Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот blue avalanche » 16 юли 2025 15:48

koisa написа:Без да съм проверявал, но съм сигурен, че Ливърпул няма бюджета на Сити, но станаха шампион. Едва ли Байер Л и Щутгарт имаха бюджета на Байерн М, но завършиха пред тях в сезон 2023/24г. Преди няколко години Лестър също взе титлата - щом търсиш пример с такъв тип отбор.

Ливърпул заплати 2025:
£140,537,800 per year
Ман Сити:
£180,500,320 per year
-----------------------------------------------------------------------
Байерн:
£184,717,572 per year
Байер:
£67,273,960 per year
Щутгарт:
£36,126,688 per year

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 17 юли 2025 13:05

Утре щяло да има някаква новина от палмите :oops:
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 17 юли 2025 13:34

mikata написа:Утре щяло да има някаква новина от палмите :oops:

Кеш бонус за всеки с членска карта :D

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 17 юли 2025 13:37

blue avalanche написа:
koisa написа:Без да съм проверявал, но съм сигурен, че Ливърпул няма бюджета на Сити, но станаха шампион. Едва ли Байер Л и Щутгарт имаха бюджета на Байерн М, но завършиха пред тях в сезон 2023/24г. Преди няколко години Лестър също взе титлата - щом търсиш пример с такъв тип отбор.

Ливърпул заплати 2025:
£140,537,800 per year
Ман Сити:
£180,500,320 per year
Байерн:
£184,717,572 per year
Байер:
£67,273,960 per year
Щутгарт:
£36,126,688 per year

Пак неприложими сравнения.
Първо Ливърпул не са беден отбор спрямо Сити. Факта, че могат да се позволят световни звезди казва всичко.
Второ и Леверкузен и Щутгарт имат финансовите възможности да привличат добри играчи. И въпреки това е изключение да завършат пред Байерн.
И трето - все са несъпоставими с българските отбори

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 17 юли 2025 16:56

Serafim написа:
blue avalanche написа:

Ливърпул заплати 2025:
£140,537,800 per year
Ман Сити:
£180,500,320 per year
Байерн:
£184,717,572 per year
Байер:
£67,273,960 per year
Щутгарт:
£36,126,688 per year

Пак неприложими сравнения.
Първо Ливърпул не са беден отбор спрямо Сити. Факта, че могат да се позволят световни звезди казва всичко.
Второ и Леверкузен и Щутгарт имат финансовите възможности да привличат добри играчи. И въпреки това е изключение да завършат пред Байерн.
И трето - все са несъпоставими с българските отбори

1. Ливърпул няма ли бюджета на Сити? Няма!
2. Байер и Щутгарт нямат ли бюджета на Байерн? Нямат!
3. През 2023/24 завършиха ли пред Байерн? Завършиха.
Което и трябваше да се докаже.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 17 юли 2025 19:59

blue avalanche написа:
honda написа:Защо се правиш на гламав . Максималния продължителност на договор на един професионален футболист в България е 5 години, а минималната е 1 година. 3 години се приема за стандартния срок за продължителност на договор - еднакво добре защитаващ интересите и на двете страни.
През последните 4 сезона броя на играчите ,които са играли повече от 3 последователни сезона в един същ отбор от ППЛ е под 2% от всички играчи , ако говорим за играчи които са били над 60% от игралното време на терена ( титулярно ядро на съответния отбор) то отива под 1% .
Мисля ,че коментара е излишен . Като ние сме един от отборите с "най-стабилни " състави и най-малко текучество.
Когато фактите говорят... е по-добре да замълчиш.
За твоя информация Мюлдер ,а и С.Грийн , и А.Слори въобще не бяха за "без пари" - всеки един от тях дойде за доста повече ( в сравнение с тогавашните реалности) отколкото настоящите. И в момента в Холандия и Белгия е пълно със свободни агенти само ,че като им кажем месечната заплатата , питат " това е за седмица ,нали" ?

Няма "максимален"/"минимален". Няма и такъв "стандарт"(3г.) Пак питам: кой го наложи този "стандарт"? Коя институция? И какъв е този "стандарт", който за Л-ц е един, за ЦСКА - друг, за нас - трети, за Ч.море - четвърти и т.н.?
"Сезон 2009/2010 се оказва изключително разочароващ и отборът(Ваалвийк) завършва на последно място с едва 15 точки, двойно по-малко от АДО Ден Хааг, който е последният спасил се. Дъстли Мюлдер напуска отбора си като СВОБОДЕН АГЕНТ."
Я, пак?
За Грийн и Слори не съм писал и не ме интересуват.
Още веднъж: Мюлдер дойде без пари, а днес караме ментета за пари.
Като ние сме един от отборите с "най-стабилни " състави и най-малко текучество.

От сезона 2023/24 от отбора отсъстват:
Рикардиньо
Пл.Андреев
Кордоба
Фадига
Кап
Чандъров
Галчев
Краев
Роналдо
Уелтон
Петрис
Дарлан
Попов
Стефанов
Бачев
Бари
вече и Джемили
Много сме стабилни и никакво текучество.

"Няма "максимален"/"минимален". Няма и такъв "стандарт"(3г)"- Наистина ли?
Защо толкова държиш да станеш за смях ? Аз защо си мисля, че в Правилника за договорите и трансферите на футболистите чл4 е написано нещо съвсем различно от това, което ти твърдиш . Дори минималния срок е по-къс от този ,който съм написал ( 1 полусезон) . Максималния срок на контракта също е по къс от този ,който аз съм написал ( максимум 3 години) . Преди бяха съответно 1 година и 5 година, но вече са още по-съкратени. Това обяснява и факта ,че едва 2% от всички футболисти в ППЛ през последните 4 сезона се играли повече от 3 последователни сезона в един и същ отбор. В сравнение със средните показатели за ППЛ , Левски е един от клубовете в ,които има най-малка текучество .
Няма нужда да ми пишеш ,че Дъстли Мюлдер ,дойде като свободен агент. Знам го много добре .
Явно си толкова далеч от нещата ,че не знаеш ,че свободен агент , не значи БЕЗ ПАРИ . На агента му/него самия беше платена никак не малка сума.

ananas
Контакти:

Мнениеот ananas » 17 юли 2025 20:11

Айде, 480 000 хил. глоба, за да играят цигани вместо българи! Добре ли е? Даже за два допълнителни мангала са платили! Ебати срама!!!
Пълен позор и гавра с цялата история на Левски! Ебати шибаните мръсни лайна са Сираков и Боримиров.

Повръща ми се, тотално ми развалиха настроението преди мача.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 17 юли 2025 20:28

Срам и позор! От рогоносецът друго не може да се очаква.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 17 юли 2025 20:37

koisa написа:
honda написа:Съотношението между заплатите в Левски и Лудогорец е такова каквото е приблизително между заплатите в Кристъл Палас или Фулъм спрямо Манчестр Сити или Реал Бетис и Атлетик Билбао спрямо Барселона.
Очаквам да ми посочиш кога точно Кристл Палас/Фулм са били преди Манчестър Сити или кога Реал Бетис/Атлетик Билбао са били пред Барселона?
Парите може да не са достатъчно условие за успех във футбола, но са необходимо условие.
Аз помня времената когато отбори като Аякс ( 4 пъти) , Нотингам( 2 пъти), Селтик, Астон Вила, Хамбургер, Стяуа, ПСВ Айндховен , Фейнорд, Цървена звезда, Олимпик(М) бяха шампиони на Европа - къде са сега тези велики клубове? - Отидоха в миманса . Сега други клубове разполагат с много повече пари от тях и тези велики клубове в момента не са конкурентноспособни на водещите клубове в Европа.
Същото е и при нас - ние не можем да бъдем конкурентноспособни на Лудогорец , просто нямаме аргументи за това . И аз това го наричам "реализъм" , а не "славизация" . На доста повече години от теб съм и бих си позволил един съвет - едно от най-важните неща в живота е,човек да се си знае възможностите и да не се хвърля за цели, които не може да постигне.

Защо трябва да ти давам пример тип Палас/Фулъм спрямо Сити, или Бетис/Билбао спрямо Реал/Барса? Нима твърдиш, че Левски по значимост за България е нещо като Палас, Фулъм, Бетис или Билбао за Англия и Испания?

Една Барса затънала в дългове става шампион за сметка на Реал, които могат да си позволят МБапе. Без да съм проверявал, но съм сигурен, че Ливърпул няма бюджета на Сити, но станаха шампион. Едва ли Байер Л и Щутгарт имаха бюджета на Байерн М, но завършиха пред тях в сезон 2023/24г. Преди няколко години Лестър също взе титлата - щом търсиш пример с такъв тип отбор.
Аякс, Селтик, Стяуа (сега ФКСБ), ПСВ, Фейенорд, Звезда и Олимпик Марсилия са все още фактори в своите страни. Никъде не пиша Левски да спуква от бой Реал, Барса, Челси, Ливърпул, Байерн и ПСЖ където ги хване. Коментирам тук в нашата осрана и опикана Кенефбет лига. За тук се има предвид, че Левски трябва да е фактор, а ти къде отиде и какви сравнения правиш...

Вече ти посочиш защо напълно целенасочено ти посочих като пример за сравнения Кристъл Палас/Фулъм спрямо Манчестър Сити или Бетис /Билбао спрямо Барса . Фонда за заплати на Ман. Сити спрямо този на Палас/Фулъм е приблизително толкова по-голям колкото този на Барса спрямо този на Бетис/Билбао или този на ЛУДОГОРЕЦ спрямо ЛЕВСКИ. Колкото и да ми е неприятно трябва да призная,че Левски не може да свали Лудогорец от първото място - няма необходимите аргументи. Единствения шанс Левски да бъде пред Лудогорец е онези сами да се провалят( както Байерн през сезон 2023/24)
Колкото и да не ние е приятно това е реалността
Отборите ,които съм изброил в различни моменти са били клубни шампиони на Европа, в момента никой от тези клубове не и в топ 20 на Европа. Просто други клубове в момента са с много по-големи бюджети и много по-силни състави.
Аз не знам какъв фактор е Олимпик(М) във Франция, някога беше най-титулувания клуб във Франция. В последните 30 години е спечелил цифром и словом 1 купа - 12 пъти по-малко от "славитизирания" Левски .
Хамбургер има сигурно 100 пъти повече на брой привърженици от Байер Леверкузен , но по какъв начин това им помага?
Хайдук(Сплит) има над 100 000 регистрирани членове ( около 5% от мъжкото население на Хърватия) - нещо от което ние сме много далеч , но "гордостта на Далмация" не е била шампион през последните 20 години.
Мога да ти посоча безброй подобни примери с клубове ,които са много по-големи от нас - отидоха в миманса за сметка на други клубове ,които не са толкова традиционни , но имат много по-големи бюджети

ananas
Контакти:

Мнениеот ananas » 17 юли 2025 20:42

Вместо да получиш 150 хил., ти плащаш 480 хил.! 630-640 хил. на загуба само от това. Вместо да ползваш безвъзмездно стадиона, ти плащаш наем, вместо да вземеш едни играчи за без пари, ти плащаш за същите по 200-300-400 хил.. На това му се вика финансова дисциплина и изплащане на дългове.
Важното е да сме "амбицирани" и да се "борим за титлата". Амбицирани да сложим тире и да и играем в Африкаската шампионска лига...
Ама иначе дарявайте, купувайте, давайте...
Пълна гавра.

Върни се в “Левски”