Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 15 сеп 2022 04:44

Наглец ; )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 15 сеп 2022 08:46

metodito написа:За съжаление, моментното състояние оправдава едни предишни крути мерки. Тези умно-красивите и безкрайно глупави, трябва да бъдат спрени със сила. Вотът от чужбина да бъде забранен и всеки грантофил да бъде лишен от дохода си и принуден да почиства градинки. А някои от тях, като да речем Прокопиев - да бъдат осъдени за държавна измяна. Н0 няма прокоратура, която да го направи. Само да не ми пискате онея с меките китки - Гешев е и ваш човек.

И да го забранят тоя вот от чужбина (което няма как да стане, защото според конституцията всеки български гражданин има правото да гласува и участва в управлението на страната без значение къде пребивава) пак ще си живеете в кочина. И причината не е в хората в чужбина. Причината сте си вие, които живеете в България. Защото политиците, които се избират са отражение на народа и няма как да бъдат различни, защото са част от едно и също общество. Т.е ако народа е крадлив и политиците са такива…. Ако твоята къща е кочина е все едно например дали ще обвиниш съседа си за това. Съседа ти не може да ти оправи кочината ако ти сам не желаеш това да стане.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 15 сеп 2022 14:02

tiamat, САЩ не харчат никакви реални пари в Украйна, те просто си ги печатат и после балъците ги плащаме през инфлацията, докато елитът в САЩ богатее още.

Thsmith, да се опълчи значи да не е съгласна все по някой даден въпрос и да не прислугва на САЩ по него. Както Румъния се опълчи на СССР за нахлуването в Чехословакия. Не може да ми кажеш, че за толкова десетки години Малобритания и САЩ все мислят еднакво по всички световни въпроси. И то все в угода на САЩ.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 15 сеп 2022 14:53

bobonikolov написа:
metodito написа:За съжаление, моментното състояние оправдава едни предишни крути мерки. Тези умно-красивите и безкрайно глупави, трябва да бъдат спрени със сила. Вотът от чужбина да бъде забранен и всеки грантофил да бъде лишен от дохода си и принуден да почиства градинки. А някои от тях, като да речем Прокопиев - да бъдат осъдени за държавна измяна. Н0 няма прокоратура, която да го направи. Само да не ми пискате онея с меките китки - Гешев е и ваш човек.

И да го забранят тоя вот от чужбина (което няма как да стане, защото според конституцията всеки български гражданин има правото да гласува и участва в управлението на страната без значение къде пребивава) пак ще си живеете в кочина. И причината не е в хората в чужбина. Причината сте си вие, които живеете в България. Защото политиците, които се избират са отражение на народа и няма как да бъдат различни, защото са част от едно и също общество. Т.е ако народа е крадлив и политиците са такива…. Ако твоята къща е кочина е все едно например дали ще обвиниш съседа си за това. Съседа ти не може да ти оправи кочината ако ти сам не желаеш това да стане.

На хора извън ЕС може да им се забрани. Киро дойде от мужбина но е една гадна неосъществена версийка на Юли Толкин попаднал незнайно как в управлението на държавата. И Милен Велчев дойде отвън и какво?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 15 сеп 2022 16:56

pomiqrat написа:
bobonikolov написа:

На хора извън ЕС може да им се забрани. Киро дойде от мужбина но е една гадна неосъществена версийка на Юли Толкин попаднал незнайно как в управлението на държавата. И Милен Велчев дойде отвън и какво?

Ами нали и аз това казвам. И да го забранят и да не го забранят разлика няма да има докато хората вътре в държавата не проумеят, че разликата идва от самите тях. Самите ние, които живеем в чужбина и да искаме с нашия вот не можем да пренаредим картите в България. Единствената разлика е, че тук е много по-трудно да се случват машинации в секциите, но като цяло той вота пак може да бъде подменен в България…Явно според колегата metodito е голям проблем, че хората в чужбина гласуват, а не е проблем, че циганите и някои българи гласуват срещу 50-100 лв. Ако вота в чужбина е най-големия проблем на системата в България да го забранят.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 15 сеп 2022 17:06

ReBorn1982 написа:tiamat, САЩ не харчат никакви реални пари в Украйна, те просто си ги печатат и после балъците ги плащаме през инфлацията, докато елитът в САЩ богатее още.

Thsmith, да се опълчи значи да не е съгласна все по някой даден въпрос и да не прислугва на САЩ по него. Както Румъния се опълчи на СССР за нахлуването в Чехословакия. Не може да ми кажеш, че за толкова десетки години Малобритания и САЩ все мислят еднакво по всички световни въпроси. И то все в угода на САЩ.

Никъде няма слугуване и като цяло не съм видял кой знае какъв интерес на Щатите и то по-голям от Британския при всички тези събития. Да, неприятно беше за Блеар да бъде Джуниър на W и да върви след него, но промените в баланса са такива.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 15 сеп 2022 17:18

Аз пък не разбирам причината българите в чужбина да са такъв трън в з@дника на много сънародници.
Принципно, никой не бяга от хубавото ;))
Имало е периоди на политическа, насилствена, икономическа и професионална миграция.
Приемаме, че Държавата в определен период от време не е предлагала добри условия за живот и развитие и толкоз.....
Ако някой си запазва българското гражданство в чужбина, предполага се да му пука и да има вероятност един ден да се върне в страната.
Да не говорим, че в повечето случаи има роднини тук, на които помага.
Защо да няма право да гласува?
Бобо е прав, ... манго с 3-ти клас и срещу 50 кинта + 2 кебапчета може, Джордж Иванов от Лондон не може... ;)))
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 15 сеп 2022 18:38

https://money.bg/companies/germanskiyat-energien-kontsern-yuniper-shte-sadi-gazprom.html

Що така, другари ??! Изображение ..... нали сами казвате, че Европа трябва да се освободи от руската енергийна зависимост ??! Ми ето, Газпром ви помага да се освободите по-бързо, вие ще ги съдите ??! ......

'убавиня си беше досега, Унипер купуваше евтин руски газ, сега са принудени да купуват скъп "демократичен" газ .... и веднага изпаднаха във фалит. Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 15 сеп 2022 18:46

ReBorn1982 написа:https://money.bg/companies/germanskiyat-energien-kontsern-yuniper-shte-sadi-gazprom.html

Що така, другари ??! Изображение ..... нали сами казвате, че Европа трябва да се освободи от руската енергийна зависимост ??! Ми ето, Газпром ви помага да се освободите по-бързо, вие ще ги съдите ??! ......

'убавиня си беше досега, Унипер купуваше евтин руски газ, сега са принудени да купуват скъп "демократичен" газ .... и веднага изпаднаха във фалит. Изображение

Сигурно, защото знаеш, че имаш гарантирани доставки до дата еди коя си и след нея дата ще можеш да си осигуриш достъп до друг доставчик. Спри да задаваш всеки път този малоумен въпрос, защото започваш да изглеждаш малоумно. Не се хаби да ми задаваш въпрос. Няма да отговоря.

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 15 сеп 2022 19:02

Thsmith написа:)

От телевизията ти нещо са изтрещели https://www.facebook.com/10000011525661 ... 7356410412

Върни се в “Свободна зона”