатление, чеДелянски споменава 10%лихва,всяка година, като нещо сигурно. То така, ако беше, ехее
САМО ЛЕВСКИ!
delqnski47 написа:.....
Лично мога да те унищожа с факти тук, а и ако Тристанеца се включи ще е брутален генг бенг. :lol: :lol: :lol: Малко си като Теслата тук - меко казано си се балонизирал. :lol: Просто ще е по късно, защото сега не мога да пиша.
Понеже е син събрат, аз първо ще му дам шанс да се усети каква щуротия е написал и да се поправи. :mrgreen:
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
- LoveAndPeace
- Контакти:
Финансовите съвети често водят до влизане в новинарския поток :lol: :lol:
https://bird.bg/fxmeridian-investment-scam/
https://bird.bg/fxmeridian-investment-scam/
Баси, все си мислех, че в секцията "без цензура" ще има по някоя женска гърда и от време на време топка (футболна), а то се оказа форум ала Филип Котлър.?!?