Спам тема vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Re: Спам тема vol.2

Мнениеот Eminem » 28 ное 2023 11:50

Soulen написа:
Eminem написа:Масовото, аматьорско спортуване е по-важно от професионалния спорт и държавата трябва за него да се грижи!

Абсолютно. За мен държавата и един лев не трябва да дава на професионални спортисти. Ако не са си самодостатъчни и няма пари в тоя спорт, да си търсят друга професия. Всичко трябва да е на пазарен принцип.

Свободните средства трябва да отидат за детски и юношески спорт. Организиране на междуучилищни турнири и университетски турнири, нови игрища и бази, които да са безплатни и свободни за ползване както е в САЩ.

Точно така!
За мен е срамно и безумно и че получават "пенсия" ако вземат медал. И то не малко.

Има много по-важни неща от професионалния спорт, той трябва да е на самото дъно в приоритетите на държавата.

Масовият спорт обаче дава реални ползи за народа и държавата.
Последна промяна от Eminem на 28 ное 2023 12:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 28 ное 2023 11:53

Soulen написа:Ние сме повече съпоставими с румънците, които и те имат 1-2 избухвания, но са по-голяма държава и успяват да са една идея по-силни от нашите.

Извинявай, ама как може, да сравняваш Югославия, дето беше сбириток от сърби, словенци, хървати, бошняци, македонци, черногорци и косовари с една България!? Ми, естествено, че ще доминират. 20 милиона са били. Те ще доминират и сега даже. Ти имаш ли представа, какво ще се случи с отбор с Йокич, Богданович и Дончич? Освен това, ти сравняваш баскетбола и футбола, ама нашите постижения на олимпийски игри пък е по-добър. Ние имаме едно пето място в Сеул, при това с отнетите медали на Чушката и Гръблев, като целия отбор по вдигане на тежести е изпратен "по живо, по здраво", а щяхме да вземем поне още 5-6 златни медала. Фактически щяхме да сме трета сила в света! Oсвен това имаме едно трето и две пети места. На тях максимума им е девето, при това в Лос Анджелис, където социалистическите държави не участваха изобщо, а те бяха фаворити в повечето спортове. Демек, никакви постижения нямат там.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 28 ное 2023 12:05

Drunken_Master написа:
Soulen написа:Ние сме повече съпоставими с румънците, които и те имат 1-2 избухвания, но са по-голяма държава и успяват да са една идея по-силни от нашите.

Извинявай, ама как може, да сравняваш Югославия, дето беше сбириток от сърби, словенци, хървати, бошняци, македонци, черногорци и косовари с една България!? Ми, естествено, че ще доминират. 20 милиона са били. Те ще доминират и сега даже. Ти имаш ли представа, какво ще се случи с отбор с Йокич, Богданович и Дончич? Освен това, ти сравняваш баскетбола и футбола, ама нашите постижения на олимпийски игри пък е по-добър. Ние имаме едно пето място в Сеул, при това с отнетите медали на Чушката и Гръблев, като целия отбор по вдигане на тежести е изпратен "по живо, по здраво", а щяхме да вземем поне още 5-6 златни медала. Фактически щяхме да сме трета сила в света! Oсвен това имаме едно трето и две пети места. На тях максимума им е девето, при това в Лос Анджелис, където социалистическите държави не участваха изобщо, а те бяха фаворити в повечето спортове. Демек, никакви постижения нямат там.

Ми аз не ги сравнявам, нали това казвам, че няма база. Освен това те са се насочили към комерсиалните спортове, където има пари. Никой не се интересува почти от щанги, борба и подобно спортове, които се практикуват основно на Изток. Трябва да се обръща внимание на богатите и комерсиално спортове, където има пари и развитие, а не да разчитат на държавата, защото няма кой да ги спонсорира.

Бъдещето е футбол, баскетбол, тенис такива спортове с много пари.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 ное 2023 12:06

Мисля, че бъркате малко това какво е масов спорт. Когато говорят днес популистите за масов спорт те имат предвид това - площадки, терени. А трябва да се има масов ОРГАНИЗИРАН спорт. Това го имаше у нас до края на 90-те може би, но днес няма как да се случи. А и то е "комунизъм" според хората-телевиори, кукумицините гласували за Васко Слушалката, свидетелите на циганина Костов от последния ден и дИмокрачичи.
Става дума за усилие от държавата, което няма как да стане. Базите са разпродадени, инфраструктурата - разграбена. Масовият спорт е да заведа племенника в Етър да речем, където да си избере измежду 15-20 спорта! Бокс, стрелба, карате, хвърляне на копие, лека атлетика, щанги-манги, какво ли не. Там го поемат специалисти по съответния спорт, не някакви ентусиасти. Организират се състезания, осигурява се възможност за развитие и тъ нъ. От до. На теория може държавата да го направи. Няма да отнеме повече от 6-7 години. България е богата държава, която се краде. Само за Украйна сме дали над 10 милиарда. Бат Бойко всяка година отчиташе едни 6-7 милиарда излишъци, които изпапкваше и т.н. Всичко може да се оправи, но няма.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 ное 2023 12:14

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:При всички положения, условията в панчарево са по-добри и има повече терени от това, което е било преди 20 години. Нека да сме обективни.

Е, колко са били "по-добри" нямам представа, ама е факт, че едно време тая зала е била домакин на голям форум като европейско първенство.

Смити, за какъв спорт у нас, може да се говори, след като мутряги като Гриша Ганчев и Младен Михалев Маджо спонсорират Тайбе Юсеин и Биляна Дудова!? Държавата дори за тях няма пари. Ганчев в последното интервю говори, че треньорите им взимали "по 800 лева заплата"... Е, как по-точно държавата стимулира спорта!? Тоя, дето беше треньор на Станка Златева, защо отиде да работи в Азербайджан? Нашите щангисти Стоицов, Боянка Костова и т.н., кво диреха и те там? Стоицов беше световен шампион от 2006-та.

Ако искаш, и за щангите мога да ти говоря... Това го знам лично от покойният Илиян Илиев, дето тренираше Карлос Насар в Червен бряг.

Пак ти повтарям... опорката, че младите не спортували отпада тотално, защото това важи за абсолютно всички държави по света. И хамериканчетата масово са с бургери и джойстици, ама спорта им е силен, нали?
Държавата принципно осигурява достатъчни за размера ни средства, които потъват във федерациите. Само БФС, което толкова плюете не е федерация и не взима държавното финансиране. Пълно е с чиновници и бивши спортисти, които смятат, че държавата е длъжна да ги издържа цял живот. Влез в мин на спорта, преди 10 години си сложиха врати с карти на етажите и пред коридорите за да не ги тормозят треньори и състезатели :lol: Нали ходя да бягам на В.Левски. Знаеш ли какво изнасяне на екипировка и какво разнасяне е редовно и накрая масово деца/състезатели си купуват сами :lol: И пак, това не е причината да няма кадри. Причината е липсата на желание за тренировки и спортно развитие.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 28 ное 2023 13:04

Drunken_Master написа:Извинявай, ама как може, да сравняваш Югославия, дето беше сбириток от сърби, словенци, хървати, бошняци, македонци, черногорци и косовари с една България!? Ми, естествено, че ще доминират. 20 милиона са били.

Е нали населението нямаше значение, 3 коментара по-горе?

Словения и Хърватия са по-скоро изключенията, не правило, което да даваш за пример.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 28 ное 2023 13:26

rhaegar написа:Е нали населението нямаше значение, 3 коментара по-горе?

Реджи Килър, говорим за времето на социализма, където спорта беше един от оръжията на пропагандата. Освен това, те може да имат успехи във футбола и баскетбола, ама ние пък сме силни на олимпийски игри, а те не са. Масови, НЕмасови... факт е, че хамериканците ебаха мамата на кариерата на Бен Джонсън през 1988-ма, когато Великите сили си мереха пиш... успехите.

30 години след скандала на Oлимпиадата в Сеул с легендарния шампион на 100 м. Бен Джонсън, журналисти откриха доклада от лабораторията в Република Корея, който поставя доста сериозни въпроси около редовността на теста. Той е бил на топло в архивите на съда, където е било водено дело заради положителната проба на Бен. Върху него има неподписани и необясними поправки, въпросителни и дори променени кодове. Този на теста на урината е №22-46, като това е вписано на ръка, а оригиналният е задраскан с черен флумастер.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 28 ное 2023 14:03

Drunken_Master написа:
rhaegar написа:Е нали населението нямаше значение, 3 коментара по-горе?

Реджи Килър, говорим за времето на социализма, където спорта беше един от оръжията на пропагандата. Освен това, те може да имат успехи във футбола и баскетбола, ама ние пък сме силни на олимпийски игри, а те не са. Масови, НЕмасови... факт е, че хамериканците ебаха мамата на кариерата на Бен Джонсън през 1988-ма, когато Великите сили си мереха пиш... успехите.

30 години след скандала на Oлимпиадата в Сеул с легендарния шампион на 100 м. Бен Джонсън, журналисти откриха доклада от лабораторията в Република Корея, който поставя доста сериозни въпроси около редовността на теста. Той е бил на топло в архивите на съда, където е било водено дело заради положителната проба на Бен. Върху него има неподписани и необясними поправки, въпросителни и дори променени кодове. Този на теста на урината е №22-46, като това е вписано на ръка, а оригиналният е задраскан с черен флумастер.

E па понеже е бил оръжие на пропагандата, всички 20м югославяни са ги карали да спортуват насила и да постигат успехи, в името на партията майка. Ей Богу, понякога плещиш колкото да не заспиш.

А Бен Джонсън от къде и за какво го намеси (между другото и той и треньорът му са признали, че е бил допингиран), никой не може да каже. Главата ти е твърде малка за мисълта ти, тече във всякакви различни посоки и се оплиташ.

Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 28 ное 2023 14:05

Soulen написа:
ReBorn1982 написа:В Сърбия (един калибър държава с нас) също държавата не инвестира много в спорта, ама бълват топ спортисти. Т.е. не е проблемът в бази, държавно финансиране и т.н.

Джокович, Йокич, Шпанович и т.н., да не мислите, че са израснали в някакви страшни условия ??!

Те имат много големи традиции в спорта и изградена работеща система.

Това за работещата система е малко мит. Реално няма нищо кой знае какво по-различно от при нас. Поне за Сърбия мога да го кажа.

Зя мен огромната разлика е в манталитета. Сърбите са с огромно самочувствие, нашите са малко смачкани ... не малко, а много даже. :)

Преди време излезе интересно старо видео с малкия Джокович (тогава някакво анонимно лапе) и в това видео той си каза директно като го питаха за целите му като порасне - световен номер 1. Дори в къщи си е изрязал хартиена "купа" като тази от Уимбълдън и си е "тренирал" да я вдига. :)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 28 ное 2023 14:20

Виж, това за манталитета е друга работа. Ние винаги сме били склонни да се задоволяваме с постигнатото и най, ама най-вече да се оправдаваме с другите и да не сме виновни за нищо.

Изображение

Върни се в “Свободна зона”