Лято 2022 - трансфери, контроли, подготовка, слухове и плаж

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Re: Лято 2022 - трансфери, контроли, подготовка, слухове и плаж

Мнениеот greenpeak » 07 юни 2022 11:04

Матеус дос Сантос Клементе е роден през 1998 г. (роден в Бразилия с португалски паспорт) и ще играе за “моряците” с фланелка с №7. Преминава през школите на няколко португалски клуба, като в периода между 2010 г. и 2015 г. е част от юношеските отбори на Бенфика. Кариерата си в мъжкия футбол започва с Пасош де Ферейра. През сезон 2017/18 записва 24 мача със 7 гола за “Б” отбора на този клуб. След това играе за Сао Мартиньо, Фамиликао и Олянензе. През миналия сезон е бил част от Фелгейрас и е изиграл 18 мача в португалската трета лига. Висок е 182 см, а основната му позиция е централен полузащитник.

Изображение

MATHEUS dos Santos CLEMENTE https://int.soccerway.com/players/mathe ... te/573374/

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 07 юни 2022 11:30

Хубаво е, че са ги описали както трябва тоя път :)

Между другото, надявам се Васко Панайотов да се е оправил съвсем след контузията. Също така очаквам повече от Амир Сула и Беншаа ....и двамата загатнаха за качества, но очевидно им трябваше повече време за аклиматизация, жълти карти и не знам си какво. Ако и тия новите се окажат попадения ни очаква отлична есен според мен :)

Стига обаче да намерим класен ЦЗ, защото с Димов отзад не сме толкова стабилни. Новото маке на мен ми се вижда твърде млад и проби ще кара.... явно не сме много сигурни в качествата му. А пък и това, че Влатко също беше маке нищо не значи :) Дано да намерим добър играч, за да може отново да имаме сред най-стабилните защити. Надявам се на топ 3 новия сезон пък какво ще стане ще видим :)
ИзображениеИзображениеИзображение

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 07 юни 2022 12:28

Според мен засега стягаме качествена селекция. Мимито е супер класа за нашия отбор, ако и Алекс Фернандес е така очаквания плеймейкър има варианти за ляво крило - да преместим Велислав там, или Ники Златев, или Сула. Аз лично много бих искал да пробваме Ники Златев там, да, губим центрирането му, но срещу ЦСКА 2 пъти показа, че има афинитет към това да влиза навътре и да стреля към вратата, а има доста здрав шут, ще видим, Вили пък е левичар, т.е. като ги въртим може да играем хем с 2 обърнати крила, хем с 2 типични....А този Клементе, вътрешен халф, явно идва да уплътнява, не вярвам да се лишим от Васката, а Мимито както казах изглежда доста висока класа.....
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 07 юни 2022 13:12

И Сула и Беншаа нищо не са показали за сега. Тепърва трябва да се доказват с играта си за отбора.
Новите тепърва ще ги видим.

Потребителски аватар
'enki'
Контакти:

Мнениеот 'enki' » 07 юни 2022 15:17

Беншаа с някои отигравания беше близо до гола. При него съм по-скоро оптимист. Има мощ в него.

За Сула почти нищо не мога да кажа, освен че упорито стреля отдалеч, без никакъв ефект за момента. Тези чести опити ме карат да мисля, че все пак някога може би е имал по-добра успеваемост. Ако този полусезон не се разиграе, по-добре да си ходи и да пробваме друг.

Nobody007
Контакти:

Мнениеот Nobody007 » 07 юни 2022 16:30

Аз ще се въздържа от коментари за новите. Нека ги видим на терена и тогава ще коментирам... Дано са това, което наистина искаме.

Засега като че ли най-важно е да не се намери клуб, който да плати откупната клауза на Жека :) :) :) Трябва ни реализатор... Задължително...

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 07 юни 2022 18:11

Жеката няма клауза. Илиан го каза. А ако се намери клуб да плати исканите пари - 700 000 евро....при цялото ми уважение, но с тези пари ще намерим и по-добър. Нека не забравяме, че Жеката го взехме без никакви пари.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Marlboro
Контакти:

Мнениеот Marlboro » 07 юни 2022 19:02

ShooterMan написа:Жеката няма клауза. Илиан го каза. А ако се намери клуб да плати исканите пари - 700 000 евро....при цялото ми уважение, но с тези пари ще намерим и по-добър. Нека не забравяме, че Жеката го взехме без никакви пари.
По принцип да, ще намерим. Но кога за последно купихме футболист?

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 07 юни 2022 22:49

Marlboro написа:
ShooterMan написа:Жеката няма клауза. Илиан го каза. А ако се намери клуб да плати исканите пари - 700 000 евро....при цялото ми уважение, но с тези пари ще намерим и по-добър. Нека не забравяме, че Жеката го взехме без никакви пари.
По принцип да, ще намерим. Но кога за последно купихме футболист?

Това е друг въпрос. Аз говоря принципно. Жеката го взехме без пари, просто отличното око на Илиан. 700 000 евро да вземем за такъв футболист е страхотна сделка. 700 000 евро позволяват да намерим в пъти по-качествен заместник принциопно! Жеката има качества, но аз лично 2 негови слабости не харесвам. Първата е, че физически не е достатъчно мощен за централен нападател. Втората е следствие от първата - не е добър с глава, а реално само от тук един добър таран вкарва най-многото си голове. Пример за играч, който покрива тези 2 слабости - Наско Илиев, половината му голове са с глава от дузпата. Така, че аз мисля, че Жеката можем да го заменим и личното ми мнение е, че Закария има повече качества от него - има техниката му, има скоростта, но е по-мощен физически. Говоря принципно, Жеката пасна на нашия отбор, така, както пасна Курьор. Имало е много случаи на играчи с безспорни качества, които не са могли да паснат, например един Здравко Лазаров......че защо не и Наско Илиев.

Върни се в “Черно море”