Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Войната в Украйна

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 апр 2022 01:22

bubka написа:
Това, че отричаш всичко, което предлага алтернативна на мейнстрийма гледна точка не го прави вярно. Се'ш ли се? Най-малкото няма как да сринеш Русия, ако си правиш илюзии, делюзии и прочее вярвания, а не вникнеш чисто обективно и безпристрастно в причините и основите на конфликта. Приеми го и от чисто стратегическа гледна точка ако искаш.
Ами аз го писах, напълно наясно съм каква пропаганда се води срещу Русия.
Изкарват ги по черни и от дявола, ама не ми пука.
Радвам се и се надявам тази пропаганда да си свърши работата.
Надявам се и неориентираните укри да си я свършат ...

Аз гледам двубой между два отбора, за единият не ми дреме, другият го държа виновен и отговорен за доста наши ( български ) нещастия.
И за това искам да загуби. Вид възмездие.
Прав-крив, има кой да ме съди. :)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 апр 2022 01:24

То без втория отбор изобщо нямаше да има България в момента :). Не знам какво възмездие трябва да има тук.
[offtopic][/offtopic]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 апр 2022 01:26

bubka написа:То без втория отбор изобщо нямаше да има България в момента :). Не знам какво възмездие трябва да има тук.
Айде не с тези опорки, щото един куп Държави възникнаха след разпада на Османската империя през ПСВ.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 13 апр 2022 01:26

Groucho написа:
bobonikolov написа:Американците от своя страна правят предположение, че може да е използван сълзотворен газ в комбинация с други елементи.

A, сълзотворен газ не се ли ползва от полицията в цял свят при разгонването на демонстранти и други оперативни мероприятия?
Не съм специалист по химическите оръжия, признавам си.

Американците казаха, че нямат доказателства за сега за използване на химически оръжия, но по описанието, дадено от Азов предполагат, че е използван сълзотворен газ или друг газ, който се използва при безредици, в съчетание с други химични елементи. Това предположение го правят на базата на разказаното от хората в Мариупол, че руски дрон е разпръснал газ.

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 13 апр 2022 01:27

Тоя втория отбор изобщо не е имал за цел нова България (трето българско царство), а Заддунайская губерния на Россия, завладяване на Цариград и като цяло целия Балкански полуостров като нацепени руски области. Само че бяха забравили баланса на силите по онова време, и че нямаше как другите европейски сили да ги гледат без да правят нищо. :)
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 апр 2022 01:43

bubka написа:
paceto написа:Тази жена отдавна говори за конспирации и мнозина и се присмиват за тези неща и не я взимат на сериозно..

Разбирам, просто са им свършили солидните аргументи, с които да я оборят. Обикновено след това безсилието ражда дефиницията за "конспиратор". Нали ти е ясно, че не случайно съм те споменал като човек, на който никога няма да му светне за нещо по-различно от това, което са му казали да мисли.

Не думай? А ти сигурно мислиш съвсем логично и нормално и никой не ти е казал какво да мислиш?
Самият ти опит да извъртиш нещата в другата гледна точка говори точно обратното.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 апр 2022 01:44

THE G.A.M.E написа:
bubka написа:То без втория отбор изобщо нямаше да има България в момента :). Не знам какво възмездие трябва да има тук.
Айде не с тези опорки, щото един куп Държави възникнаха след разпада на Османската империя през ПСВ.

Няма опорки тук. Ти как точно си представяш развитието на една евентуална световна война, в която влизаме изцяло без държава, без армия, без оръжия, без нищо. Някога проигравал ли си мислено няколко такива евентуални варианта. Например Гърция, Сърбия, Румъния и Турция почват да се бият една срещу друга. Или по двойки. Да кажем, че почваме да подкрепяме този дето е срещу Турция. Я ми кажи какво точно се случва. Сърбия побеждава (примерно) и ни отпуска доброволно цяла БГ ли? В най-добрия случай, щеше да възникне някаква България колкото територията на Софийска област или на Добруджа. Мда. И после? В най-лошия и най-вероятен случай оставаме разкъсани не в една, а цели четири чужди държави. Без шанс за обединение, без шанс за собствено развитие, армия и т.н. Какво, ще си организираме по някое въстание по едно в Сърбия, едно в Гърция, едно в Румъния и едно в остатъка от Турция ли. Положителен развой не би имало при такава ситуация. Както да ги групираш двойките и съюзите при една такава теоретична война без българска държава на картата. Да не говорим какво би останало след ВСВ, ако все пак евентуално се появи някаква форма на българска автономия на площ от 100-тина кв. километра. Щяхме да си водим някакви откъслечни сепаратиски движения и борби до края на 80-те вероятно или по-късно и в най-добрия случай щяхме да се появим на картата нещо като Македония както се появи чак през 90-те. Щеше да е някаква абсолютна национална трагедия! Колкото и да си кълчите пръстите по клавиатурата, колкото и да негодувате, колкото и руската политика тогава да е имала някакви собствени, други си интереси, чистите факти са, че ако не беше онази Освободителна война, българска държава щеше или да не съществува, или да съществува в най-добрия случай от двайсетина години и щяхме просто да сме множество малцинства разпръснати в няколко балкански държави. Преживейте го този факт. Колкото и да не ви се иска.
[offtopic][/offtopic]

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 13 апр 2022 01:51

Абе бубко, българите са държавотворен народ с хилядолетна история доказана от 681г, а реално много преди това, преди да съществуват всички сегашни държави и империи, винаги щяхме да си възстановим държавата без намесата на който и да е чужд фактор. Срам ме е изобщо че съм сънародник на такива като тебе, които подценяват собствената ни култура, история и възможност за създаване на държава. Когато България я е имала знаеш ли какво е била днешна Русия (европейската част, да не говоря за азиатските диващини), едни блата около Москва и Петербург с дивашки племена живеещи още в каменната ера, които българите са се чудели как да цивилизоват към модерната за тогава епоха !
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 апр 2022 02:02

Заловиха най-близкия съюзник на Путин в Украйна

Изображение

Украинските сили заловиха Виктор Медведчук - най-близкия съюзник и приятел на Владимир Путин в Украйна. Новината съобщи украинският президент Володимир Зеленски на официалната си страница във фейсбук. Постът му бе придружен със снимка на вързания с белезници Медведчук.

"Проведена бе специална операция от Службата за сигурност на Украйна. Отличници! Ще има подробности. Слава на Украйна!", написа държавният глава.

Медведчук е кръстник на едната дъщеря на руския президент. След началото на руската инвазия на 24 февруари 2022 г. той бе спряган заедно с Виктор Янукович за бъдещ наследник на Зеленски, след провеждането на "денацификацията".

Три дни по-късно Медведчук се измъкна от домашния си арест и до днес се укриваше.

На 8 март 2022 г. той беше лишен от поста съпредседател на политическата партия "Опозиционна платформа — За живот".

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 13 апр 2022 02:09

bubka написа:Например Гърция, Сърбия, Румъния и Турция почват да се бият една срещу друга. Или по двойки. Да кажем, че почваме да подкрепяме този дето е срещу Турция. Я ми кажи какво точно се случва. Сърбия побеждава (примерно) и ни отпуска доброволно цяла БГ ли?

Мда, любопитна е теорията за ПСВ и/или евентуална Балканска Война без България на картата като държава.
Може би Великите сили, Сърбия, Гърция и Румъния щяха да бъдат щедри към българите при мирните договориИзображение
Някой от поддръжниците на тази хипотеза трябва да даде примерни граници на България, която се появява през 20-и век в Европа като държава, а не 30-40 години по-рано.

Иначе, чета слухове, че някакъв натовски генерал бил с Азов и затова се пращали хеликоптери на самоубийствени мисии в Мариупол - опити да го измъкнат.

A този Медведчук силно ме съмнява да са го хванали в последните дни. Бяга от домашен арест, щото ЦРУ и Британските служби са балъци и не знаят, че е толкова важен за Путин, па го хващат след 40 дни укриванеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
По-вероятно е да са го държали през цялото време и сега да искат да го разменят за някой друг важен, който е в плен на руснаците.

Върни се в “Свободна зона”