История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Карикатура

Мнениеот Drunken_Master » 23 сеп 2020 19:06

Thsmith написа:Какво му имаше на Плевнелиев? :lol:

Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

1944

Мнениеот Drunken_Master » 23 сеп 2020 19:09

ivan56 написа:И каква беше ползата от тази огромна армия, имахме конфликтни съседи, изпращахме ги по мисии в света?

Ползата е, че е било времето на Студената война и тогава е било напълно нормално една държава от Източният блок да разполага с такава армия. Не съм много сигурен, но май най-голямата танкова армия на Балканите е била нашата.
А съседите ни са били повече от конфликтни, нали заради това се направи и Възродителният процес.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

maikop

Re: История на България

Мнениеот maikop » 23 сеп 2020 19:32

Какво му било лошото на Гоце ? Първо като почнеш от прякора - жалък доносник на ДС и национален предател, едновременно служещ и на Русия и на Турция, после 2005г. даде властта на турците да колят и бесят в смесените райони и българите да са подложени буквално на геноцид, да геноцид - защото трудно си намираха изобщо работа 2005-2009г., освен ако не са свързани по някакъв начин с ДПС! Живял съм по това време в такъв смесен регион и дотолкова ми беше кипнало че бях на път да убия някои от местните им лидерчета-дерибеи, които се вживяваха като онбашии през 19 век. :evil: Ама после си викам няма смисъл да лежа в затвора заради някой такъв дето след време мога да му видя сметката по друг начин, когато вече няма да е фактор. :twisted:
Гоце освен това поддържаше връзки и с македонистки организации като ОМО Илинден, т.е. двоен национален предател. Да не говорим че неговата партия дълги години се беше поставила в услуга на Югославия и "друже" Тито и беше готова да предаде Пиринския крайн към СФР Югославия - тогава ни спаси единствено конфликта между Сталин и Тито, след който Сталин анатемоса Югославия и ги обяви за предатели на комунизма. :lol:
Ако приемем че 2001г. Гоце е спечелил заради Богомил Бонев, който отклони гласове от СДС и Стоянов+скарването им в онзи дебат непосредствено преди изборите, то Гоце спечели и 2006г. с голяма преднина, а гласовете на БСП 2005г. бяха 2 пъти и отгоре по-малко от тези за Гоце 2006г.! Значи има и други причини тоя бурсук да печелеше по 2млн.гласа+ на два поредни президентски избора. Както казах Доган мобилизирайки тукашните гласове+гласовете от Турция спокойно можеше да му докара едни 600хил. гласа, като сложиш тези на БСП+заблудени лумпени, които 2006г. гласуваха за него по линията анти-Сидеров, та ето ви ги тези 2млн.+гласа.
За т,нар. невероятно силна БНА, тя изобщо не беше тествана през периода 1944-1989г. за да видим реалните й възможности в една истинска война, та всичко са само предположения и дуене на мускули преди натовските тогава Гърция и Турция. Факт е обаче че руснаците не са ни имали особено доверие в боеспособността на армията ни и планът е бил при евентуална атака на Турция да ги удържим 1 ден до Стара планина преди да дойде 3ти украински фронт, който да ни спаси задниците и косвено на целия Варшавски договор. :lol:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Студената война

Мнениеот Drunken_Master » 23 сеп 2020 19:40

maikop написа:Да не говорим че неговата партия дълги години се беше поставила в услуга на Югославия и "друже" Тито и беше готова да предаде Пиринския крайн към СФР Югославия - тогава ни спаси единствено конфликта между Сталин и Тито, след който Сталин анатемоса Югославия и ги обяви за предатели на комунизма. :lol:

Никой не е питал БКП относно Македонският въпрос, понеже България е победена държава след Втората световна война и е натикана в ъгъла. Даже след Парижката конференция през 1947-ма, Георги Димитров на два пъти прави опити да поиска от Сталин подкрепа по насилствената македонизация в Югославия, но Сталин му отказва. Напълно логично, започнала е Студената война, а тя е вече планетарна сила... Писал съм много по тази тема, можеш да прочетеш в миналите ми постове.
maikop написа:За т,нар. невероятно силна БНА, тя изобщо не беше тествана през периода 1944-1989г. за да видим реалните й възможности в една истинска война, та всичко са само предположения и дуене на мускули преди натовските тогава Гърция и Турция. Факт е обаче че руснаците не са ни имали особено доверие в боеспособността на армията ни и планът е бил при евентуална атака на Турция да ги удържим 1 ден до Стара планина преди да дойде 3ти украински фронт, който да ни спаси задниците и косвено на целия Варшавски договор. :lol:

Абе армия сме имали, колко е била силна е друг въпрос, но по-важното е, че не ни се е налагало да я "тестваме". Само по време на Възродителният процес съм чувал (не съм чел официално за такива неща), че турската армия е била на границата, но не е посмяла да влезе. Дали заради СССР, дали от страх от нас, не знам... Въпросът беше, че в онези години е било напълно в реда на нещата да имаме силна армия. Но определено Възродителният процес у нас е прави, понеже Турция още от времето преди 1944-та прави опити да асимилира части от България и чрез терористичните си организации да мъти водата тук. Вече няма и какво да ги спира, понеже държава няма.
Изображение

maikop

Мнениеот maikop » 23 сеп 2020 19:59

Не си прави илюзии, турците щяха да ни пометат. Има една игра Command war, дето не е даже точно игра ами все едно изучаваш генералщабна академия пресъздава максимално реално всички оръжия в различните епохи и съотношение на силите коя държава с какво е разполагала в съответния момент, може да разиграваш най-различни сценарии на война особено многобройни са тези от Студената война. При директен сблъсък България и Турция 1 на 1 без чужда намеса от 20 разигравания на сценария вкл. метеорологични условия и други детайли в наша полза, резултатът беше 20/20 в полза на турците. Да след 1990г. пък съвсем няма смисъл да коментираме, но и тази прехвалвана БНА беше колос на глинени крака, която както казах не беше тествана за да се видят нейните слабости, и по-добре че беше така де... Носталгията и романтиката на някои възрастни по младите им години, когато са се чувствали силни да повдигнат планина и да клатят по 10 пъти на ден различни жени :lol: им дава грешна представа за доста неща. Факт е както казах вече, че преценката на руснаците за нашата боеспособност изобщо не е била положителна при евентуална натовска атака от юг и това е през целия период на режима до 1989г.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Студената война

Мнениеот Drunken_Master » 23 сеп 2020 20:06

Как може да съдиш за силата на една армия от някаква си компютърна игра ? Ти сериозен ли си ?
А и нашата армия се е доказвала през годините, въпреки глупостите за "нямаме нито една загубена битка"...
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Карикатура

Мнениеот Thsmith » 24 сеп 2020 02:16

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:Какво му имаше на Плевнелиев? :lol:

Изображение

С думи, думи.

Ако някой застане зад пилотчето и му направи зайче, това по лош президент ли ще го направи (ако това е възможно)?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Плевнелиев

Мнениеот Drunken_Master » 24 сеп 2020 08:11

Ама ти сериозно ли го мислиш ? Аз мислих, че се шегуваш... Ами абсолютно неадекватно се държеше и това беше постоянното му поведение, докато беше президент. Да не говорим за неуместните му изказвания, които в последствие се оказаха пълни лъжи. Както когато твърдеше, че е бил на митинг срещу БКП на 10-ти ноември 1989-а. А в действителност не е имало изобщо подобен митинг, той е бил почти седмица по-късно. Това как ти звучи от устата на един действащ президент ? Или онзи чутовен гаф с новогодишното му изказване на фона на Скалистите планини. Или когато на посещението си при чешкият президент, се обърна към присъстващите с "Дами и господа от Чехословакия...". Глупостите, които изрече срещу Русия и Путин ? Айде, ти не ги харесваш, но как виждаш от камбанарията на някакво политическо недоразумение, да тръгва да говори глупости за "хибридна война", "имперски амбиции" и т.н. срещу световна фигура, пък бил той и Путин, Обама, Борис Джонсън и т.н. Единственото, което направи е да ни влоши отношенията с руснаците. Има и още, но мисля, че схвана на къде "бия".
Изображение

И какво му е на Румен Радев ? Единственият адекватен човек в политиката ни за последните не знам колко години. Какви ли не глупости се пишат за него, естествено от добре познатите сайтове на Дебелият. Било възмутително, че крещял "мафия" на управляващите ? Аз разбирам, да ги обижда по някакъв начин, то "мафия" си е направо като комплимент за тях... Виж колко много хора обедини в една кауза, пък част от тях били и платени.
Изображение

THE G.A.M.E

Re: Русия

Мнениеот THE G.A.M.E » 24 сеп 2020 11:37

Drunken_Master написа:Сериозно ? Я дай да чуя, по какъв начин, че ми е много интересно... По какъв начин и Русия, и СССР са попречили на България, да завземат Балканите. Че и 70% ? Как го сметна, бе, играч ? Наскоро спорих с един лаладжия по подобна тема във форума на Ювентус. Рядко куха гъдулка се оказа, иначе се премяташе на амбразурата като Матросов. Фердинанд бил демократ, България била на едно равнище с жабарите преди идването на комунистите и тем-подобни глупости.
По-скоро Османската империя щеше да притежава 70% от Балканският полуостров, понеже "шибаните ватенки" (да използвам твоята реторика) са им ударили по едно здраво рамо на почти всички, които се избавиха от турското робство.
А за СССР ми е много чудно, по какъв начин пък е спрял България, да владее 70% от Балканският полуостров...
С намесите си ( най-вече дипломатически ) през годините.
Подкрепяйки винаги нашите съседи.
Инак, ако Вермахта беше спечелил ВСВ, нещата са ясни. 8-)

В заключение ще цитирам Граф Игнатиев в тайната си кореспонденция с Императора ...
"Силна и независима България, всякога ще е проблем за Вашата корона".
Амбициите на Русия, на Балканите, винаги ще са в контраст с нашите интереси.
Просто защото те знаят, че не сме 'славяни", и винаги ще искат тук да доминира "славянски" ( според тяхната представа ) народ.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 24 сеп 2020 11:43

Категорично съм несъгласен. Не се сещам за изказване за минитинг, но като цяло не виждам голям проблем в това да объркаш дали митинга е бил на 10 или на 17. Смисъл, какво толкова скандално има в това? Що се отнася до Колорадо, сериозен ли си? Очакваш Плевнелиев да си монтира фона ли? Някой техник е направил гаф, как точно той е виновен за това? Ок, сбъркал Чехословакия, Дони и Борис имаш ли представа какви плетеници правят? Дони колко пъти цели държави бъркаше? Пак не е нещо съществено за мен. Що се отнася до Путин, подкрепям го на 100%. Това беше единственото държавническо поведение по отношение русия от много години. Вероятно от както Костов изгони малко "дипломати", не им остави въздушен коридор за Югославия и тн. Единствено ме дразнеше с поведението си на тема екология, полове и обама, но как и да е.
Изобщо не може да се сравнява с цирковете на Гоце. Не ми е идеала далеч за държавник, но на фона на гоце и пилотчето, е няма място за сравнение.

И как изобщо може да наричаш пилотчето адекватен? Той е най-неадекватния ни президент изобщо. Няма грам идея какво прави. Стана президент с открито непрозрачна и лъжлива кампания и набиране на средства, а говори за морал и корупция. Да каже за циганите, които дариха по 400 лв, колко бяха? 2000 човека ли? Откъде се взеха тези пари и тези дарители за да не финансира БСП кампанията му официално, а да е "независим"? Цирковете на жена му изобщо да не ги коментирам. Ами СРС-та? Позициите му са абсурди и няма нито едно адекватно включване. Той изобщо нз къде се намира.
И го казвам като човек, който силно не харесва герб и изобщо не отрича, че те са създали държава в държавата и използват различните институции като бухалки за изнудване.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”