В последно време виждам, че много индивиди критикуват английския на "камата"! Питам ви - колко от вас са излизали зад граница, без да знаят какъвто и да било език? А знаете ли, че дори и след 5 години, ако не си изучавал езика предварително, не можеш да го говориш перфектно? На всичкото отгоре Стоичков се справя доста добре, за човек с толкова малък престой в Африка, защото там едва ли говорят идеално английски!
И всичко това ви го казвам от моята гледна точка! Преди пет години дойдох да работя в Кипър. Тагова поназнайвах малко английски, руски(не перфектно, но доста добре) и никакъв гръцки. Започнах от най-ниското стъпало - ходех по лозята да бера грозде. С течение на времето усъвършенствах познанията си по английски, научих и гръцкия, с руския се справям още по-добре, защото тука има доста руско-говорящи. Смених няколко вида работи, като минах през алуминиева дограма, пица-доставчик, а в момента работя във фирма за доставка на интернет. Не искам да ви покажа колко съм успял, защото не съм(има на къде още да се развивам)! Но през тези години, прекарани в Кипър, съм имал не един и два случая на българи, които са идвали при мен със зов за помощ(не съм отказал на никой, с каквото мога съм помагал, било то намиране на квартира или на работа, а не малко съм и подслонявал)!Благодарност - никаква! Всеки с претенциите си: "Ама аз не искам тежка работа" или пък "Ооо, къде ще им уча на тези скапания език".
В крайна сметка, вместо да се подигравате на българи, като Христо Стоичков, които са прославили България по целия свят - по-добре се постарайте и вие да дадете нещо от себе си! Пожелавам на Стоичков много успехи на футболната сцена, където и да работи, защото той го заслужава!
В защита на Христо Стоичков!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
В защита на Христо Стоичков!
Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!
Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"
Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"
- plamen etov
- Контакти:
Re: В защита на Христо Стоичков!
По-добре човек като него владеещ перфектно испански, да несе излага с английския си език,с това само се излага 
Последна промяна от plamen etov на 25 фев 2010 22:45, променено общо 1 път.
ЛОКО Е В МОЕТО СЪРЦЕ КОТКОВ И НАЧКО ВОДЯТ КЪМ ПОБЕДИ САМО ЛОКО!!!:drunk: :bg:
модератор Локо Сф.
модератор Локо Сф.
- Lord of memory
- Контакти:
Всъщност за да говориш перфектно (само тамошните да усещат лек акцент) английски ти трябват около 3-4 години общо взето интензивно обучение, след втората ще разбираш всичко, но ще са ти трудни последните времена там само, но той е нямал контакт с Англия никога, а и не оставя впечатление на много бързо учещ се
, така че общо взето нормално но би трябвало да е малко по-добре. Имаше малко с САЩ де, ама тоя език не е точно английските дето се говори там...
И стига с тоя "сокеер", което е всъщност "сокър", американецо.
И стига с тоя "сокеер", което е всъщност "сокър", американецо.
Последна промяна от Lord of memory на 25 фев 2010 22:51, променено общо 2 пъти.
GGMU
http://www.youtube.com/watch?v=cyIyHmG77mU
http://www.youtube.com/watch?v=cyIyHmG77mU
[Milan-fen] Аз само се чуда дали Манчестер направиха разлика между нас и отбори като Уигън и Бърнли.Те отнасят по толкова на този стадион.
[quote="Btovfan80"]В последно време виждам, че много индивиди критикуват английския на "камата"! Питам ви - колко от вас са излизали зад граница, без да знаят какъвто и да било език? А знаете ли, че дори и след 5 години, ако не си изучавал езика предварително, не можеш да го говориш перфектно? На всичкото отгоре Стоичков се справя доста добре, за човек с толкова малък престой в Африка, защото там едва ли говорят идеално английски! ...
Само че си забравил,че Стоичков игра доста време в Щатите,има си къща в Чикаго и т.н.В САЩ май говорят английски.Аз също съм бил в чужбина - Англия и Австралия.Английският език е лесен и при добро желание,може да го научиш за 6-8 месеца говоримо.
Само че си забравил,че Стоичков игра доста време в Щатите,има си къща в Чикаго и т.н.В САЩ май говорят английски.Аз също съм бил в чужбина - Англия и Австралия.Английският език е лесен и при добро желание,може да го научиш за 6-8 месеца говоримо.
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...
Причината да се акцентира върху английският език на Стоичков е дивата комплексарщина особено в сините журналисти! Огромна част от тези журналисти не знаят английски дори на нивото на Стоичков. Не знаят и Испански! За разлика от Стоичков. Това е удобна тема за избиване на комплекси и хвърляне на кал по Стоичков!
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8
- Бижутера
- Контакти:
Ние не му се подиграваме, нормално е да не го знае езика, просто се кефим на изпълненията му...иначе евала че се старае и се опитва да го научи!
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
- maximalniq
- Контакти:
А бе не е кой знае каква трагедия.Сигурен съм ,че 50% от журналистите ,които се присмиват на английския на камата не знаят и полувината от това ,което той знае.Но все пак ако знаеш добре английски и го чуеш какви ги говори ти става смешно.
Радвам се за успехите му в Африка,дано да пробие в Европа и до тогава съм сигурен ,че ще знае добре английски.

Еми не знае английски,какво да направим,като говори меко казано неадекватно на Инглиш...Виж ся
испанският го чатка като 2 и 200,но ако не вземе преводач или не се опита да научи нещо,ще го запомнят с тези изказвания 
birabecks написа:Само че си забравил,че Стоичков игра доста време в Щатите,има си къща в Чикаго и т.н.В САЩ май говорят английски.Аз също съм бил в чужбина - Англия и Австралия.Английският език е лесен и при добро желание,може да го научиш за 6-8 месеца говоримо.
Приятелю, в щатите и в Австралия се говори оста по-различен английски от този в Англия! Явно не си много добре запознат! И за мене не е важно как говори, а как изпълнява задълженията си като треньор! За първи сезон - второ място не е никак зле(дори беше в битка за титлата)!
Hrabar написа:Причината да се акцентира върху английският език на Стоичков е дивата комплексарщина особено в сините журналисти! Огромна част от тези журналисти не знаят английски дори на нивото на Стоичков. Не знаят и Испански! За разлика от Стоичков. Това е удобна тема за избиване на комплекси и хвърляне на кал по Стоичков!
А към тебе - аз съм фен на Левски от българските отбори! "Комплексарщината", както ти я нарече, не е синя или червена, а чисто българска черта! Жалко за което!
Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!
Nightfate написа:
Nightfate написа:
Btovfan80 написа:
А към тебе - аз съм фен на Левски от българските отбори! "Комплексарщината", както ти я нарече, не е синя или червена, а чисто българска черта! Жалко за което!
Нямам спомен някога журналист да е пускал запис от интервю на Гонзо например, на перфектният му френски език, който говореше в Рен! Повече няма да коментирам!
Последна промяна от Hrabar на 25 фев 2010 23:11, променено общо 2 пъти.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов