futbolqga написа:tmanolov написа:Highlander написа:
Най-вероятно цените са верни, а не знам дори и да не са една идея над тиражираните в медиите. Все пак изчистихме главницата към НАП, чистим и лихвите, а лихви върху лихви не се начисляват, направихме що годе прилична селекция за която и плащахме- трансферни суми, за мениджъри и т.н. Плащат се уж всички текущи разходи.
За пръв път от много, много години правим впечатляващи изходящи трансфери.
Ако са верни, с оглед тиражираните двойно увеличени суми от невероятния ни спонсор (ако е вярно), плюс размазващия мърч (ако е вярно) и почти никаквите пари дадени за селекция (ако и това е вярно), то или в момента си държим едни много пари да си имаме, или трансферите са с някакви доста разсрочени вноски, или фонд работна заплата е скочил сериозно - ти си избери кое е вярно, защото аз виждам само една мъгла и нищо черно на бяло, освен хвърчащ лист преди мноооого време с обещания за пълна прозрачност и едно "нюню" като отговор от финансов експерт, когато му посикат цифра.
П.С. Забравих, може пък да са се разплатили с Главбулгар или Божков, знам ли?
Манолов, та те публичните дружества не се отчитат месец за месец в такъв детайл. Вярно, имаше време, когато Левски беше спасен и издържан изцяло благодарение на нас, феновете, което изискваше пълна отчетност на всяка дарена стотинка, с оглед публичното недоверие към ръководството. Обаче едно нормално търговско дружество, което функционира на пазарен принцип, не може да си го позволи - имаш отношения с кредитни институции, държавни органи и конкрагенти, на които такава отчетност може да окаже неблагоприятно влияние. Например, ако се изтъпанчим, че нямаме ликвидност и имаме падежиращи задължения (което е реалистична възможност), тези от Фейенорд дали щяха да ни дадат такава сума за Андреев? А и хубаво споменаваш Главболгарстрой, защото за там трябва "мазнинка" в касата, че иначе могат да ни фалират преди да е свършил този сезон още.
Ако пишеш това с цел да покажеш дефицитите на Сираков, то това е друга история. Обещанията му за "прозрачност" са за шараните, които целуват земята, по която стъпва, но не и за мислещи хора. Пак е добре, че в клуба има и тук-там някой кадърен човек под "директорите" ни, та да вървят маркетинг и търговските дейности.
така е, не споря, но нали уж бяхме прозрачни и вече спасени, та затова. Така или иначе ще има отчет догодина и доста неща ще се видят