Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот 1914.1902 » 27 юни 2020 14:26

metodito написа:
1914.1902 написа:

"Какъв конфликт да имам със Станислав Костов? Аз съм треньор, той е състезател. Извини се на мен, както и на момчетата в отбора. Не ми харесва, че излизат такива неща в медиите. Проблемът е решен. Пожелавам му успех, защото му е нужно да вкара гол – за самочувствие. Простих му, ако на него не простя на кого. Добър футболист – българин", каза временният наставник на "сините" относно информациите, че Станислав Костов ще бъде освободен от Левски.

Браво. Това исках да прочета.

Аз също.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 27 юни 2020 15:59

TristaNNN написа:
vvessel написа:... Преди това се освободиха от добър защитник, който успешно се справяше и като халф...

Добрият защитник и успешен халф сам пожела да си събере багажа по никое време, не е като да са го изритали с шут отзад. При това положение какво трябваше да направим - да го вържем с окови на Герена, екскурзия в багажник до Витоша, да му вдигнем тройно заплатата, да питаме привържениците във ФБ дали го искат, какво?

Ами да се договорят с единствената възможност за смяна на ЦЗ по някакъв начин. Аз ли да им кажа как? А Мадурек и Мохамед междувременно си драпат макарите и лапат по над 20 хил еврака на калпак. Има си хора назначени там да вършат тая работа, ти мен питаш как. Като не си я вършат като хората, ще търпят критика. Ти като някакъв адвокат ли им се явяваш?

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 27 юни 2020 16:43

Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
Michael_Buble
Контакти:

Мнениеот Michael_Buble » 27 юни 2020 19:06

rhaegar написа:Колко пъти да се повтори, че тия права не са на клуба, че да ги дава?

Чисто правно в момента е така, но има една тънка подробност. Както Левски не може самостоятелно да продаде правата на домакинските си мачове заради колективния продукт, така и никой няма право да излъчва Левски в какъвто и да е дигитален продукт без неговото разрешение. В този смисъл, ако все пак професионалната футболна лига в бъдещ момент позволи на Левски да продава правата на мачовете си самостоятелно, то за всеки домакински мач на сините телевизията трябва да сключи договор и с гостуващия отбор по гореизложеното съображение. Разбира се, тук има заложена мина, защото чичо Венци съм убеден, че ще се направи на интересен само и само да ни прецака. Затова Левски трябва да сключи договор с дадена телевизия, след което още преди началото на първенството същата телевизия да направи пакетен договор с всички отбори от ППЛ или със субекта, който държи правата за мачовете им - Домусчиев, 7/8 ми на Слави или който и да е.
Съответно и Левски има право на предварително договорени отчисления за всяко телевизионно предаване на гостуващ мач на отбора отново по силата на изложеното горе съображение. (Сега, тук е възможно реципрочно договаряне от страна на Левски със всички останали отбори или техния представител, че отстъпва правата си за гостуванията, ако и те отстъпят своите за гостуванията си на Герена, както се процедираше през 90-те в КЕШ и купата на УЕФА. Това бе регламентирано от Европейската централа по онова време. Би било известен реверанс към малките отбори, защото на база по-голямата конвертируемост на сините като пазарен дял, те биха могли да си продават сродните права за гостуванията по-скъпо отколкото сумите, които ще плащат на малките отбори или техния представител при визитите им на Герена. Но от морална гледна точка мисля, че реципрочност е правилния подход.)
Това, което най-много би могъл да загуби Левски при пропадане на преговорите е просто да не може да излъчва домакинските си мачове, но и да не позволи да бъде излъчван в гостуванията. Тоест, Левски ще бъде на тъмно. Но както написа В. Колев в статията си, необходими са 1200-1300 повече зрители на домакинските мачове на Левски, за да получава толкова, колкото взима сега. Аз мисля, че много повече ще идват. Така че, ние нищо не губим. Големият губещ ще бъде Домусчиев, защото няма да има-двата най-големи отбори в България(допускам, че тирето ще влезе в тактически съюз с нас). Другият губещ ще е фенът ла Левски в провинцията, но в името на спечелената война ще се наложи да загубим няколко малки битки. Аз се съмнявам да се стигне до този краен вариант. Но, ако все пак стане факт, то още не следващата година ще бъдем в силна позиция за правата, заради високия обществен натиск и недоволство.
Последна промяна от Michael_Buble на 27 юни 2020 22:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 27 юни 2020 19:50

Наско Сирaков: Левски може да не допусне камери на „Герена“!
https://dsport.bg/nasko-sirakov-levski- ... erena.html
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 27 юни 2020 22:10

modor написа:Наско Сирaков: Левски може да не допусне камери на „Герена“!
https://dsport.bg/nasko-sirakov-levski- ... erena.html

Сирков явно продължава с глупостите си. И като не допусне ще излетим от лигата, че и пари няма да получи. Аман от аматьорски изказвания. Тоя вместо да търси финансиране плещи глупости.

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 27 юни 2020 22:17

Michael_Buble написа:
rhaegar написа:Колко пъти да се повтори, че тия права не са на клуба, че да ги дава?

Чисто правно в момента е така, но има една тънка подробност. Както Левски не може самостоятелно да продаде правата на домакинските си мачове заради колективния продукт, така и никой няма право да излъчва Левски в какъвто и да е дигитален продукт без неговото разрешение. В този смисъл, ако все пак професионалната футболна лига в бъдещ момент позволи на Левски да продава правата на мачовете си самостоятелно, то за всеки домакински мач на сините телевизията трябва да сключи договор и с гостуващия отбор по гореизложеното съображение. Разбира се, тук има заложена мина, защото чичо Венци съм убеден, че ще се направи на интересен само и само да ни прецака. Затова Левски трябва да сключи договор с дадена телевизия, след което още преди началото на първенството същата телевизия да направи пакетен договор с всички отбори от ППЛ или със субекта, който държи правата за мачовете им - Домусчиев, 7/8 ми на Слави или който и да е.
Съответно и Левски има право на предварително договорени отчисления за всяко телевизионно предаване на гостуващ мач на отбора отново по силата на изложеното горе съображение. (Сега, тук е възможно реципрочно договаряне от страна на Левски със всички останали отбори или техния представител, че отстъпва правата си за гостуванията, ако и те отстъпят своите за гостуванията си на Герена, както се процедираше през 90-те в КЕШ и купата на УЕФА. Това бе регламентирано от Европейската централа по онова време. Би било известен реверанс към малките отбори, защото на база по-голямата конвертируемост на сините като пазарен дял, те биха могли да си продават сродните права за гостуванията по-скъпо отколкото сумите, които ще плащат на малките отбори или техния представител при визитите им на Герена. Но от морална гледна точка мисля, че реципрочност е правилния подход.)
Това, което най-много би могъл да загуби Левски при пропадане на преговорите е просто да не може да излъчва домакинските си мачове, но и да не позволи да бъде излъчван в гостуванията. Тоест, Левски ще бъде на тъмно. Но както написа В. Колев в статията си, необходими са 1200-1300 повече зрители на домакинските мачове на Левски, за да получава толкова, колкото взима сега. Аз мисля, че много повече ще идват. Така че, ние нищо не губим. Големият губещ ще бъде Домусчиев, защото няма да има-двата най-големи отбори в България(допускам, че тирето ще влезе в тактически съюз с нас). Другият губещ ще е фенът ла Левски в провинцията, но в името на спечелената война ще се наложи да загубим няколко малки битки. Аз се съмнявам да се стигне до този краен вариант. Но, ако все пак стане факт, то още не следващата година ще бъдем в силна позиция за правата, заради високия обществен натиск и недоволство.

То има и един друг вариант - Домуза разваля договора с БФС-то идват тия с 300-те бона и всички духат супата и най-вече Левски и ЦСКА ;) . В писаниците ти обаче няма почти нищо вярно. Правата за излъчване на футболното първенство принадлежат на организатора - Професионалната лига. Те продават, те преотстъпват. Клубовете нямат никакви права да излъчват сами мачове от първенството, освен ако ПФЛ не даде съгласие. Така че и основния сценарии е Левски не допуска камери, играе на тъмно домакинските си мачове, не получава никакви пари, а като капак плаща на ПФЛ за вреди, които Лигата естествено си ги взима директно от БФС от парите които се дават на Левски от УЕФА. И така ни приходи от телевизия, ни приходи от УЕФА. Само от билети и шалчета.
И ми е много смешно преекспонирането на този въпрос. Левски в момента изкарва 700-800 бона от телевизионни права. Ако тръгнат сами да си ги продават няма да изкарат и толкова. Телевизията е бизнес и правилата са прости - телевизията плаща за програма и разчита да спечели нещо от реклама. Рекламодателят пък като даде пари за реклама чака те да му се върнат. И като това не се случва поради малка гледаемост реклами няма. Но има една стара приказка - лаком гъз, кръв сере. Нека Цирков и присъдружните му продължават в същия дух и точно това ще стане.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 27 юни 2020 22:27

alexdb написа:То има и един друг вариант - Домуза разваля договора с БФС-то идват тия с 300-те бона и всички духат супата и най-вече Левски и ЦСКА ;) . В писаниците ти обаче няма почти нищо вярно. Правата за излъчване на футболното първенство принадлежат на организатора - Професионалната лига. Те продават, те преотстъпват. Клубовете нямат никакви права да излъчват сами мачове от първенството, освен ако ПФЛ не даде съгласие. Така че и основния сценарии е Левски не допуска камери, играе на тъмно домакинските си мачове, не получава никакви пари, а като капак плаща на ПФЛ за вреди, които Лигата естествено си ги взима директно от БФС от парите които се дават на Левски от УЕФА. И така ни приходи от телевизия, ни приходи от УЕФА. Само от билети и шалчета.
И ми е много смешно преекспонирането на този въпрос. Левски в момента изкарва 700-800 бона от телевизионни права. Ако тръгнат сами да си ги продават няма да изкарат и толкова. Телевизията е бизнес и правилата са прости - телевизията плаща за програма и разчита да спечели нещо от реклама. Рекламодателят пък като даде пари за реклама чака те да му се върнат. И като това не се случва поради малка гледаемост реклами няма. Но има една стара приказка - лаком гъз, кръв сере. Нека Цирков и присъдружните му продължават в същия дух и точно това ще стане.

Тоя вариант е така, но Домуза няма да развали договора и да духа супата с няколко милиона на година ;) Щото тия 8лв за Диемата познай кой ще му ги плати, ако не дава бг първенството.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 27 юни 2020 22:39

И аз съм на това мнение-болшинството гледащи Диемите са заради Ппл.Има разни почитатели на чужди клубове,но те могат да си ги гледат и от други телевизии.
САМО ЛЕВСКИ!

Върни се в “Левски”