Колоездене
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Колоездене
Утре изглежда като добър ден за втора етапна победа на моя отбор.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Днешния 7 етап по пътната книга е полегат и даден за спринтьори. ДЪлжината му е 168 км, от които първите 120 км са по-скоро хълмисти и включват няколко категоризирани височини. По всичко личи, че спринтьорските отбори ще контролират етапа и откъсването. Последните 45 км са напълно равни, където очаквам да се получи застигането. Шанса да видим победа със самостоятелна езда на откъснал се състезател изглежда малка, но вероятно ще има подобни кандидати, защото тура навлиза в същинската си част, и възможностите за подобни състезатели и отбори, търсещи победата, ще намаляват. Време е да виждаме по-агресивно каране от по-малките отбори, които да оправдаят участието си в състезанието. За това очаквам и днес да видим кандидати в откъсване.
Куикстеп, Лото судал, НТТ и Бора, това ще са отборите, които ще бъдат най-вече заинтересовани да водят преследването. Както вече казах, финала днес е чисто спринтьорски, затова фаворити ще бъдат топ имената в извежданията. Тримата най-добри на този тур са Юън, Бенет и Ницоло, за това очаквам някой от тях да бъде етапния победител днес. Юън спечели вече етапна победа, за това очаквам напрежението да бъде върху другите два спринтьора, и очаквам те да бъдат по-мотивирани и да търсят повече успеха. Не сме свикнали отбор като Куикстеп да няма спечелен спринт до момента. Отбора е специалист точно в такива етапи, и въпреки, че Бенет не се представи на най-високо ниво предните спринтове, днес очаквам да поправи това, и да спечели най-после победата за Куикстеп.
Куикстеп, Лото судал, НТТ и Бора, това ще са отборите, които ще бъдат най-вече заинтересовани да водят преследването. Както вече казах, финала днес е чисто спринтьорски, затова фаворити ще бъдат топ имената в извежданията. Тримата най-добри на този тур са Юън, Бенет и Ницоло, за това очаквам някой от тях да бъде етапния победител днес. Юън спечели вече етапна победа, за това очаквам напрежението да бъде върху другите два спринтьора, и очаквам те да бъдат по-мотивирани и да търсят повече успеха. Не сме свикнали отбор като Куикстеп да няма спечелен спринт до момента. Отбора е специалист точно в такива етапи, и въпреки, че Бенет не се представи на най-високо ниво предните спринтове, днес очаквам да поправи това, и да спечели най-после победата за Куикстеп.
Вятърът промени всичко.
Висма са ми по-дразнещи от Скай, то бива бива, ама тяхното е прекалено.
Утре ще е забавно.
Висма са ми по-дразнещи от Скай, то бива бива, ама тяхното е прекалено.
Утре ще е забавно.

Аз въобще не разбирам защо Бора направиха всичко това днес. Ако е само да облекат отново саган в зелено изобщо не ги разбирам, защото той е много слаб този сезон и от сега казвам, че тази година няма да спечели зеленото трико, много е слаб в спринтовете, и не разбирам защо им беше да впрегнат целия тим да работи на макс, с това съсипаха единствено етапа на останалите.
Ами май това беше целта. Пробват се хората, всичко става.

Определено не съм доволен от това, което направи бора вчера, продължавам да не възприемам защо беше това каране всичките тези километри, като не спечелиха нито междинния спринт, нито се поздравиха с етапа. При друг развой, след видяното вчера, смятам напълно, че Бенет беше с най-здравите крака сред конкутентите си, и щеше да спечели спринта.
Днес ни очаква първия планински етап. Ще видим три височини, трите от които са сериозна категория. Финалът идва след спускане от последната височина и и няколко километра равно.
Можем да очакваме днес няколко евентуални развоя. Днешния етап е първия в Пиринеите , утре отново ни очаква сериозно катерене, за това е възможно претендентите за главно класиране да останат пасивни, което да позволи на откъснали се състезатели да натрупат достатъчен аванс и да видим две битки на финала.
Другия сценарии е да видим атака, най-вероятно на последното изкачване, от някой, който ще иска да направи време на конкурентите си, и да сме свидетели на здраво каране от групата, съпътствано с много атаки и интересна битка на финала между основните претенденти.
Трудно ми е да преценя какво са наумили отборите, и какви тактики са предприели за своите състезатели, за това ще бъде много трудно да посочим кои ще бъдат главните действащи лица на днешния етап, затова не бих посочил никой като евентуален победител с достатъчна доза увереност.
Когато разглеждах етапа на карта, той много ми напомня на завършилата не отдавна обиколка на ломбардия. Височините и финала отново са след спускане и равно, за това си позволих да разгледам последните победители от тази класика. Сред имената на тези, които карат тура, са пино и чавес, и докато чавес е дясната ръка на жълтата фланелка, и няма да има свободата да атакува, то от тибо пино може да видим атака. Затова аз ще посоча него като потенциален победител в днешния етап.
Днес ни очаква първия планински етап. Ще видим три височини, трите от които са сериозна категория. Финалът идва след спускане от последната височина и и няколко километра равно.
Можем да очакваме днес няколко евентуални развоя. Днешния етап е първия в Пиринеите , утре отново ни очаква сериозно катерене, за това е възможно претендентите за главно класиране да останат пасивни, което да позволи на откъснали се състезатели да натрупат достатъчен аванс и да видим две битки на финала.
Другия сценарии е да видим атака, най-вероятно на последното изкачване, от някой, който ще иска да направи време на конкурентите си, и да сме свидетели на здраво каране от групата, съпътствано с много атаки и интересна битка на финала между основните претенденти.
Трудно ми е да преценя какво са наумили отборите, и какви тактики са предприели за своите състезатели, за това ще бъде много трудно да посочим кои ще бъдат главните действащи лица на днешния етап, затова не бих посочил никой като евентуален победител с достатъчна доза увереност.
Когато разглеждах етапа на карта, той много ми напомня на завършилата не отдавна обиколка на ломбардия. Височините и финала отново са след спускане и равно, за това си позволих да разгледам последните победители от тази класика. Сред имената на тези, които карат тура, са пино и чавес, и докато чавес е дясната ръка на жълтата фланелка, и няма да има свободата да атакува, то от тибо пино може да видим атака. Затова аз ще посоча него като потенциален победител в днешния етап.
Наблюдавайки сега коефицентите за победител на букмейкъра за днешния етап едно нещо прави много голямо впечатление. След първите десет фаворита има два колоездача на ЕФ1, което значи, че отбора ще кара агресивно и ще кара за победа. Много Е вероятно да пласират състезател в откъснала се група, на който ще се разчита в даден момент да се откъсне, ако групата отзад е на достатъчно разстояние. Двата фаворита за това на букмейкъра са Дани Мартинес и Хю карти. И двамата са отлични катерачи. От тях аз бих заложил на карти, който съм наблюдавал как се представя в такива етапи. Още повече, че до момента не сме му видели носа в групата, и което значи, че е съхранен добре. Мартинес спечели скоро дофине, със сигурност е във форма, което останалите също знаят, затова не биха го пуснали да заминава. Според мен ЕФ1 днес ще пробват с Хю карти, следете този състезател.
Последна промяна от DanailG на 05 сеп 2020 13:45, променено общо 1 път.
Може Формоло, Закарин, Мас ако го пуснат. Да видим какъв ще е съставът на откъсналата се група и ще го мислим.

Формоло е вероятно да бъде в откъсване, но той е прекалено добър помощник на погачар, и не е ясно дали тактиката им няма да бъде да го спрат в даден момент да помага на словенеца при евентуална негова атака в групата.
Ако му дадат свобода и оставят да кара за етап, той би бил сред скритите фаворити за успех. В добра форма е.
Закаран принципно си избира етапи, които завършват на продължително изкачване. Тук имаме спускане и равнинна част след преодоляване на височината, той не може да спуска, и не вярвам да си е заплюл този етап.
Мас все още е в борбата за генерално класиране. Няма да рискува, а и няма да го пуснат в откъсване.
Нещо интересно, което чак сега виждам. Понеже не гледам пряко етапите преглеждам вечер колкото мога да проследя на запис, и не съм забелязал кога погачар е натрупал пасив от минута и нещо. Това променя много неща днес. UAE определено ще бъдат агресивни и ще искат да намалят изоставането му. Много е вероятно както вече казах да изпратят човек в откъсването, и да очакват атака на погачар в основната група. Не вярвам отбора да бъде пасивен днес. Ще е интересно. В този случай формоло не би карал за успех. Ще видим как ще изиграят картите си.
Да, сега виждам, вчера е изостанал заедно с ланда.
Ако му дадат свобода и оставят да кара за етап, той би бил сред скритите фаворити за успех. В добра форма е.
Закаран принципно си избира етапи, които завършват на продължително изкачване. Тук имаме спускане и равнинна част след преодоляване на височината, той не може да спуска, и не вярвам да си е заплюл този етап.
Мас все още е в борбата за генерално класиране. Няма да рискува, а и няма да го пуснат в откъсване.
Нещо интересно, което чак сега виждам. Понеже не гледам пряко етапите преглеждам вечер колкото мога да проследя на запис, и не съм забелязал кога погачар е натрупал пасив от минута и нещо. Това променя много неща днес. UAE определено ще бъдат агресивни и ще искат да намалят изоставането му. Много е вероятно както вече казах да изпратят човек в откъсването, и да очакват атака на погачар в основната група. Не вярвам отбора да бъде пасивен днес. Ще е интересно. В този случай формоло не би карал за успех. Ще видим как ще изиграят картите си.
Да, сега виждам, вчера е изостанал заедно с ланда.
Аз не мисля, че Погачар и Ланда ще опитат нещо днес. Не виждам вариант, в който атака от който и да е претендент за крайната победа няма да бъде прихваната по спускането. Така че спокойно могат да си пробват силите за етап.