Скаршем направи силни мачове вторият полусезон, но имаше и някои откровено слаби.
Мен лично не ме е убедил, че трябва да е твърд титуляр новия сезон.
Аз лично искам да играят хора, които си тежат на мястото.
Бекът да си е бек, крилото да си е крило, вътрешния халф да си е вътрешен.
Скаршем номинално играе зад нападателя, т.е. нещо като десятка. Лично аз не бих се обзаложил, че ще играе там при нас или ще е твърд титуляр всеки мач и все пак смятам, че може да ни е изключително полезен.
Явно, че момчето е склонило и на разумна заплата, а не като ония тримата. Видя какво стана с тях и затова е поискал нормална заплата. :!:
Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
MASTER_COOL написа:Бавен ми е за крило ! Дано все пак привлечем дясно крило ! Най-проблемни са ни тези позиции - десен бек и дясно крило !
Съгласен съм, че е бавничък за крило, но пък компенсира с техника, добър поглед и адекватни пасове. Единственото ни читаво крило е.
Най-проблемни позиции за мен са на централните халфове и лявото крило. Там имаме Фаетон, който е при нас, за да може да ни напомня за Вилдсхуд и Бютучи, който два поредни силни мача не направи за цял сезон, а и беше контузен през по-голямата част.
Десен бек - Вион е окей за нашата лига, дори и да не дойде Пастор пак сме горе-долу добре там и можем да избутаме на мускули.
Оптимално би било да вземем двама халфа, две крила и два бека, но с бековете и със Скаршем отдясно пак ще сме окей. Без централни халфове и ляво крило (което може би седми сезон не намираме) ще страдаме много повече.
Странното при нас този и предишния трансферен прозорец е, че почваме селекцията от постовете, които са ни най-добре обезпечени. Тогава вратар, сега ЦЗ. Въпреки това е много добре, че имаме поне една адекватна алтернатива на Делова и Лапеня. Но дори и с Пастор десните бекове ни стават четири на брой, независимо от това, че Турицов е в отбора просто за настроение.
danko_sot написа:Скаршем направи силни мачове вторият полусезон, но имаше и някои откровено слаби.
Скаршем номинално играе зад нападателя, т.е. нещо като десятка. Лично аз не бих се обзаложил, че ще играе там при нас или ще е твърд титуляр всеки мач и все пак смятам, че може да ни е изключително полезен.
Явно, че момчето е склонило и на разумна заплата, а не като ония тримата. Видя какво стана с тях и затова е поискал нормална заплата. :!:
Данко, интересно как искаш хората да играят на позициите, на които си тежат, а същевременно искаш Питас да е дясно крило, Делова - дефанзивен халф, а Ето'о да е бокс-ту-бокс... реално това означава да си извадим всички класни футболисти от номиналните им позиции.
Скаршем се доказа, че става за отбора точно като дясно крило, а колебливите игри при него се дължаха на това, че запълваше дупки на лявото крило или в центъра. Реално погледнато на позицията зад нападателя не е играл или ако е играл не е направил нищо запомнящо се. И аз искам да вземем грузинеца за дясно крило, а Скаршем да е просто хубава втора опция там, но ако не успеем пак ще сме безпроблемни на крилото отдясно с него.
Tony_CSKA написа:danko_sot написа:Скаршем направи силни мачове вторият полусезон, но имаше и някои откровено слаби.
Данко, интересно как искаш хората да играят на позициите, на които си тежат, а същевременно искаш Питас да е дясно крило, Делова - дефанзивен халф, а Ето'о да е бокс-ту-бокс... реално това означава да си извадим всички класни футболисти от номиналните им позиции.
Скаршем се доказа, че става за отбора точно като дясно крило, а колебливите игри при него се дължаха на това, че запълваше дупки на лявото крило или в центъра. Реално погледнато на позицията зад нападателя не е играл или ако е играл не е направил нищо запомнящо се. И аз искам да вземем грузинеца за дясно крило, а Скаршем да е просто хубава втора опция там, но ако не успеем пак ще сме безпроблемни на крилото отдясно с него.
Хе-хе. Тамън си мислех като си го пишех: "Сега някой ще се сети за Делова кво писах за ДХ" :)
Но реално едно е желанието, а друго реалността.
Според теб синът на Вальо не трябва ли да получи шанс да е титуляр още този сезон???
Делова като си го гледал как играе и как изнася, как се включва в атака дори, не би ли се справил като опорен халф???
Относно Ето'о той си е точно box to box халф.
А за Питас, ако играем всяка седмица с отбори като Реал Мадрид е перфектен. Оформяме един тризъбец с него и две бързи крила, правим един нисък блок и ги почваме на контри.
Но реално ние играем на 70-80 процента с отбори, които паркират автобуса и дори и с по-бързи крила, когато нападателят ти е метър и 80 и не играе като типичен ЦН, а и няма втори нападател зад гърба, тогава в някои от мачовете нещата могат да зациклят и да загубим ценни точки.
Ако Питас играе отляво той може да навлиза навътре и да стреля с по-силния му десен крак или да центрира към нападателя пред него.
Иначе- да, най-добре е всяка жаба да си знае гьола. Но за момента това са ни добри варианти.
Нека да видим някои мачове в подготовката. Има доста играчи, някои от които могат да ни изненадат, и тогава ще си говорим повече за състава и опциите като тактическа постройка и титулярни позиции.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
danko_sot написа:Tony_CSKA написа:danko_sot написа:Скаршем направи силни мачове вторият полусезон, но имаше и някои откровено слаби.
Хе-хе. Тамън си мислех като си го пишех: "Сега някой ще се сети за Делова кво писах за ДХ" :)
Но реално едно е желанието, а друго реалността.
Според теб синът на Вальо не трябва ли да получи шанс да е титуляр още този сезон???
Делова като си го гледал как играе и как изнася, как се включва в атака дори, не би ли се справил като опорен халф???
Относно Ето'о той си е точно box to box халф.
А за Питас, ако играем всяка седмица с отбори като Реал Мадрид е перфектен. Оформяме един тризъбец с него и две бързи крила, правим един нисък блок и ги почваме на контри.
Но реално ние играем на 70-80 процента с отбори, които паркират автобуса и дори и с по-бързи крила, когато нападателят ти е метър и 80 и не играе като типичен ЦН, а и няма втори нападател зад гърба, тогава в някои от мачовете нещата могат да зациклят и да загубим ценни точки.
Ако Питас играе отляво той може да навлиза навътре и да стреля с по-силния му десен крак или да центрира към нападателя пред него.
Иначе- да, най-добре е всяка жаба да си знае гьола. Но за момента това са ни добри варианти.
Нека да видим някои мачове в подготовката. Има доста играчи, някои от които могат да ни изненадат, и тогава ще си говорим повече за състава и опциите като тактическа постройка и титулярни позиции.
Хахахаха! Това дето си си го помислил за Делова, че ще те контрират е много яко!
За него съм съгласен, че има поглед, пасове и всичко нужно. Между другото съм на мнение, че като крило ще е по-добър от Локило. Но все пак като централен защитник си е най-добър, значи трябва да играе там.
Относно Ето'о - дефанзивен халф, който натоварвахме с повече отговорности през този сезон заради липсата на качествени партньори. Кареасо и Линдсет като взимаха топката се обръщаха с лице към него, почваха да тичат натам и като стигнат на 5 метра му я дават той да я мисли какво да я прави. Именно заради тези неможачи го преместиха да играе по-напред и оттам формата му се влоши. Ако пред него има адекватни халфове ще извадят още повече добрите му страни, а той като дефанзивен е супер и има допълнителни качества, които са рядкост на тази позиция.
Питас на крилото ще е пълен провал, защото е недодялан като дриблира. Ако имаме крила, които могат да му я дадат по земя като е в наказателното ще можем да се справяме и с нисък блок. Той си има добро движение. Обаче как да очакваш от Фаетон да я даде на наш човек след пробив, например? Скаршем може, но не трябва да го карат да минава всички, за да стигне до позиция да центрира (по земя), а това пак се налагаше от слабите централни халфове.
За Теодор Иванов съм съгласен да се конкурира с Делова и Лапеня. Ще може да играе доста мачове при контузии или наказания (дано да няма такива, но все пак). Хубавото при него е, че има сериозен ръст и физика. Отделно от това нека си имаме трима добри централни защитници, а не като се наложи Делова или Лапеня да не играят да се чудим кое дърво от другите ще разпали огъня пред вратата ни. Отделно ситуацията с Делова е деликатна и е добре, че се подсигурихме по-отрано там. От тримата нека играят двамата, които се справят най-добре.
А бе тук някой по-възрастен, освен мен, няма ли.
Никой ли не помни какви играчи играеха в ЦСКА до преди 15-20 г.
Класни играчи, които не се чудиш на коя позиция да ги мъчим. И дали щели да бъдат горе долу полезни.
Ти вземи играчи, па макар и чужденци, като Тиаго Силва, Мурад Хидиуед, Забавник, Зику, Мораеш, Грегъри Нелсън и подобни, и тия безсмислени разговори и дискусии няма да ги водите.
Класни играчи, които излизат, и гледат преди първия съдийски сигнал с концентриран поглед, с леко подигравателна усмивка. Защото са се хванали на бас кой от тях ще вкара повече голове. Не мислят изобщо дали, а с колко. И резултати от типа на 4-1 или 5-1 се броят от противника за почетна загуба.
Или вземи българчета като Мартин, Стилиян, Бербатов, Тунчев, Вальо Илиев, Бадема, Ицо Янев, Велизар ... Верно ли някой ще пита къде по терена им е мястото. Дреме им. Пусни ги и ще смачкат противника. И след мача никой няма и да му хрумне да пита тоя за коя позиция е подходящ.
То самия факт че си задаваш подобен въпрос за някого идва да ти подскаже веднага, че този, за който говорите, в най-добрия случай е посредственяк за пълнеж.
ЦСКА има нужда от 7-8 класни играчи, с брутално и подплатено самочувствие. Само Куялипу последната година показваше това. И веднага изчезна. Ама не е това драмата, а че имаме ялов административен екип, дето нямат качества да убедят дори собствените си семейства да дойдат на трибуните. Камо ли някой класен играч да дойде.
От сегашните ни играчи, освен Делова и донякъде Ето`o и Питас, не виждам абсолютно никой, който в погледа му да видиш подобно самочувствие и симптоми, че имат качества да играят класен футбол. Ама то докато поне 7-8 играчи от целият ти отбор не бъде съставен от играчи от подобна мая, нищо не правиш ... Те тия сами на себе си ли да си подават ... И за съжаление е много по-вероятно да търсят начин да се махнат, защото виждат, че трябва да играят с безхаберници, мърди и скатавки, на които даже не им се тренира. Камо ли да тръгнат на битка в официалните мачове да печелят титла.
Класни играчи, които не се чудиш на коя позиция да ги мъчим. И дали щели да бъдат горе долу полезни.
Ти вземи играчи, па макар и чужденци, като Тиаго Силва, Мурад Хидиуед, Забавник, Зику, Мораеш, Грегъри Нелсън и подобни, и тия безсмислени разговори и дискусии няма да ги водите.
Класни играчи, които излизат, и гледат преди първия съдийски сигнал с концентриран поглед, с леко подигравателна усмивка. Защото са се хванали на бас кой от тях ще вкара повече голове. Не мислят изобщо дали, а с колко. И резултати от типа на 4-1 или 5-1 се броят от противника за почетна загуба.
Или вземи българчета като Мартин, Стилиян, Бербатов, Тунчев, Вальо Илиев, Бадема, Ицо Янев, Велизар ... Верно ли някой ще пита къде по терена им е мястото. Дреме им. Пусни ги и ще смачкат противника. И след мача никой няма и да му хрумне да пита тоя за коя позиция е подходящ.
То самия факт че си задаваш подобен въпрос за някого идва да ти подскаже веднага, че този, за който говорите, в най-добрия случай е посредственяк за пълнеж.
ЦСКА има нужда от 7-8 класни играчи, с брутално и подплатено самочувствие. Само Куялипу последната година показваше това. И веднага изчезна. Ама не е това драмата, а че имаме ялов административен екип, дето нямат качества да убедят дори собствените си семейства да дойдат на трибуните. Камо ли някой класен играч да дойде.
От сегашните ни играчи, освен Делова и донякъде Ето`o и Питас, не виждам абсолютно никой, който в погледа му да видиш подобно самочувствие и симптоми, че имат качества да играят класен футбол. Ама то докато поне 7-8 играчи от целият ти отбор не бъде съставен от играчи от подобна мая, нищо не правиш ... Те тия сами на себе си ли да си подават ... И за съжаление е много по-вероятно да търсят начин да се махнат, защото виждат, че трябва да играят с безхаберници, мърди и скатавки, на които даже не им се тренира. Камо ли да тръгнат на битка в официалните мачове да печелят титла.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!
А всички останали трябва да се молят на ЦСКА и да благодарят всеки ден на Господ, че са в подобен клуб, а не ЦСКА да има дава някакви огромни и абсолютно необосновани заплати. Трябва да има таван от 10 000 лв. заплата за недоказани и млади футболисти и да им се поставят количествени резултати като лична цел, например - изиграй поне 75% от мачовете следващи сезон, успеваемост на пасовете поне 82%, поне 5 гола (ако не е нападател) и поне 5 асистенции и ще те включим в групата на важните играчи и заплатата ти ще скочи драматично. Но първо се докажи, след това искай. Не ти отърва - марш навън бездарник нахален. И шут в гъза.
Мислиш, че не можеш да се справиш с подобни цели - благодаря ти, че си призна, че сам не си вярваш. И ние няма как да ти вярваме при това положение. Събирай си парцалките и заминавай на село. Това е ЦСКА! Няма място за нещастници, без качества и без самочувствие, като теб!
Мислиш, че не можеш да се справиш с подобни цели - благодаря ти, че си призна, че сам не си вярваш. И ние няма как да ти вярваме при това положение. Събирай си парцалките и заминавай на село. Това е ЦСКА! Няма място за нещастници, без качества и без самочувствие, като теб!
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!
- MASTER_COOL
- Контакти:
Аарон Исека ще е новият №9 в ЦСКА
Това като го прочетох ме непуши много смях !
:lol: :lol: :lol:
Нямам думи !
Този трябва да е с номер 1 в превод "изгонен с ритници"
Това като го прочетох ме непуши много смях !
:lol: :lol: :lol:
Нямам думи !
Този трябва да е с номер 1 в превод "изгонен с ритници"
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Това с номер 9 за Исека е гавра с нас. Напълно недопустимо е.
ivo55 написа:А бе тук някой по-възрастен, освен мен, няма ли.
Онзи ден взехме един досущ като Вальо Илиев, по-близо от това не е възможно да го докараме.
За всичко казано съм съгласен, ама всички вкупом още се жалват как сме изпуснали момента да предложим нов договор на тримата "основни" халфа.
Двама спортни директори говорят как им се искало да задържат Кареасо. С тоя бяхме два пъти на бараж и Назон му се караше на терена срещу Сепси, че е тотален некадърник, а нашите започват преговори с него да бил оставал. Точно на такива не трябва да им даваме да си помислят, че има шанс да останат.
Отделно от това сега сме щели да даваме шанс на всички. В резултат на това сме напът да създадем световен прецедент, а именно Локило да започне втори сезон в един и същи отбор. Щели сме да даваме и шанс на Кордоба... трябва много категорично да се режат ментетата в отбора.
Последна промяна от Tony_CSKA на 25 юни 2025 10:27, променено общо 1 път.