ReBorn1982 написа:Смешниците от САЩ с едни тъпи хуси не могат вече половин година да се справят и ония eбаха майката на един от най-важните търговски маршрути в света, та не ми ги перчете толкова .... помним и с не по-малко смешните талибани какъв срам браха .... а изтеглянето им от Кабул напомни по позор за това от Сайгон ....
САЩ вече за нищо не стават, освен да разпалват войни, не ги търси да свършат някаква работа като хората.
Русия също бра ядове в Афганистан, а Франция във Виетнам много преди американците. Срещу такива хора и този начин на водене на война от тях никоя сила няма да се справи и това не спирам да ви го казвам не знам за кой път вече. Вие продължавате да си повтаряте едно и също нещо с общи приказки без въобще да се замислите малко по глобално на нещата. Тези Хуси къде са някой може ли да ги открие ей така на картата? Ами тези излизат от някоя дупка, грабват една лодка и хайде в морето. Как да се биеш с тези ми кажи ти идея имаш ли си въобще? Или викаш да действат като Израел и да атакуват масирано всички държави в райони, къде се крият тези и да избият не знам си колко цивилни и после да дойдете и да ревете тук, че избивали цивилни?
Кажи как да стане този номер и решение ти виждаш ли в такава война с подобни партизански движения? Значи ако действат с меката ръкавица е зле, като сложат твърдите пак зле, е как да стане? Русия колко време се мъчи с Чечня и колко жертви поеха в тези войни? Сега в Украйна колко жертви поемат и как да се справят с украинците? Искаш да сринат цяла Украйна с цената на хиляди или милиони жертви, за да свърши най-накрая? Еми нещата са същите и за тях с тази разлика, че американците в Афганистан се биеха срещу плъхове скрити в планините в пещерите, във Виетнам в джунглите и в дупки в земята точно като плъхове. Срещу тях не излиза тежко въоръжена войска, а на групички докато се движат през джунглата и ги избиват, залагат им смъртоносни капани и прочие. Руснаците ако бяха на тяхно място щяха да са същата картинка, че дори и по зле вероятно. Войната във Виетнам се проточи и заради помощта към тях от страна на Китай и Русия като ги снабдяваха с оръжие, обучаваха им хората и то на място в самите джунгли. Американците и останалите от алианса правят същото сега с украинците, само че зад граница.