Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот paceto » 16 юли 2024 21:35

ReBorn1982 написа:Смешниците от САЩ с едни тъпи хуси не могат вече половин година да се справят и ония eбаха майката на един от най-важните търговски маршрути в света, та не ми ги перчете толкова .... помним и с не по-малко смешните талибани какъв срам браха .... а изтеглянето им от Кабул напомни по позор за това от Сайгон ....

САЩ вече за нищо не стават, освен да разпалват войни, не ги търси да свършат някаква работа като хората.

Русия също бра ядове в Афганистан, а Франция във Виетнам много преди американците. Срещу такива хора и този начин на водене на война от тях никоя сила няма да се справи и това не спирам да ви го казвам не знам за кой път вече. Вие продължавате да си повтаряте едно и също нещо с общи приказки без въобще да се замислите малко по глобално на нещата. Тези Хуси къде са някой може ли да ги открие ей така на картата? Ами тези излизат от някоя дупка, грабват една лодка и хайде в морето. Как да се биеш с тези ми кажи ти идея имаш ли си въобще? Или викаш да действат като Израел и да атакуват масирано всички държави в райони, къде се крият тези и да избият не знам си колко цивилни и после да дойдете и да ревете тук, че избивали цивилни?

Кажи как да стане този номер и решение ти виждаш ли в такава война с подобни партизански движения? Значи ако действат с меката ръкавица е зле, като сложат твърдите пак зле, е как да стане? Русия колко време се мъчи с Чечня и колко жертви поеха в тези войни? Сега в Украйна колко жертви поемат и как да се справят с украинците? Искаш да сринат цяла Украйна с цената на хиляди или милиони жертви, за да свърши най-накрая? Еми нещата са същите и за тях с тази разлика, че американците в Афганистан се биеха срещу плъхове скрити в планините в пещерите, във Виетнам в джунглите и в дупки в земята точно като плъхове. Срещу тях не излиза тежко въоръжена войска, а на групички докато се движат през джунглата и ги избиват, залагат им смъртоносни капани и прочие. Руснаците ако бяха на тяхно място щяха да са същата картинка, че дори и по зле вероятно. Войната във Виетнам се проточи и заради помощта към тях от страна на Китай и Русия като ги снабдяваха с оръжие, обучаваха им хората и то на място в самите джунгли. Американците и останалите от алианса правят същото сега с украинците, само че зад граница.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 юли 2024 21:36

THE G.A.M.E написа:Само да напомня на надъханите кремълофилчета тук, че Турция свали по брутален начин руски самолет, и след кратко квичене от примата на Кремъл, оня отиде до 'станбул да целува... На ЕрДоганя, пък този разправяше, че биха направили това отново и отново и въобще не им пука, щото натрапниците са си... Натрапници.
Въобще, който си мисли, че Русия ще удари Полша заради Някакво действие от нейна територия"... Яко е в джаза. :lol:
Пък към момента поляците така са напомпани с оръжия и технологии от бъдещето, че само чакат да зануляват сибирстанци.
Онези от Кремъл чудесно знаят, че една 100 хилядна полска групировка в Украйна, ще терминира за отрицателно време сибирските дивизии. :)

Никой не търси такъв сблъсък и 100 хиляди няма да свършат никаква работа. Един такъв конфликт би ангажирал милиони войници. Никой няма желание да дава жертви и разрушения за тоя дето духа.

paceto написа:. Срещу такива хора и този начин на водене на война от тях никоя сила няма да се справи и това не спирам да ви го казвам не знам за кой път вече. Вие продължавате да си повтаряте едно и също нещо с общи приказки без въобще да се замислите малко по глобално на нещата. Тези Хуси къде са някой може ли да ги открие ей така на картата? Ами тези излизат от някоя дупка, грабват една лодка и хайде в морето. Как да се биеш с тези ми кажи ти идея имаш ли си въобще? Или викаш да действат като Израел и да атакуват масирано всички държави в райони, къде се крият тези и да избият не знам си колко цивилни и после да дойдете и да ревете тук, че избивали цивилни?

И тук не съм съгласен. Всичко е въпрос на желание и скрупули. Като се крият по пещери и дупки, просто изравняваш всичко там. Без значение дали ползваш напалм, аерозолни бомби или нещо по силно. Няма как да печелиш подобни битки със скрупули и с общественото мнение.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 16 юли 2024 22:01

Е те нали метнаха една такава, за да премахнат бункерите и укритията, ама не може да мяташ такива бомби в центъра на градовете понеже в някой блок в мазите дебнат някакви нечовеци.

U.S. Drops MOAB ‘Mother of All Bombs’ on ISIS Caves in Afghanistan
https://www.youtube.com/watch?v=jBmCegAiIFI

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 17 юли 2024 07:29

Единствените нечовеци са тия отвъд Атлантическия океан. Впечатляващо е как веднага скачаш да защитаваш САЩ.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 17 юли 2024 08:46

Аз говоря с факти, които вие лесно пренебрегвате и скачам въобще за нищо.
Ако погледнете голямата картинка ще видите същите неща и в другите, но вие се изразявате така все едно другите са цвете, нищо такова не правят и само едните обвинявате. Като почнем първо от това на кого сме били слуга при положение, че половин век сме на другите и минете през това кой как се бил справил еди си къде при положение, че други/те са минали също от там и са направили същите неща.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 17 юли 2024 09:36

Thsmith написа:
BRF написа:
Thsmith написа:
BRF написа:
Thsmith написа:
BRF написа:Преди няколко дни ти го написах,ти реши да ме обиждаш!Няма луд който да разреши да се цели вътре в Русия,защото ще има последствия,няма и да разрешат Ф16 да излита от литища различни от Украйна ,защото няма да ги има после тия летища!Ти си мисли ,че Путин е един глупак или каквото там си мислиш и ,че лидерите на англосаксонския свят са безстрашни,но да знаеш,че на никой не му се иска да си има работа с Русия!Просто всички знаят как ще завърши всичко!

Ще му разрешат в даден момент, а русия просто ще циври. Няма луд (дори путлер) който да удари територия на НАТО и да обяви война.
Това за летищата е друго нещо. Ще означава реална намеса, която никой не търси.
И не е въпрос на "безстрашие" или нещо подобно, а на цел. Кога и как да се удари, а не с главата напред и юруш.

Към момента посраните са НАТО и ще видим дали това ще се промени!Аз лично не вярвам някой да се забърка с Русия!Обратното го вярвам,че излети ли Ф16 от летище в Румъния да речем и бомбандира руска територия ,това летище ще бъде бомбандирано!

Посрани? Виждаме едни посерковци, които заплашват от първия ден какво ще стане след еди какво си и страните от НАТО, които пет пари не дават за заплахите им и прекосяват всяка червена линия, които първите поставиха от първия ден. :lol:
Ако има някой п****** в случая, това определено са ватниците.

Що се отнася до излитането, това ще си е общо взето пряка намеса, която НАТО като цяло не търси и няма никакъв смисъл да използва. Дори тогава обаче онези пак ще гледат насрано и ще мъчат да ударят единствено самолета.

Аз виждам даване на оръжие за защита от нападение и дума да не става с това оръжие да се стреля по територията на Русия!Каква е причината всеки може да си я тълкува!Аз лично НЕ вярвам държава от НАТО да направи нещо,което Русия ще приеме за заплаха за тяхната територия!
п.п Коя червена линия е прекосена?

Всяка една. Още от снабдяването с каквото и да е оръжие, по ударите спрямо крим, Леопардите, Ф-ките, касетъчните бомби, снарядите с обеднен уран и тн. Да не споменавам корабчета и подобни. Всеки ден излизаха предупреждения как видиш ли ако го направите, русия ще отговори по ехеее какъв начин. Е всеки път Запада не се съобразяваше с предупрежденията и действаше както намери за добре и както виждаш, нищо не се случва.
Иначе от началото Запада действа по ясно очертана линия. Дава оръжия точно толкова, колкото да държи нещата в паритет и нещата да продължават във времето. Защо го прави е друг въпрос. При всяка ескалация на руснаците, Урките получават оръжие за да уравновесят нещата и така вече години.

---
Едва ли има хора, които желаят ескалация, която да доведе до директен сблъсък и нужда от няколко млн войници на терен. Това би било трагедия. Трябва да ги разпаднеш бавно и постепенно, отвътре, а не да се мъчиш да окупираш 1/2 вин континент :lol:
Да не споменавам колко глупаво е да създаваш възможност да не се бият между тях си, а с някой друг :lol:

Аз лично се надявам да не разберем кой на какво е готов!Освен това не мисля,че всички ще скачат на Русия и държави като Китай,Иран,Сев Корея ако щеш и Турция ще стоят безучастно!Нали може те да са следващите,точно както е теорията на евроатлантиците либерали в България,че Украйна се биела за да спре навлизането на Русия в Европа!
Иначе си прав,страхотно изпълнение от страна на САЩ да накарат руснаци да се бият с руснаци!
Това което разбрах последните години е,че няма нужда да се хвалят армии ,коя първа,коя втора,коя с железен купол,коя с еди колко си милиона и така нататък!Всяка война си има цел и като гледам какво се случва и в Украйна,и в Израел и при хутите,даже и в Африка!Затова по-полека с непобедимите армии и велики технологии и тем подобни простотии!Полша ако иска да става втора Украйна си е техен проблем!

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 17 юли 2024 09:40

paceto написа:Аз говоря с факти, които вие лесно пренебрегвате и скачам въобще за нищо.
Ако погледнете голямата картинка ще видите същите неща и в другите, но вие се изразявате така все едно другите са цвете, нищо такова не правят и само едните обвинявате. Като почнем първо от това на кого сме били слуга при положение, че половин век сме на другите и минете през това кой как се бил справил еди си къде при положение, че други/те са минали също от там и са направили същите неща.

Паце, виж, има изначални неща, които следва да се казват. Да започна с моята позиция - аз шапка свалям на САЩ за начина, по който си гледат интересите и бранят позицията си на номер 1 в света (икономика, армия, политика). Не бива обаче да отричам факта, че това им благополучие и позиция се дължи само и единствено на факта, че те (САЩ) планомерно смазват всяка следваща година ЕВропа (в случая ЕС). Давам конкретно:

какво е САЩ в началото - някаква колониална кочина, вкоято всякакви авантюристи, пройдохи, извратеняци и престъпници отиват да търсят новото начало. Получава им се, защото се възползват от някои драми между евопейските държави, и къде со благо (покупката на Луизиана/т.е. 1/5 от сегашните САЩ/ от Наполеон и Аляска от онзи олигофрен, дето осовбодил крепостните в Русия), къде со малце кютек (войните с Англия, Испания, Мексико) си постигат своето. В един момент различията межди Севера и "га водят до война, но отново къде с късмет, къде с външна намеса, нещата се успокояват

Дорук ясно, нали - имаме една държава тип Австралия или Канада, но много по-голяма и с по-крадлива, а и с доста по-добра география. Нещо като Русия, но без цар-батюшка, като царят там е царица-парица. Всичко е точно, хората си висят по техния континент, не се пречакт на европейците, освен малко в Далечния Изток и въобще е идилия. да, ама идва ПСВ - сега кой, как, защо и т.н. я е направил - друг въпрос, няма да го обсъждаме - и изведнъж САЩ се включват в една война, в която никой нито ги е натискал, нито нищо. Ама не, те решили да се включат на стрната на бившия си колонизатор. разбира се, става въпрос за пари, щото икономиката на САЩ бумти, няма военни действия, а Европа плаща всичко със злато и обеднява.

Дтук също ясно, нали, обаче идва 1929 и папуту свършва - що свършва, ми щото Европа вече е на крака и няма кой да купува боклуците на САЩ (нещо подобно би могло да стане с Китай сега, затова и те си трайкат). Бууууум и системата се срива. Оправя се чак след ВСВ. Сега кой, как и защо е започнал ВСВ също няма да обсъждам, ще спомена само, че от самото начало, без да са провокирани и за секунда от Хитлер, САЩ правят кордони в Атлантика, докато пращат доставки в АНглия, т.е. те от дей уан са заели страна и е само въпрос на време да се включат (нещо като сега в Украйна).

Що го правят ли - ми много просто, щото за САЩ разединена Европа (единственият ѝ противник) е най-добрият възможен вариант. И после, след ВСВ, правят нещо много умно - въвеждат император Долар и убиват европейските валути (особено на бившия им колонизатор - паунда) за световни разплащания. Доларът е ядреното им оръжие и те не се пристесняват да гърмят с него всекидневно, акто едновременно с това правят всичко възможно никой друг да няма подобно "ядрено оръжие", като всеки опит да се създаде алтернатива, се убива в зародиш - особено еврото е христоматиен пример, а Кадафи и Саддам бяха убити, само защото се пробваха да продават петрола си в евро, а не в долари.

Такаааа, пак всичко е ясно, нали? И стигаме до основната драма - САЩ е държава, в която е пълно с афроафриканци и латинолатиноси -греда, нали? Затова какво правят САШ - ми много просто, набиват го троен на Европа, като от самото начало (след ВСВ) се включват дивотиите за расово равенство, мултикултурализъм и т.н. Целта е ясна - да може и ЕС да стане същата многорасова кочина с афроафриканци и арабели като САЩ. И засега се справят повече от отлично!

И понеже темата е за Украйна, то целата е същата - дреме им на САЩ за Украйна, идеята е да има разединена ЕВропа и нищо друго. Затова за нас, европейците, би било идеално да дойде Тръмплинчето, защото той поне е прям и директен - искам това, на ви онова, а не бърбори идиотии за жусуииии. Освен това е изолационист, което е повече от прекрасно - няма да ни се бърка какво да си правим ние тук. Е, ако ние сме импотентни, това си е наш проблем, но го предпочитам пред това постоянно да ни оножда САЩ. Щото дали ще те еве САЩ или СССР, разликата е само в количеството лубрикант, другото си е същото!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 17 юли 2024 09:43

THE G.A.M.E написа:Само да напомня на надъханите кремълофилчета тук, че Турция свали по брутален начин руски самолет, и след кратко квичене от примата на Кремъл, оня отиде до 'станбул да целува... На ЕрДоганя, пък този разправяше, че биха направили това отново и отново и въобще не им пука, щото натрапниците са си... Натрапници.
Въобще, който си мисли, че Русия ще удари Полша заради Някакво действие от нейна територия"... Яко е в джаза. :lol:
Пък към момента поляците така са напомпани с оръжия и технологии от бъдещето, че само чакат да зануляват сибирстанци.
Онези от Кремъл чудесно знаят, че една 100 хилядна полска групировка в Украйна, ще терминира за отрицателно време сибирските дивизии. :)

100 000 киборга тръгват от Полша и завземат Москва!Най-много да си окупират част от Украйна с полскоговорящи и да си завземат територия,друго няма да стане!

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 17 юли 2024 09:53

tmanolov написа:
paceto написа:Аз говоря с факти, които вие лесно пренебрегвате и скачам въобще за нищо.

Паце, виж, има изначални неща, които следва да се казват. Да започна с моята позиция - аз шапка свалям на САЩ за начина, по който си гледат интересите и бранят позицията си на номер 1 в света (икономика, армия, политика). Не бива обаче да отричам факта, че това им благополучие и позиция се дължи само и единствено на факта, че те (САЩ) планомерно смазват всяка следваща година ЕВропа (в случая ЕС). Давам конкретно:

какво е САЩ в началото - някаква колониална кочина, вкоято всякакви авантюристи, пройдохи, извратеняци и престъпници отиват да търсят новото начало. Получава им се, защото се възползват от някои драми между евопейските държави, и къде со благо (покупката на Луизиана/т.е. 1/5 от сегашните САЩ/ от Наполеон и Аляска от онзи олигофрен, дето осовбодил крепостните в Русия), къде со малце кютек (войните с Англия, Испания, Мексико) си постигат своето. В един момент различията межди Севера и "га водят до война, но отново къде с късмет, къде с външна намеса, нещата се успокояват

Дорук ясно, нали - имаме една държава тип Австралия или Канада, но много по-голяма и с по-крадлива, а и с доста по-добра география. Нещо като Русия, но без цар-батюшка, като царят там е царица-парица. Всичко е точно, хората си висят по техния континент, не се пречакт на европейците, освен малко в Далечния Изток и въобще е идилия. да, ама идва ПСВ - сега кой, как, защо и т.н. я е направил - друг въпрос, няма да го обсъждаме - и изведнъж САЩ се включват в една война, в която никой нито ги е натискал, нито нищо. Ама не, те решили да се включат на стрната на бившия си колонизатор. разбира се, става въпрос за пари, щото икономиката на САЩ бумти, няма военни действия, а Европа плаща всичко със злато и обеднява.

Дтук също ясно, нали, обаче идва 1929 и папуту свършва - що свършва, ми щото Европа вече е на крака и няма кой да купува боклуците на САЩ (нещо подобно би могло да стане с Китай сега, затова и те си трайкат). Бууууум и системата се срива. Оправя се чак след ВСВ. Сега кой, как и защо е започнал ВСВ също няма да обсъждам, ще спомена само, че от самото начало, без да са провокирани и за секунда от Хитлер, САЩ правят кордони в Атлантика, докато пращат доставки в АНглия, т.е. те от дей уан са заели страна и е само въпрос на време да се включат (нещо като сега в Украйна).

Що го правят ли - ми много просто, щото за САЩ разединена Европа (единственият ѝ противник) е най-добрият възможен вариант. И после, след ВСВ, правят нещо много умно - въвеждат император Долар и убиват европейските валути (особено на бившия им колонизатор - паунда) за световни разплащания. Доларът е ядреното им оръжие и те не се пристесняват да гърмят с него всекидневно, акто едновременно с това правят всичко възможно никой друг да няма подобно "ядрено оръжие", като всеки опит да се създаде алтернатива, се убива в зародиш - особено еврото е христоматиен пример, а Кадафи и Саддам бяха убити, само защото се пробваха да продават петрола си в евро, а не в долари.

Такаааа, пак всичко е ясно, нали? И стигаме до основната драма - САЩ е държава, в която е пълно с афроафриканци и латинолатиноси -греда, нали? Затова какво правят САШ - ми много просто, набиват го троен на Европа, като от самото начало (след ВСВ) се включват дивотиите за расово равенство, мултикултурализъм и т.н. Целта е ясна - да може и ЕС да стане същата многорасова кочина с афроафриканци и арабели като САЩ. И засега се справят повече от отлично!

И понеже темата е за Украйна, то целата е същата - дреме им на САЩ за Украйна, идеята е да има разединена ЕВропа и нищо друго. Затова за нас, европейците, би било идеално да дойде Тръмплинчето, защото той поне е прям и директен - искам това, на ви онова, а не бърбори идиотии за жусуииии. Освен това е изолационист, което е повече от прекрасно - няма да ни се бърка какво да си правим ние тук. Е, ако ние сме импотентни, това си е наш проблем, но го предпочитам пред това постоянно да ни оножда САЩ. Щото дали ще те еве САЩ или СССР, разликата е само в количеството лубрикант, другото си е същото!

Преди десетина или повече години еврото взе да става по-силна валута от долара!Там някъде започна и изневиделица Брекзит!Всеки мислещ човек ще разбере ,че това което се случва днес е планирано от САЩ и Великобритания!Най-големия кошмар на тези две суперсили заедно с Австралия и Канада е обединена Европа и Русия да е част от тази Европа!Ресурсите на Русия с икономиките на Германия,Франция и другите държави ще направят Европа номер 1!На САЩ едва ли ще им хареса това и затова се борят да не се случва това!Тази война е най-якото нещо за тях,а ние европейците трябва да искаме тя да свърши час по-скоро по какъвто и начин да е!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 юли 2024 10:44

Моля те, не наричай Малобритания "суперсила", излагаш се. Тези смешници отдавна са просто васал на САЩ. Те своя външна (че и вътрешна) политика нямат. Виж примерно всички войни на САЩ от последните десетилетия ..... навсякъде участва и Малобритания - Ирак 1991 и 2003, Афганистан 2001, Сърбия 1999 .... даже и с хусите сега, не че е много война, но пуделчето е до господаря си и там.

Върни се в “Свободна зона”