Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Не съм съгласен. Според мен поведението им е на младши партньор, нищо повече. Просто на вас ви прави удоволствие да не използвате думите по предназначение. Точно като с "робството" дето уж го имало тук. Безсмислено е пак да се обяснява какво е роб и какво е евентуално слуга.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
ReBorn1982 написа:Точно па Малобритания е най-верният слуга. САЩ каза "нападаме Ирак" и малобританците единствено питаха кога и с колко армия да участваме ..... жалки слуги на САЩ, направо роби.
Над страни като Италия и Франция са, да не говорим за останалите в НАТО. Т.е. това, което САЩ биха обсъждали с Англия е над това, което биха обсъждали с Италия или Франция да речем. Въобще не говорим за това, дали Англия може да си позволи да прави кой знае какво сама, ако няма зелена светлина от Вашингтон. Не моеж да си го позволи. И пълната смяна на местата е след ВСВ по-скоро, а не след ПСВ.
-
ReBorn1982
Thsmith написа:Не съм съгласен. Според мен поведението им е на младши партньор, нищо повече. Просто на вас ви прави удоволствие да не използвате думите по предназначение. Точно като с "робството" дето уж го имало тук. Безсмислено е пак да се обяснява какво е роб и какво е евентуално слуга.
Добре де, кажи ми един значим въпрос, по който британците да са се опълчили на САЩ ??
Първата война в Залива, Ирак 2003, Сърбия 1999, Афганистан ..... навсякъде тия тичкат в краката на САЩ и чинно изпълняват.
- metodito
- Контакти:
Thsmith написа:С тези роби и слуги сте направо във вихъра си в последните години. Така и не се научихте какво означават тези думи.
Я ни просветли. Кажи какви са били евреите по време на хитлерова Германия, какви са били българите в османската империя или поданиците на Римската империя спрямо легионерите.
И само да те светна, умник: те са ни наричали "стадо" (рая), ок?
Последна промяна от metodito на 15 сеп 2022 00:22, променено общо 1 път.
Groucho написа:Aз съм в отбора на България. Русия и Европа се разбираха преди Краварите да почнат да тикат Грузия и Украйна да си заложат главата в торбата. СП2 беше политическо оръжие, подготвено за Украйна. Няма по-ясно как да се напише. След като твоите сънародници казаха, че няма да спазват червени линии, тогава почна да се ползва газa като политическо оръжие от руснаците.
"Отбор Запад" разбираш ли... САЩ и васали, Англия една идея по-високо от васалите в ролята на иконом на плантацията.
Да повторим пак: Капитан Америка пази Европа и икономиката не Европа, няма никаква вина от 2008-а насам за засирането на положението на Стария континент.
Значи едните там се ръчкат от години в близост до Русия и хоп сега пак се почнаха и веднага били ги разръчкали американците. Когато преди месец започнаха едни вълнения в Косово беше ли ти хрумнало, че Русия се опитва да ръчка там или не беше някак си удобно да го споменеш и трябва само когато не е в интерес на Русия да се повдига тази тема?
metodito написа:ReBorn1982 написа:Точно па Малобритания е най-верният слуга. САЩ каза "нападаме Ирак" и малобританците единствено питаха кога и с колко армия да участваме ..... жалки слуги на САЩ, направо роби.
Аз пък допускам друго - това, че дълги години вече САЩ помнят, че Британия е метрополия. Без Великобритания, САЩ нямаше да са това, което са днес.
Между другото, на мен ще ми е интересно американофилите във форума да се опитат да аргументират логично нацистката идея за американския ексепционализъм (изключителност). Доктрина, която е валидна и до днес.
Предпоставката е малоумна и дебилна. Американската изкючителност е идея, нямаща нищо общо с етническо превъзходство. За съжаление такова е нивото на дискусията тук. Същите разисквания се получават на селска седянка, кoгато Баба Пьенка обсъжда пулиятикътъ с приятелките си.
- metodito
- Контакти:
edinstven написа:metodito написа:ReBorn1982 написа:Точно па Малобритания е най-верният слуга. САЩ каза "нападаме Ирак" и малобританците единствено питаха кога и с колко армия да участваме ..... жалки слуги на САЩ, направо роби.
Аз пък допускам друго - това, че дълги години вече САЩ помнят, че Британия е метрополия. Без Великобритания, САЩ нямаше да са това, което са днес.
Между другото, на мен ще ми е интересно американофилите във форума да се опитат да аргументират логично нацистката идея за американския ексепционализъм (изключителност). Доктрина, която е валидна и до днес.
Предпоставката е малоумна и дебилна. Американската изкючителност е идея, нямаща нищо общо с етническо превъзходство. За съжаление такова е нивото на дискусията тук. Същите разисквания се получават на селска седянка, кoгато Баба Пьенка обсъжда пулиятикътъ с приятелките си.
Баш си е такава, запознайте се с нея, защото е видно, че си нямате и понятие. Аз например донякъде я приемам, но по начало противоречи на здравия разум. Знам откъде идва, но ще си го запазя като коз.
Последна промяна от metodito на 15 сеп 2022 00:29, променено общо 1 път.
Koсовара, оправи си словореда, че не се разбира много каква мисъл искаш да изкажеш.
Русия били ръчкали Косово преди месец... Ще спечелят от това не знам какво.
Русия били ръчкали Косово преди месец... Ще спечелят от това не знам какво.
-
ReBorn1982
Ти мани майтапа, днес четох, че шефката на Молдова наистина питала за дърва румънците.
Мое им пратим малко мангали, да ги научат да горят дрехи. Макар че и румънците имат мангали, направо те може да дадат са съседите си инструктори по отопление