Thsmith написа:
Хубаво е, че го признаваш това малцинство. В най-оптимистичен вариант е към 19% доколкото помня. Само дето от тези 19%, поне 1/2 вината са ваксинирани само на хартия или поради други причини свързани с път, натиск от работодател и тн. Да приемем, че остават 10%, от тях около 1% сте ковид талибани, а другите просто правят каквото им каже ТВ. Какво обаче следва от това, че постоянно го споменаваш?
Да, нормалните хора си поставят ваксини. Аз също имам много ваксини. Ако навън върлува Ебола, също бих искал да се ваксинирам ако е възможно. Не съм се ваксинирал срещу грип, няма и да го направя. И не, ваксинацията сама по себе си не прави някой страхлив, това е негов избор. Страхлив го прави истерията, щурмуването на тоалетната хартия и паниката да претопиш всички наоколо. Ползването на скафандър и тн дивотии.
Между другото, вече 1.5 грип, аз даже не съм настинал. И като се има предвид, че не спазвам абсолютно никакви мерки, а правя точно обратното. Постоянно умишлено търся събирания с повече хора и то без никаква дистанция. Правил съм абсолютно всичко, което забраняват така наречените мерки и то в огромно количество. Изобщо не слагам маска, нищо. И виж ти... пак ми няма нищо.
И ти взе, че се припозна сред ковид талибаните!
Да, признавам, 1 процент от хората са плашливи и се запасяват с храна, стоят по бункери и т.н. Обаче нормалните хора не го правят! Според теб талибаните спазват ли мерки, или не спазват!? Нещо мисъл, логика тук?!
Недей да си изсмукваш от пръстите статистики, които никой не е публикувал! 17% от населението се е ваксинирало, обаче останалата огромна част е повлияна точно от ковид талибаните, които се изказват по медиите, пишат в интернет, и затова тази огромна част от хората се колебаят, дали да се ваксинират! Ако имаше филтри, даже забрана за публикуване на неточна, подвеждаща или фалшива информация в интернет, както има в другите страни от ЕС, тогава положението щеше да е различно!
И сега няма нужда да държиш реч за свободата на словото, защото у нас си е чиста "слободия"!