Колоездене
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Колоездене
Етапа с часовник се явява много важен. Там ще си карал вече 19 етапа и ще си пробвал всичко да наваксаш време. На изкачването в него който е свеж може да прави много време. Няма да се учудя самия роглич да бъде пасивен до тогава, ако не го атакуват разбира се, да се съхрани свеж и именно в него да кара най-силно, тогава със сигурност ще бъде много пред другите на финала. За това ако някой иска да има някакви шансове в часовника, трябва следващите три планински етапа да изолира висма и да накара роглич да работи.
Не мисля, че го е страх. Такъв си му е стила, все изчаква, не вярвам да го видим в наистина решаваща атака, освен ако не усети че всички около него са спукали гуми. Миналата година от дебнене с Нибали подариха Джирото на Карапаз, ама сега няма с кой да се дебне, а и има отбор, способен да го довлече до финала без грижи.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

В момента не виждам никакъв смисъл Роглич да атакува! Дали с 30 сек. ще е победител или с 5:00 мин. е все тая!
Другите първо трябва да се опитат да го изморят и да го атакуват. Висма карат по учебник, за момента се защитават!
А и освен защитата изръсиха уж топ конкурента им!
Стигнат ли до часовника в тази конфигурация победителя в тур-а е ясен!
Другите първо трябва да се опитат да го изморят и да го атакуват. Висма карат по учебник, за момента се защитават!
А и освен защитата изръсиха уж топ конкурента им!
Стигнат ли до часовника в тази конфигурация победителя в тур-а е ясен!
Погачар го беше бил на националния им шампионат в часовника, но не знам до колко е мерило това.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Остава ни да се надяваме и сега да го бие.
Погачар ако спечели тур-а с/у Висма ще е *бати пича!
Погачар ако спечели тур-а с/у Висма ще е *бати пича!
Последна промяна от Pichichi на 14 сеп 2020 14:09, променено общо 1 път.
Има смисъл да атакува, защото тези 40 сек не са нищо. Освен ако не са напълно убедени в силите си. Но дори фрум в силните си години имаше лоши моменти в поне един етап. Но пък преднината му бе толкова впечатляваща, че 30 или 40 секунди не можеха да променят нищо в класирането. Така че тази пасивна езда от висма в етапи, в които имаха пълна доминация, може в крайна сметка да им изиграе шега на финала. A колкото до часовника, не си мислете, че шансовете на Погачар са някакви големи. Роглич кара със сигурност по-добре часовника, и ще го бие и на равно и на изкачване. Така че ако иска Погачар нещо, трябва да го постигне преди този етап.
Еган Бернал се отказал!
Бахти шампиона и то без да е имал някакви инциденти. Явно егото му не може да преглътне че го мачкат.
Щял да се опита да си спаси сезона с това отказване и да се готви за други състезания!
М. Ланда трябва да се размърда ако искат да е в топ 5 или 3!
Бахти шампиона и то без да е имал някакви инциденти. Явно егото му не може да преглътне че го мачкат.
Щял да се опита да си спаси сезона с това отказване и да се готви за други състезания!
М. Ланда трябва да се размърда ако искат да е в топ 5 или 3!
Това е изключително неуважение шампиона от тура да слезе пожелание няколко етапа преди края. Бернал ще си навлече много неприятели, особено във Франция.
Днес етапа позволява за този, който иска нещо да спечели, да го направи и отбора му да кара по-агресивно. След видяноти до тук обаче не съм сигурен дали някой ще има въобще силите да го направи. Или висма са изключително силни, или другите са много под средното ниво. Може би е второто, защото аз лично отдавна очаквах да видя атака от някой, или поне желание за нещо повече и изкачване в класирането. До момента не виждаме нищо такова, и роглич комфортно задържа позицията и състоянието си. Ще видим дали най-после днес ще видим някаква инициатива от някой, или отново ще видим обичайната гледка и роглич да не бъде въобще притесняван.
Днес етапа позволява за този, който иска нещо да спечели, да го направи и отбора му да кара по-агресивно. След видяноти до тук обаче не съм сигурен дали някой ще има въобще силите да го направи. Или висма са изключително силни, или другите са много под средното ниво. Може би е второто, защото аз лично отдавна очаквах да видя атака от някой, или поне желание за нещо повече и изкачване в класирането. До момента не виждаме нищо такова, и роглич комфортно задържа позицията и състоянието си. Ще видим дали най-после днес ще видим някаква инициатива от някой, или отново ще видим обичайната гледка и роглич да не бъде въобще притесняван.
Еми Бахрейн се опитаха, ама Ланда нямаше крака. Уникална скука преди последните 4 км. и ми идваше да им тегля една на всички, че се скатават, но накрая станаха бая разлики. Роглич си гарантира победата, а Лопез доказа, че на черните проценти е бог, Погачар най- накрая показа колебание. Ричи Порт стабилно, но май малко няма да му стигне за подиума. Колкото и да е трагичен Лопез в часовника надали ще изгуби 1,40, а и височината накрая ще го спаси. Ако беше 40 км. равно по бих имал надежди.
Утре етап за откъснала се група. За генерално класиране не знам какво да очаквам. 36 км. преди края уникално тежка височина, 6км. 11%, дано някой се реши на атакува, че да стане по- интересно.
П.п. Бернал е много млад, че да го съдим. Мен по ме изуми безсмисленото упорство на Карапаз, който се мъчи като грешен дявол сумати километри, при положение, че беше ясно, че няма никакъв шанс и накрая завърши на почти 3 минути след Лопез.
Утре етап за откъснала се група. За генерално класиране не знам какво да очаквам. 36 км. преди края уникално тежка височина, 6км. 11%, дано някой се реши на атакува, че да стане по- интересно.
П.п. Бернал е много млад, че да го съдим. Мен по ме изуми безсмисленото упорство на Карапаз, който се мъчи като грешен дявол сумати километри, при положение, че беше ясно, че няма никакъв шанс и накрая завърши на почти 3 минути след Лопез.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Правилно атакува Карапаз, защото той е най-ярката надежда на Инеос да спаси тура. Как звучи само, най-добрия отбор през последните години да спасява състезанието с етапен успех. Карапаз реално може да се бори и за фланелката на катерач. Но ако иска да го направи, трябва да бъде в откъсване и днес. Със сигурност в днешния етап отново ще бъдат активни, защото той се явява последен шанс за победа. В началото на тура всички коментираха решението, което взеха директорите на Инеос, сега, в края на тура, можем да кажем, че решенията им бяха по-скоро грешни.
Каквото може да кажем за Инеос, може и за 95 % от отборите в тазгодишната надпревара. Аз също останах изключително разочарован от стратегията и подготвката на отборите. Освен Бахрейн, през целия тур не видяхме отбор, който да се противопостави по някакв начин на Висма и да изрази намеренията си за нещо повече в състезанието. Погачар сам, Порт сам, Кинтана сам, Лопез сам, Адамс сам, Уран сам. Така погледнато не знам какво можем повече да очакваме като представяне от тези тимове. Като противопоставим от другата страна Роглич, Думолен, Къс и Ван Аерт, то мисля е пределно ясно защо Роглич ще спечели тура. Обграден от всички тях, на Роглич ако му се налага да работи, го прави по няколко км на етап. Висма дойдоха за победата, и заслужено ще си тръгнат с нея.
Днешния етап за мен е изключително труден, и както вече казах, се явява последна възможност за отборите без етапна победа за нещо в тура. Претендентите за генерално класиране също имат възможността да наваксат или увеличат времето си пред останалите ако имат сили след етапа вчера. Фланелката за катерач също може да приеме своя краен притежател в днешния ден, където има да се раздадат много точки на височините. Ще видим какво представяне са ни приготвили колоездачите днес, но след видяното до момента не съм много обнадежден.
Каквото може да кажем за Инеос, може и за 95 % от отборите в тазгодишната надпревара. Аз също останах изключително разочарован от стратегията и подготвката на отборите. Освен Бахрейн, през целия тур не видяхме отбор, който да се противопостави по някакв начин на Висма и да изрази намеренията си за нещо повече в състезанието. Погачар сам, Порт сам, Кинтана сам, Лопез сам, Адамс сам, Уран сам. Така погледнато не знам какво можем повече да очакваме като представяне от тези тимове. Като противопоставим от другата страна Роглич, Думолен, Къс и Ван Аерт, то мисля е пределно ясно защо Роглич ще спечели тура. Обграден от всички тях, на Роглич ако му се налага да работи, го прави по няколко км на етап. Висма дойдоха за победата, и заслужено ще си тръгнат с нея.
Днешния етап за мен е изключително труден, и както вече казах, се явява последна възможност за отборите без етапна победа за нещо в тура. Претендентите за генерално класиране също имат възможността да наваксат или увеличат времето си пред останалите ако имат сили след етапа вчера. Фланелката за катерач също може да приеме своя краен притежател в днешния ден, където има да се раздадат много точки на височините. Ще видим какво представяне са ни приготвили колоездачите днес, но след видяното до момента не съм много обнадежден.