Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Scholesy93
Контакти:

Re: Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Мнениеот Scholesy93 » 26 яну 2025 23:12

Като цяло освен Лича друг с високо вдигната глава не може да излезе от този мач. Може би и Тоби, защото именно неговата глава ни спаси трите точки и поредния срам. Аморим стремглаво върви към термина " най-калпав треньор след сър Алекс". Затворен като Жозе, а постига резултатите на Мойс. От мача с Евертън насам не съм видял един двубой, в който в атака да сме показали нещо сериозно.
Днес беше пореден мач, в който Амад не получи шанс да се надиграва един на един. За положенията пред нападателите даже вече и не споменавам-това е мит при нас. Има достатъчно новини от достоверни източници, че лятото сме се отказали от Аморим защото не сме имали нужните играчи за схемата му. Е сега имахме ли като го назначихме? И какво представлява развитието на отбора следващите 3 години-да разкараме тези 10 играча, които не пасват в схемата, а да докараме нови 10 уинкбека и уайдфоруърди? Това за мен не е развитие, а пропадане. Наистина ръководството трябва да си помисли такъв тип трансфери ли трябва да правим. Днес се бранихме като Лестър срещу Тотнъм.
от suareshampion на 15 Авг 2014 13:29 Ти казваш,че ще сме извън 4та ,както и миналата година го твърдяхте ...но аз казвам ,че ще спечелим 19тата.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 27 яну 2025 08:09

Съдиите тази година си правят "гаргара" с нас. Колкото и да сме трагични е скандално !
Никаква засада при гола на Амад !
Колегата пак е оплюл Аморим ( чисто тенденциозно и по навик ), нищо че прави всичко възможно да прогресира този отбор без всякакъв потенциал за голям футбол !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

Мнениеот Jackxxx » 27 яну 2025 11:37

Абе, криво-ляво, 4 победи в последните 5 мача (дузпите срещу Арсенал все пак са си победа). :mrgreen:
Аморим да хвърля всички сили в ЛЕ и купата на Англия. толкова сме далеч от 5то място, че изобщо няма смисъл да го гледаме това.

Съмнявам се да има някъде в света човек, похарчил милиони, за да докара определен човек в екипа си, да го постави в ужасни условия и да го уволни няколко месеца по-късно. Аморим остава, лятото си прави селекция, подготовка и другият сезон да вземем да бием Брайтън най-накрая. :lol:
[center]The team that gets me excited is Manchester United!
Manchester United - Once in a lifetime[/center]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 27 яну 2025 11:50

Харесва ми начина по който се саморазправи с Рашфорд ! Напълно си го заслужава нашето мързеливо момченце !!!
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

Мнениеот Jackxxx » 28 яну 2025 10:07

Абе, като цяло след САФ може да се каже, че не им върви на крилата в нашият отбор. Сега пък при Аморим хептен няма да има поле за изява там. Не съм съгласен с коментарите на Аморим за Рашфорд. Както футболистите нямат право да се оплакват от мениджиъра публично, така и той не трябва да се оплаква от тях пред медиите. Нищо чудно тази седмица да продадем Рашфорд.

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 28 яну 2025 10:26

И аз не съм съгласен с тези коментари. Най-малкото му сваля цената драстично така. Ако не го продадем сега се поставя в патова ситуация - ако не играе лятото ще го продадем съвсем за жълти стотинки. Ако пък реши да го използва това означава, че всеки играч има правото да се скатава и в някакъв момент да бъде върнат в отбора.
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

Мнениеот Jackxxx » 28 яну 2025 14:38

Не виждам как след такива коментари ще го върне в отбора. Изобщо как точно Рашфорд да бъде мотивиран да се раздава? Аз не взимам парите на Рашфорд и пак ако така ми говорят изобщо няма да стоя. Рашфорд можеше да му е от полза, но явно няма да го бъде.

Потребителски аватар
Scholesy93
Контакти:

Мнениеот Scholesy93 » 28 яну 2025 14:38

На Аморим му изкипя главата просто от въпроси за Рашфорд. Те медиите знаеха защо е изваден от състава-не е далеч от мисълта непрофесионализма на терена да върви успоредно с такъв на тренировки. Просто искаха да накарат Аморим да вдигне скандала. Но и той не трябва наистина така да реагира- сваля му цената и допълнително повишава напрежението в съблекалнята. Това не е САФ-сър Алекс можеше да им отнесе главите в съблекалнята, но пред медиите мълчеше. Така се губи доверие между играчи и треньор. В крайна сметка, ако аз съм на мястото на другите играчи ще предпочета ако ми падне формата на тренировка ако ще да ми го изкрещят в ухото но не пред широката общественост да ми сипват.
А тендениозните ми коментари към Аморим вървят с един и същи тип мачове, които играем срещу по-малките отбори. От 2 месеца той е надигран тактически във всеки един мач с малък съперник и само туктам сменя изпълнителите. Но не сменя нито схемата, нито подхода. Вече открито признава, че сега е важно да постигаме резултати, демек и граденето на стил минава на заден план. Колкото и да критикуваме качеството на състава, едва ли всеки отбор във ВЛ има по-добри играчи на терена. И едно нещо не мога да разбера-още преди месец излезе статистика, че с халфбекове Мазрауи и Дало не можем нищо в атака. Той пак си напира с тях. Предпочитам малко да рискува и ако ще с Гарначо и Амад да сме бекове ама малко острота в атака да има. И като гледам, че Арсенал гонят титла с Майлс-Кели и Нванери се чудя аз кога ще видя Хари Амас на терена за минута при тоя дефицит на леви бекове. Момчето е създадено за халфбек.
от suareshampion на 15 Авг 2014 13:29 Ти казваш,че ще сме извън 4та ,както и миналата година го твърдяхте ...но аз казвам ,че ще спечелим 19тата.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 28 яну 2025 16:56

Като изключим някои индивидуални грешки, в последно време сме горе долу стабилни в защита.
Винаги може и по-добре, но щом статистически не сме толкова далеч от топ отборите, няма проблем.
И те допускат между 0-2 гола и ние така, с малко повече риск за 2, но това са вече подробности.
Или като вероятност:
0 - 20%
1 - 50%
2 - 30%

За справка, в най-добрите времена на сър Алекс например, средно процентите бяха:
0 - 40%
1 - 55%
2 - 5%

Кардинално проблемът(и сега при Аморим) е, че даже не покриваме и очакваният минимум от вкарани голове!
И когато виждаме, че има немалко(по-скромни) отбори, в които няма особена класа, а вкарват колкото или повече от нас - логично изниква въпросът какво се случва и къде е проблемът?
За мен лично е повече в треньора/указанията, особено когато има и някаква тенденция.
Немалка част от играчите, включително и онези при Ван Гаал, Моуриньо, Ралф, Тен Хаг и сега Аморим - под една или друга форма са се доказали, че имат все пак умения и инстинкт за голове.
Вярно, далеч са от еталон, но със сигурност е странно, когато в големи периоди всички накуп са били беззъби и едва вкарваме 1 гол дори.
Така че и преди, и сега някак си ми е трудно да ги посоча с пръст кардинално, понеже сме ги виждали, че могат повече.

В този смисъл, ако в най-скоро време не настъпи прогрес в създаването на положения и повишаване на ефективността, победите ще бъдат рядкост за сметка на равенствата и някоя друга загуба.
На практика(като изключим загубите, и онази Арсенал) 70% от мачовете на Аморим си бяха потенциални равенства(1-1 най-главно).
Което косвено повдига въпроса и за донякъде случайния характер на победите, повечето за наша емоция и радост, но постигнати в заключителните минути.
Никакви ни няма през първите полувремена, букитата скоро ще фалират от вечното 0-0.
Или опцията Юнайтед да не отбележи през първото.
И ако случайно ни поведат(особено през второто)... шансовете за победа спадат значително, защото ние едва 1 гол вкарваме, а какво остава за обрат!
Много е рискован този подход(дебнещ, мазохистичен), понеже не сме и чак толкова устойчиви в защита.
Неслучайно и тази година сме с 90% ефективност, когато сме повеждали за победата и 80% шанс за загуба, когато ни поведат.

Потребителски аватар
Beloev
Контакти:

Мнениеот Beloev » 28 яну 2025 21:11

Manchester United reach verbal agreement to sign Patrick Dorgu

Documents to be checked in next 24h then deal will be in place also with formal steps and travel to follow next.

Fee will be €30m plus €5m in add-ons not guaranteed.

Long term contract agreed days ago with the player…

…and first signing for Rúben Amorim.

Върни се в “Манчестър Ю”