Нищо от вчерашните ми очаквания за финал не се оправда. Въпреки хаотичните извеждания Бенет и Юън успяха да бъдат в добра позиция и спечелиха първите две места.
Днешния етап на пътна карта е хълмист, с няколко изкачвания от по-ниска категория. Това не предлага предпоставки за нещо необичайно, очакванията са за откъснала група, от която да бъде излъчен етапния победител. Основната група няма да има нищо против подобен сценарии с оглед наближаващите алпийски етапи, така че никой няма да има стимул да води преследване.
Много от отборите ще имат апетити към днешния етап, и кандидатите са победа ще бъдат многобройни. Внимание трябва да се обърне към така наречените класици, на които етапа пасва идеално. Сред фаворитите на букмейкъра ми правят впечатление имената на Ван авермат и Трентин от ССС, и двамата са много силни в подобни терени, и от отбора определено ще опитат да пласират поне един от тях в заминаване. Както казах списъка от кандидати ще бъде дълъг, за това не бих дал прогноза за победител.
Колоездене
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Колоездене
Чудесна победа вчера на Хирши, след изпуснатата такава преди няколко дни, този път показа, че не е случаен състезател и ще трябва да следим за него изкъсо в бъдеще. Радвам се и за отбора на Сънуеб, които след всичката си активна езда най-после постигна своя етапен успех.
Oт днес вече мога да кажа, че състезанието навлиза в същинската си част. Етапа е първият от серията планински, които ще наблюдаваме уикенда. Цели 7 категоризирани височини, където на сцената ще излязат най-добрите катерачи. Висма ще водят колоната, но вероятно някой измежду онези, загубили вече шанс за генерално класиране, ще опита откъсване за етапен успех. Днес ще се раздават много точки на височините, за това очаквам тези, които се откъсват, да имат претенции и за фланелката за най-добър катерач. Възможните сценарии за развитие на етапа са няколко, и както вече се уверихме предварителни планове на тазгодишния тур не бива да правим , защото се появява някой, който обърква етапа тотално . Ще видим какво са ни приготвили отборите и състезателите днес, дали някой фаворит ще се опита да спечели време, или всички ще пазят сили за някой следващ ден, обещава да бъде интересно.
Oт днес вече мога да кажа, че състезанието навлиза в същинската си част. Етапа е първият от серията планински, които ще наблюдаваме уикенда. Цели 7 категоризирани височини, където на сцената ще излязат най-добрите катерачи. Висма ще водят колоната, но вероятно някой измежду онези, загубили вече шанс за генерално класиране, ще опита откъсване за етапен успех. Днес ще се раздават много точки на височините, за това очаквам тези, които се откъсват, да имат претенции и за фланелката за най-добър катерач. Възможните сценарии за развитие на етапа са няколко, и както вече се уверихме предварителни планове на тазгодишния тур не бива да правим , защото се появява някой, който обърква етапа тотално . Ще видим какво са ни приготвили отборите и състезателите днес, дали някой фаворит ще се опита да спечели време, или всички ще пазят сили за някой следващ ден, обещава да бъде интересно.
За 2км. станаха най- големите разлики в състезанието. Роглич е като някакъв робот и ако не стане нещо странно няма побеждаване. Жалко за Погачар, че така тъпо се прекра на страничния вятър. Бернал направо потъна днес, а какво остава за останалите. Браво на Ричи, дано запази тази форма.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
13 етап отново бе пълна лудница, както целия тур до момента. Аз лично не съм наблюдавал по-интересно състезание, винаги, особено в първата половина, има едно изчакване, една монотонност, и тактически игри. Тази година обаче още от първия ден наблюдаваме едни непримирими атаки, в които винаги се някой разбива първоначалните планове и превръща етапа в нещо запомнящо.
Вчера също наблюдавахме много интересен етап, и то забележете, 190 км, а всякаш минаха на един дъх. Непрестанни атаки, битка в челото, и примож роглич, който изглежда непоклатим. Критикувах висма за необяснимата си езда по-рано в състезанието, но въпреки това техния лидер продължава да показва топ форма и е на чело на класирането. Състезанието обаче далеч не е приключило, и както вече казах разлики могат да се направят и загубят само на една единствена височина.
Днешния етап на книга е по-лесен от вчерашния, но това не значи, че не трябва да очакваме фойерверки и избухвания. На теория изглежда идеален за откъснали се състезатели, височините не са толкова тежки, и добър класик би се справил отлично с трасето. Наред с откъсването за етапна победа ще бъде интересно да видим какъв ще бъде отговора на загубилите време вчера фаворити. Бъдете сигурни, че ще искат да минимизират щетите от вчера преди алпийските етапи, и ще видим какви тактики са подготвили техните отбори. Борбата за зелената и на червени точки фланелки е също толкова завързана, днес ще има отбори и състезатели, чиято цел ще бъдат именно те. Вече няма място за скатаване и чакане, който иска да постигне това, за което е тук, трябва да кара, за това си мисля, че днес ни очаква поредния вълнуващ етап.
Вчера също наблюдавахме много интересен етап, и то забележете, 190 км, а всякаш минаха на един дъх. Непрестанни атаки, битка в челото, и примож роглич, който изглежда непоклатим. Критикувах висма за необяснимата си езда по-рано в състезанието, но въпреки това техния лидер продължава да показва топ форма и е на чело на класирането. Състезанието обаче далеч не е приключило, и както вече казах разлики могат да се направят и загубят само на една единствена височина.
Днешния етап на книга е по-лесен от вчерашния, но това не значи, че не трябва да очакваме фойерверки и избухвания. На теория изглежда идеален за откъснали се състезатели, височините не са толкова тежки, и добър класик би се справил отлично с трасето. Наред с откъсването за етапна победа ще бъде интересно да видим какъв ще бъде отговора на загубилите време вчера фаворити. Бъдете сигурни, че ще искат да минимизират щетите от вчера преди алпийските етапи, и ще видим какви тактики са подготвили техните отбори. Борбата за зелената и на червени точки фланелки е също толкова завързана, днес ще има отбори и състезатели, чиято цел ще бъдат именно те. Вече няма място за скатаване и чакане, който иска да постигне това, за което е тук, трябва да кара, за това си мисля, че днес ни очаква поредния вълнуващ етап.
Роглич печели, защото всички други са слаби, а не защото е силен

Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.
Това, че в момента седи най-добре не значи, че ще спечели. Все още има състезатели, които не са казали последната си дума. Роглич ще има лоши моменти, това е ясно. Кинтана, Лопес, бернал са победители от големи обиколки, не може да се каже, че са слаби. Погачар въпреки годините вече показа във вуелтата, че може да кара в планините. уран и порт са класни колоездачи, и винаги могат да поднесат изненада. Ланда пък е цар на дългите изкачвания. Тъй че тура тепърва ще е интересен. 3тата седмица е най-важна, това го знаят всички състезатели.
Аз не знам защо бора продължават да съсипват целия си отбор заради саган. Видно е и от хеликоптер, че тази година е много слаб, защо продължават да съсипват състезателите си, за да карат за тази фланелка. Саган няма класиране в тройката, има един етапен спринт, което говори колко трагичен е за него тазгодишния тур. Днес отново ще карат най-вероятно на вятъра и саган няма да спечели етапа, а на всичкото отгоре ще останат без етапна победа въобще, нещо което ще удари сериозно ренумето на отбор като бора. Мисля, че това ще им е разочарованието на годината.
Сънуеб са фантастични. Изглеждаше че са се прецакали със самозастигането на Бенуут, но в крайна сметка взеха победата.
Не знам дали Бора има смисъл да настояват, а то май няма и вече къде да натискат с подобна тактика.
Не знам дали Бора има смисъл да настояват, а то май няма и вече къде да натискат с подобна тактика.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Нова победа за сънуеб, добро каране и изключителна тактика, само суперлативи за този състав. Без лидер за главно гласуване, но с отлично селектирани млади и обещаващи колоездачи за етапни представяния. За мен това е отбора на тура до момента. Всеки ден в активна езда, изключителна тактическа постройка, и превъзходни изпълнения. С интерес ще наблюдавам изявите им и в другите състезания.
Днес мисля, че могат заслужено да си вземат почивка и да сдадат сцената на най-големите майстори в надпреварата. Етапа, който много специалисти определяха за кралски в тазгодишния тур, с финал на височина от висша категория, ще е не само нещо обещаващо, но може би и решително. Ако до момента висма се справяше с контрола на състезанието, днес ще е истинския тест за тях и лидера им, защото ако някой иска да се намеси в позициите за спечелване на състезанието, днес е този момент. Със сигурност ще видим атаки на последната височина, но защо не някой от отборите да опита тактика с атака на предходна височина. Най-лошия сценарии за роглич ще бъде да го подкарат на атаки от няколко отбора, и това е добре известно на много от състезателите. Лопез, ланда, кинтана, това са само част от колоездачите, на които финалната височина пасва идеално. Със сигурност ще видим да атакуват. Както всеки ден казвам тура тази година е необикновен, и днес ще бъде поредния ден със здраво каране и неочакван развой, отборите няма да оставят всичко на случайността, и с интерес очаквам да видя какво са подготвили.
Навлизаме почти в третата седмица от надпреварата и от тук ще издържат само най-подготвените. До сега почти не сме имали етап, в който състезателите да почиват. Със сигурност умората е голяма, а още не сме влезли в Алпите. Роглич може да е фаворит, но от много други не сме видели нищо. Може ли истинското състезание да започва днес?
Днес мисля, че могат заслужено да си вземат почивка и да сдадат сцената на най-големите майстори в надпреварата. Етапа, който много специалисти определяха за кралски в тазгодишния тур, с финал на височина от висша категория, ще е не само нещо обещаващо, но може би и решително. Ако до момента висма се справяше с контрола на състезанието, днес ще е истинския тест за тях и лидера им, защото ако някой иска да се намеси в позициите за спечелване на състезанието, днес е този момент. Със сигурност ще видим атаки на последната височина, но защо не някой от отборите да опита тактика с атака на предходна височина. Най-лошия сценарии за роглич ще бъде да го подкарат на атаки от няколко отбора, и това е добре известно на много от състезателите. Лопез, ланда, кинтана, това са само част от колоездачите, на които финалната височина пасва идеално. Със сигурност ще видим да атакуват. Както всеки ден казвам тура тази година е необикновен, и днес ще бъде поредния ден със здраво каране и неочакван развой, отборите няма да оставят всичко на случайността, и с интерес очаквам да видя какво са подготвили.
Навлизаме почти в третата седмица от надпреварата и от тук ще издържат само най-подготвените. До сега почти не сме имали етап, в който състезателите да почиват. Със сигурност умората е голяма, а още не сме влезли в Алпите. Роглич може да е фаворит, но от много други не сме видели нищо. Може ли истинското състезание да започва днес?