Gotzev.88 написа:Не разбирам кризата точно в БГ футбола. Абсолютен лаик съм, та затова питам. В България особено малките отбори си се издържат на едно 90-95 % от собственика. Ако продадат някое младо момче за 100на хиляди веднъж на две години- пак хубаво... При големите: Лудогорец- от Домуса и от участие в ЕКТ; при Левски от "спонсори", които са си направо собственици; при нас е нещо като фифти-фифти: Ганчев- продажба на футболисти. Тоест играем, не играем, пИчелим, нИ пИчелим, тренираме, не тренираме, играем в Европа или не... бащицата си плаща заплатите. И това си е така по принцип. Не виждам кое се е променило?
За нас ще е трудно да продаваме това лято и затова разбирам това с Албентоса. ОК, но при другите отбори? При тях какво точно се е променило, та да говорим за някаква чистка и масово гонене на чужденци, полуаматьорски нива и т.н..... Или иначе казано- немските отбори, да кажем, губят от загубата на пари от билети/карти/артикули (при нас никой не разчита на тия мижави стотинки), губят от многомилионни ТВ права (тези в БГ я платят годишната заплата на Нашименто, я не), губят и парите от масивните си спонсори, губят от участието в ЕКТ (тези, които все още са там), губят може би и бъдещи спонсори, губят и от бъдещи трансфери. В този ред на мисли- ние в БГ какво общо имаме с всички тези неща, та да изпофалираме всички?! Ако може като на 5-годишен да ми го обясните

Благодаря!
[offtopic]Проблемът за мен е че във футбола се вкарваха пари спечелени от бизнесите на собствениците,а сега някои от тези бизнеси/хотелиерство,заведения,туризъм,търговия,бензиностанции и др./са застрашени и това ще рефлектира не само на футбола но въобще на спорта.Днес чета че от Лудогорец искали да участват в разпределението 60-40 което Държавата обеща на фирмите защото били коректни данъкоплатци.Няма да коментирам доколко си коректен щом собственикът ти е осъден да плати 52млн.лв. ,а той отказва и води дела срещу тази Държава от която иска сега пари,но си спомних какъв беше отзвукът когато от ФК ЦСКА попитаха футболния съюз и Държавата дали ще има някакви компенсации за футболните клубове заради кризата с коронавируса и какво ще направят да помогнат на някои клубове да не
ФАЛИРАТ.На тези дето бързо забравят ще припомня,всички псевдофенове запалиха форумите с обидни коментари за Гриша Ганчев и ЦСКА,а БФС веднага излезе с декларация срещу питането на ЦСКА.Сега Лудогорец си работи индивидуално да вземе едни милиони от Държавата и сигурно ще ги вземе защото в тази страна на Пеевски и Домусчиев не се отказва,а "възмутените" фенове са се скрили и чакат удобният случай да захапят ЦСКА.[/offtopic]
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...