Френската Лига 1 (сезон 2020-21)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Френската Лига 1 (сезон 2020-21)
А защо Пари ФК, на български ФК Париж е по добре
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.
Warped написа:А защо Пари ФК, на български ФК Париж е по добре
Аз лично така съм свикнал, защото на френски се произнася Пари Еф Се (Paris FC). Въпрос на избор, но по тази логика трябва да казваме и Париж Сен-Жермен. В тази връзка всички се смеят на Касабов, но той правилно си казва "Пари" и "Пе Ес Же"
Да де ама то така е на български.
Ако си във Франция го казваш Пари, в България мисля не е грешно Париж
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.
След загубата на ПСЖ е имало и празненства по улиците на Марсилия от феновете на Олимпик.
ВИЕ СТЕ ЛИТЕКС

Warped написа:Да де ама то така е на български.
Никой не е казал, че е грешно, въпрос на личен избор. И все пак не виждам логика в единия случай да произнасяш Пари Сен-Жермен, а в другия Париж ФК.
Е аз за тва си мисля че е Париж Сен-Жермен.
Нали не изговаряме le, les, la и тн.
Иначе много силен сезон в Лига 2, поне 4 отбора ще се борят за промоция
Непринуден:
Warped написа:Е аз за тва си мисля че е Париж Сен-Жермен.
В този случай изговаряш половината име на български, а другата половина на френски.
- rebelheartous
- Контакти:
boys85 написа:Написаното от мен е на база на интервю с президента им в Льо Паризиен от преди няколко дни: https://www.leparisien.fr/sports/ligue- ... 371305.php
Основен ползвател на Стад Шарлети е Университетския клуб на Париж, който развива най-различни спортове, отделно има и отбори по ръгби, както и женския футболен отбор на ПСЖ. Пари ФК го ползва след своето завръщане в Лига 2. Преди това играят на Stade Déjerine: https://fr.wikipedia.org/wiki/Stade_D%C3%A9jerine При евентуална реконструкция на последния и бъдещ капацитет от 5-6000 хил., то той би им бил напълно достатъчен с оглед на ниската посещаемост на мачовете на Пари ФК. От гледна точка на безопасност Стад Шарлети няма как да покрие нормите на Лига 1, имаше случаи на нахлувания по терена на домакинствата срещу по-големи отбори.
По принцип Пари ФК са известни с формирането на таланти от школата си, макар че много от тях не достигат до мъжкия отбор на клуба, защото са привличани на по 15-16 години от по-големи клубове във Франция и Европа. На тазгодишните полуфинали в ШЛ имаше 3 футболисти, продукт на школата им: Мукиеле и Конате от РБ Лайпциг и Токо-Екамби от Лион.
Значи аз откакто ги следя те си играят на Шарлети и можеш да си сигурен, че ако влязат в Лига 1 отново ще са на него, а не на някаква поляна. И в Насионал играеха на него. Преди може и да са имали ниска посещаемост, но това е защото бяха забравени от Бога в 4 и 5 дивизия. Откакто се завърнаха в Лига 2 си ходят по 3-4 хиляди на домакинства. Първите години след създаването им преди идиотското сливане с ПСЖ на Парк де Пренс са ходели по над 10-15 к на мачовете им. Убеден съм, че при евентуална промоция цифрите ще са някъде от този порядък. Което за отбор от френската столица е нищожно. Гледал съм им някои мачове, не ми се е случвало да хвана проблем със сигурността (вкл. злополучният плейоф с Ланс), но може и да е имало. Въпросът е ,че няма как да му убеди някой, че това доста добре изглеждащо съоръжение не може да бъде приведено във вид за Лига 1.
- rebelheartous
- Контакти:
Мен друго ми е интересно. Ако/като влязат в Лига 1, дали няма да възникне спор за името с ПСЖ?
Не бих се учудил, все пак дори за кратък период са били обединени.
Особено предвид скорошния ъпдейт на емблемата на ПСЖ с Paris с болд и това, че би се появил друг отбор на чиято емблема да пише Paris.

А по отношение на спора по-горе, можете да сте сигурни, че БГ вариантът ще е ФК Париж, ако почнат да ги излъчват по Диемите или някъде другаде.
А по отношение на спора по-горе, можете да сте сигурни, че БГ вариантът ще е ФК Париж, ако почнат да ги излъчват по Диемите или някъде другаде.
rebelheartous написа:Значи аз откакто ги следя те си играят на Шарлети и можеш да си сигурен, че ако влязат в Лига 1 отново ще са на него, а не на някаква поляна. И в Насионал играеха на него. Преди може и да са имали ниска посещаемост, но това е защото бяха забравени от Бога в 4 и 5 дивизия. Откакто се завърнаха в Лига 2 си ходят по 3-4 хиляди на домакинства. Първите години след създаването им преди идиотското сливане с ПСЖ на Парк де Пренс са ходели по над 10-15 к на мачовете им. Убеден съм, че при евентуална промоция цифрите ще са някъде от този порядък. Което за отбор от френската столица е нищожно. Гледал съм им някои мачове, не ми се е случвало да хвана проблем със сигурността (вкл. злополучният плейоф с Ланс), но може и да е имало. Въпросът е ,че няма как да му убеди някой, че това доста добре изглеждащо съоръжение не може да бъде приведено във вид за Лига 1.
Нещо се бъркаш във фактологията. Пари ФК са създадени през 1969 г., но нямат нито играчи, нито стадион през съответния сезон. Затова през 1970 г. се обединяват със Стад Сен-Жермен за да образуват нов клуб на име Пари Сен-Жермен, който започва да се състезава във втора дивизия. Какво обединение с ПСЖ, какви сезони в Лига 1 преди това, какви 10-15 хил.? ПСЖ печели промоция за първа дивизия (понастоящем Лига 1) още в първия си сезон 1970/1971 г. През следващият сезон тимът успява да запази своето място в елита, но от парижката община заплашват, че ще ограничат достъпа на клуба до Парк де Пренс, както и субсидиите, които им превеждат, ако не смени името си на Пари ФК. Проведено е общо събрание, на което е решено да последва разделение на две - професионалната секция остава в първа дивизия под името Пари ФК през сезон 1972/1973 г., а аматьорската в трета дивизия под името Пари Сен-Жермен. Това е началото на двата отделни клуба, каквито са си и до днес, макар че реално Пари ФК минават през няколко сливания и смени на имена в бъдещите години. Това е и първият сезон на Пари ФК в елита на Франция. По ирония на съдбата две години по-късно ПСЖ печели промоция за първа дивизия и никога повече няма да се раздели с нея, а Пари ФК изпада и се завръща само веднъж.
Ланс нахлуха на терена, а преди това имаше нахлувания и на приятелски мач между Сенегал и Кот д'Ивоар. В крайна сметка самият им президент говори за евентуален проблем с Шарлети, това не са мои разсъждения
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oSd6JJpOqHM[/youtube]