Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот tmanolov » 30 авг 2024 16:46

futbolqga написа:
tmanolov написа:
Highlander написа:
Най-вероятно цените са верни, а не знам дори и да не са една идея над тиражираните в медиите. Все пак изчистихме главницата към НАП, чистим и лихвите, а лихви върху лихви не се начисляват, направихме що годе прилична селекция за която и плащахме- трансферни суми, за мениджъри и т.н. Плащат се уж всички текущи разходи.
За пръв път от много, много години правим впечатляващи изходящи трансфери.

Ако са верни, с оглед тиражираните двойно увеличени суми от невероятния ни спонсор (ако е вярно), плюс размазващия мърч (ако е вярно) и почти никаквите пари дадени за селекция (ако и това е вярно), то или в момента си държим едни много пари да си имаме, или трансферите са с някакви доста разсрочени вноски, или фонд работна заплата е скочил сериозно - ти си избери кое е вярно, защото аз виждам само една мъгла и нищо черно на бяло, освен хвърчащ лист преди мноооого време с обещания за пълна прозрачност и едно "нюню" като отговор от финансов експерт, когато му посикат цифра.
П.С. Забравих, може пък да са се разплатили с Главбулгар или Божков, знам ли?

Манолов, та те публичните дружества не се отчитат месец за месец в такъв детайл. Вярно, имаше време, когато Левски беше спасен и издържан изцяло благодарение на нас, феновете, което изискваше пълна отчетност на всяка дарена стотинка, с оглед публичното недоверие към ръководството. Обаче едно нормално търговско дружество, което функционира на пазарен принцип, не може да си го позволи - имаш отношения с кредитни институции, държавни органи и конкрагенти, на които такава отчетност може да окаже неблагоприятно влияние. Например, ако се изтъпанчим, че нямаме ликвидност и имаме падежиращи задължения (което е реалистична възможност), тези от Фейенорд дали щяха да ни дадат такава сума за Андреев? А и хубаво споменаваш Главболгарстрой, защото за там трябва "мазнинка" в касата, че иначе могат да ни фалират преди да е свършил този сезон още.

Ако пишеш това с цел да покажеш дефицитите на Сираков, то това е друга история. Обещанията му за "прозрачност" са за шараните, които целуват земята, по която стъпва, но не и за мислещи хора. Пак е добре, че в клуба има и тук-там някой кадърен човек под "директорите" ни, та да вървят маркетинг и търговските дейности.

така е, не споря, но нали уж бяхме прозрачни и вече спасени, та затова. Така или иначе ще има отчет догодина и доста неща ще се видят
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 30 авг 2024 17:21

така е, не споря, но нали уж бяхме прозрачни и вече спасени, та затова. Така или иначе ще има отчет догодина и доста неща ще се видят

Прозрачни коги сме били. Само нещо от кухнята, още от времената на Баждека - по приятелско съседска линия искаха акъл от вuйча ми как да се пoнамалят осигуровкирте (законно), за да не плаща клубът луди суми.

А със спасяването - ами докато има черепухин и там главболгар , винаги може да ни приключат за норматив , колко бяха там 15 милки.

Спасява ни засега чее намагнетизиран т.е. а си платил мигом отиваш на Луната. Така си мисля, не съм финансист, по друг начин си изкарвам парите.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 30 авг 2024 18:19

tmanolov написа:така е, не споря, но нали уж бяхме прозрачни и вече спасени, та затова. Така или иначе ще има отчет догодина и доста неща ще се видят

Тук си прав. Сираков няма акъл за 2 стотинки, от което се раждат и подобни приказки за прозрачност и орбити.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 30 авг 2024 21:30

metodito написа:
Сега сериозно, лош трансфер за мен. Пламен е стратегически актив. Не се прави така. Нищо свято няма а тези помияри! И да: НАСКО, ВЪН!
Ебати измекярите, майна. Българин-вратар е в ДНК-то на този клуб. Тези мърши, ако се появи нов Гунди ще го продадат на полусезона. Ей в такива времена живеем.

Все едно нямаш акъл, така си написал това мнение. Как няма да продадеш, като се появи такава възможност, първо за клуба, второ за играча. Неотдавна клуба бе пред фалит. А и желанието на играча също е много важно. Пламен след една грешка ще седне на пейката. Стратегически актив ще е да го чакаме така до 25-6 години ли? Да бъде хулен след всяка грешка и да иде в Кипър, като свободен агент, защото "му е дошло времето да се пробва зад граница".
Плюс това ти много пъти си писал за това как хървати и сърби продават млади играчи на запад и това се е превърнало в тяхна запазена марка, сега ние не може да продаваме нашите играчи, че и са мърши в клубното ръководство заради това. И то забележи, продаваме играч във водещ отбор от Холандия, който преди няколко години бе шампион... Е това ако не е престижен трансфер, здраве му кажи.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 30 авг 2024 22:03

Serafim написа:Все едно нямаш акъл, така си написал това мнение. Как няма да продадеш, като се появи такава възможност, първо за клуба, второ за играча. Неотдавна клуба бе пред фалит. А и желанието на играча също е много важно. Пламен след една грешка ще седне на пейката. Стратегически актив ще е да го чакаме така до 25-6 години ли? Да бъде хулен след всяка грешка и да иде в Кипър, като свободен агент, защото "му е дошло времето да се пробва зад граница".
Плюс това ти много пъти си писал за това как хървати и сърби продават млади играчи на запад и това се е превърнало в тяхна запазена марка, сега ние не може да продаваме нашите играчи, че и са мърши в клубното ръководство заради това. И то забележи, продаваме играч във водещ отбор от Холандия, който преди няколко години бе шампион... Е това ако не е престижен трансфер, здраве му кажи.

Да, ние продадохме играч на Пул, Славия на Сити. Икономиката на съвременния футбол е супер брутална и няма нищо общо с тази отпреди 30 години. Преди 30 години, ако Фейеноорд купи вратаря на "Левски:", той ще е вторият вратар на ротердамския клуб. Политически и икономически, с присъедииняването на Източна Европа към Западна, тея си паднаха на уя. В кадрово отношение. Отлични информатици от 80-те у нас станаха водещи фигури в Западна Европа. Пример: автоматизацията и IoT. Доктори, инженери, архитекти. Със спорта стана същото за Западна Европа. Пример: разпадът на Югославия. Тези взеха без пари топ футболисти.
У нас, както беше разградена икономиката и индустрията, така беше унищожен и спортът. Особено масовият професионален спорт. Нещо, което не се случи в бивша Югославия. В една Румъния се случи нещо подобно на нас. В Украйна също се получи крах, подобен нашия. Всъщност по-голям. Но не ми се занимава да ти обяснява за там. Въпросът е защо *ибаните югославяни не претърпяха фиаското, което претърпяха Румъния, България и Украйна? Както и да е. Пламен, според мен го вземат за амнайсти избор. А за нас е супер ценен. Троловете - като вятъра, нали знаете какво прави. Представи си, може и да няма място за сравнение, как някакъв загубеняшки клуб в световно отношение (изеинявай, къде попада Фейенорд измежду големите 8?) Как взима следващият Гунди и го праща под наем в... да речем Вием Цвай (Willem II)? WTF, мен?
Толкова ли нямаш национално самочувствие? Заставал ли си на 7.2 метрова врата и въобще разбираш ли за какво става дума или просто си въртиш сополени топчета?

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 30 авг 2024 22:23

Кажи ми, в кой свят идва отбор от Нидерландия и то не кой да е, а Фейенорд и купува твой играч, въпреки, че е пропаданал трансфера на титулярния им вратар и ти тоя трансфер го определяш, като провал за Левски?
Значи ще е признак, че имам нац. самочувствие, ако откажем тоя трансфер? Да се таковат тия еврогейове, Пламен да седи при нас още 5-6 години, да рита срещу Морето, срещу Ботев Вр., Септември и тн. Да расте тук, какво ще ходи там и на какво ще го научат там? В една от страните с най-силна вратарска школа...
Пламен е много обещаващ млад вратар, видно е за всички. Дали ще се развие предстой да видим. Но Пламен не е Нойер.

И въпреки геополитическия ти разбор на Източна Европа през 80-те, не каза защо сърби и хървати могат да продават млади играчи на запад, че даже ги хвалиш за политката на клубните им отбори, но ние не може. Защото сме Левски?

Наумов е свободен агент, Иван Андонов беше във Фиорентина и игра в примаверата. За да е бил при тях (и те искаха да го купят, но не се разбраха с Левски за трансферната сума), значи има талант.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 30 авг 2024 23:12

С голямо удоволствие изслушах поредното интервю на Генчев и отново оставам възхитен от този човек! Образец за поведение на старши треньор на Левски!
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 30 авг 2024 23:34

TristaNNN написа:С голямо удоволствие изслушах поредното интервю на Генчев и отново оставам възхитен от този човек! Образец за поведение на старши треньор на Левски!

Мда, ама освен Жадното, вдички до един бяха и са припоци, включително Мъри. Ай сиктир
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 30 авг 2024 23:38

tmanolov написа:
TristaNNN написа:С голямо удоволствие изслушах поредното интервю на Генчев и отново оставам възхитен от този човек! Образец за поведение на старши треньор на Левски!

Мда, ама освен Жадното, вдички до един бяха и са припоци, включително Мъри. Ай сиктир

Tака е, тъжна и безспорна е тази припощина в клуба, която според мен е "Вътрешен правилник" или "Политика на компанията", но аз визирам всичко останало на и в главата на тренера.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

trex
Контакти:

Мнениеот trex » 30 авг 2024 23:57

Хем е смешно, хем е тъжно. Всеки си има право на мнение, но какво е мнението за Краев? Него не го продадох е. Сега отбора спечели ли нещо или загуби? Някои го хвалеха други плюеха. Когато има добра оферта в добър отбор и играчът иска няма причина трансферът да не се случи. Да може да го предотстъпят, но от него зависи дали ще покаже качества. В Холандия не е ама той е син на Йовов, той е син на Боримиров, той е син на баща си и т.н. Получава шанс да се покаже и да бъде забелязан от повече отбори, добра заплата и ако не във Фейенорд, то може да продължи в друг отбор. Андонов за мен има рефлекс и при правилна работа може да е по-добра опция от Андреев или поне толкова добра. Купихме вратар, който ще очакваме да покаже, че има качества. Андонов също ще получи шансове и се надявам, че той ще се наложи и след 3-4 години ще се вайкаме защо го продават за 4-5 милиона :)

Върни се в “Левски”