Байерн: трансферно лято 2019

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Мнения: 7864
Регистриран на: 29 окт 2011 21:55
Контакти:

Байерн: трансферно лято 2019

Мнениеот doktora25 » 12 май 2019 13:14

Нека тук да дискутираме всичко се случва, очакваме да се случи или искаме да се случи с отбора в най-близко бъдеще:

1. Кои са сигурните напускащи и сигурните пристигащи?
2. Кои са вероятните напускащи и трансферните цели и какво мислите за тях?
3. Нико Ковач остава ли и ако не - кои са вероятните опции за нов треньор?
4. Кой искате да ни е треньор през следващия сезон или поне с какъв профил искате да е той (ново актуално име/с много голям опит, добре работещ с млади/добре работещ със звезди, какъв тип успехи да е постигнал, каква философия да изповядва, важно ли е да е германец)? Кой в никакъв случай не трябва да става?
5. Кои играчи искате да си тръгнат на всяка цена, кои да останат на всяка цена, на кои постове смятате че трябва да се подсилим, с какъв тип играчи, някои имена евентуално?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
doktora25
Мнения: 7864
Регистриран на: 29 окт 2011 21:55
Контакти:

Re: Байерн: трансферно лято 2019

Мнениеот doktora25 » 12 май 2019 17:22

Ще започна с треньора:
Не считам че Ковач трябва да остане да води отбора и не искам спечелените евентуално от него трофеи да се използват като аргумент при решаването на този въпрос. Ако беше така Ернесто Валверде трябваше да е най-спокойният за бъдещето си човек. Изглеждаше, че Ковач използваше почти един и същи титулярен състав, изваждайки от него първо Робен, после Рибери (не са без значение и контузиите в случая), прицелен в отличията и решен на всяка цена да запази поста си, без да мисли за бъдещето на отбора и незаинтересован да изпробва и да пусне в по-дълбоки води някои от по-младите играчи и перспективни юноши. Свърши добра работа с Гнабри, но май само с него.
Честно казано жаждата ми за вътрешни трофеи на Байерн клони към много ниски нива, жаден съм обаче за футбол. Трябва ни човек с характер, който да върне страстта в играта, желанието, да изповядва офанзивна философия с много преса, бързи атаки, директен футбол. Май Тухел не беше толкова лош вариант, Тен Хаг - разбира се че да, Клоп също, но ще е трудно. От Льов се отказвам на този етап, а и не мисля че е опция, за Хекинг от доста време си мисля, но това, че не постигна нещо повече с Гладбах започва да ме притеснява. Предпочитана националност - германец или холандец.
Важното обаче е треньорският въпрос да бъде решен възможно най-скоро и ако имаме нов треньор да не бъде викнат по традиция на 01.07., а доста по-рано да започне да действа и цялата трансферна политика да бъде съгласувана с него.

Играчите:
Доколкото знам сигурните напускащи са Рибери и Робен. Сигурните пристигащи до момента - Павар и Ернандес.
Мюлер е много вероятен напускащ, към Алаба има голям интерес, може би и Боатенг, Хамес е 50:50.

Казусът Мюлер е много тежък и болезнен. Аз не искам той да си тръгва, неговото напускане обаче би било логично, закономерно и няма да се отрази негативно на клуба в момента. Той има неоспорими спортно-технически качества и реализаторски умения и притежава нещо още по-ценно - носи духа и идентичността на отбора. Формата му обаче трайно е паднала. Ако напусне - задължително трябва да търсим германски играч в центъра или по-предни позиции, който също да ги има. Според мен пред Мюлер трябва да се поставят 3 възможности и негов, както и на новия треньор (но на никой друг) трябва да бъде изборът кое ще предпочете: 1. Да остане, но да загуби поне първоначално статута си в отбора, мястото в титулярния състав, капитанската лента и да се бори с всички сили да ги възвърне. Трябва просто да си пречупи мисленето и да започне да търси проблемите в себе си. 2. Да поеме към гранд, който го иска и който не е редовен участник в Топ 4 или топ 8 в ШЛ през последните години (като Милан например). Трябва обаче да е наясно че тук също би го чакала голяма борба за доказване и толерансът към него не би бил много голям ако не започне добре. 3. Да отиде в отбор с малко по-скромни играчи, в който бързо да може да се превърне в един от лидерите.

Коман. Французинът не е футболист, когото харесвам особено. Мисля че няма достатъчно качества да бъде сред титулярите, не забелязах в него прогрес в нито един момент, не може да направи разликата, кощунствено е да бъде сравняван с Рибери или Робен. За резерва става, но само толкова. Силно се надявам да не бъде титуляр през новия сезон. Няма да ми липсва ако го продадем, макар че спекулациите за това не са много, годините му предполагат добра цена, а между другото една размяна за желан от нас играч би била много позитивна. Дано и агентът му да мисли така.

Трябва да останат задължително Гнабри, Левандовски, Кимих, Горецка, да опитаме да задържим и Алаба.
Йович е добре дошъл. Иска ми се да си върнем и Шакири, не заслужава да е резерва на Фирмино. Имаме нужда и от освежаване в центъра на терена, въпреки голямата бройка с която разполагаме там, част от които млади. Просто испано и португало говорящите там въпреки високата си индивидуална класа ги е обхванала една апатия, която се проявява в много от мачовете и точно с нея ми се иска да се преборим, което го споменах говорейки за треньора.

На вратата е ясно, че тандемът Нойер-Улрайх може да изкара още 1-2 сезона, но трябва да започнем да мислим от сега за техни заместници. В защита - може да имаме нужда и от още попълнения в зависимост от това какви изходящи трансфери ще имаме. Трябват ни минимум 7, на които да можем безрезервно да разчитаме. Кимих, Ернандес и Алаба не са много за бекове. Рафиня да продължава да бъде първа резерва би било върховна тъпотия.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer
Мнения: 9979
Регистриран на: 02 окт 2009 16:25

Re: Байерн: трансферно лято 2019

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 12 май 2019 21:55

Което не става с пари, става с много пари. Бундеслигата не е неизчерпаем извор на попълнения от най-висока класа. Отделен въпрос е, че нейното безжалостно опоскване отслабва конкуренцията, която е жизнено необходима за всеки отбор! Ако искат Байерн да бъде отново страшилище в Европа, неговите шефове трябва да се бръкнат по-надълбоко. Едва ли положителните финансови резултати и предсрочното изплащане на Алианц Арена топлят особено феновете на тима в Мюнхен, Бавария и по света. В противен случай и четвъртфиналите в ШЛ ще станат трудно достижима цел (полуфиналите, да не говорим за финала, вече са само мечта), а тенекиената салатиера (ако не греша, от създаването на Бундеслигата досега Байерн има повече титли от всички други германски клубове, взети заедно) ще остане ваша единствена утеха, Докторе!... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
bubka
Мнения: 9101
Регистриран на: 12 юли 2011 00:34
Контакти:

Re: Байерн: трансферно лято 2019

Мнениеот bubka » 13 май 2019 01:52

С такова слабо първенство е много тежко - трябва да решиш дали да спестиш ненужно изхарчени 100-200 милиона и да си първи на няколко точки от втория, или да ги похарчиш - да опиташ да направиш нещо в ШЛ, което няма как да е сигурно дали ще стане и в същото време да си на безполезните и излишни 20-30 точки пред втория.

Така и не се намери отбор в тая Бундеслига, който да се закотви трайно в топ 3 и да е почти равностоен на Байерн. Поне да знаеш, че като дадеш много милиони, дори и да стане провал в ШЛ, то в първенството ще имаш един-два силни отбора, с които ще се бориш и многото дадени пари ще се оправдани, поне заради Бундеслигата. Само Дортмунд донякъде, но и те имат колебания. При все, че има отбори с нелоши финансови възможности. В миналото сякаш имаше повече такива стабилни отбори - например Шалке и Щутгарт, сега вече и те умряха. Остатъка направят един силен сезон и на следващия са пак анонимници от средата на класирането.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
galin56
Мнения: 2510
Регистриран на: 01 мар 2010 15:52
Местоположение: Ботевград
Контакти:

Re: Байерн: трансферно лято 2019

Мнениеот galin56 » 13 май 2019 17:12

Captain Stottlemeyer написа:Което не става с пари, става с много пари. Бундеслигата не е неизчерпаем извор на попълнения от най-висока класа. Отделен въпрос е, че нейното безжалостно опоскване отслабва конкуренцията, която е жизнено необходима за всеки отбор! Ако искат Байерн да бъде отново страшилище в Европа, неговите шефове трябва да се бръкнат по-надълбоко. Едва ли положителните финансови резултати и предсрочното изплащане на Алианц Арена топлят особено феновете на тима в Мюнхен, Бавария и по света. В противен случай и четвъртфиналите в ШЛ ще станат трудно достижима цел (полуфиналите, да не говорим за финала, вече са само мечта), а тенекиената салатиера (ако не греша, от създаването на Бундеслигата досега Байерн има повече титли от всички други германски клубове, взети заедно) ще остане ваша единствена утеха, Докторе!... 8-)

:) :)
Е какво друго да ги топли, че не се сещам? Имат си перфектен стадион, който е изплатен, финансово един от най-стабилните футболни клубове в света, редовно си стават шампиони на Германия, КЕШ си играят прилично, спечелиха го последно преди 5-6 години, че всяка година не взимат КЕШ - голям праз. Ходят си хората на стадиона и се забавляват, какво повече.

Потребителски аватар
doktora25
Мнения: 7864
Регистриран на: 29 окт 2011 21:55
Контакти:

Re: Байерн: трансферно лято 2019

Мнениеот doktora25 » 13 май 2019 20:38

galin56 написа: :) :)
Е какво друго да ги топли, че не се сещам? Имат си перфектен стадион, който е изплатен, финансово един от най-стабилните футболни клубове в света, редовно си стават шампиони на Германия, КЕШ си играят прилично, спечелиха го последно преди 5-6 години, че всяка година не взимат КЕШ - голям праз. Ходят си хората на стадиона и се забавляват, какво повече.

Има много логика в това, което казваш, може би немалко от ръководните фактори разсъждават по подобен начин, но мен почти нищо от това не ме топли. Признанието, истинското мерило и паметните мачове са по европейските и световните терени. Какво излиза - че немският финал в ШЛ и световната титла през 2014 са по-скоро фойерверк. Сега немският футбол е много спорно на кое място се намира, италианци и французи могат да оспорят 3-тото място, Германия, доскоро доминирана от играчи на Байерн, изпадна във втора лига на нациите и във втора урна за европейските квалификации - исторически срам. Кои са последните паметни мачове на баварците в Европа - сещам се за Ювентус и Арсенал, но те не бяха толкова скоро. Аз броях за успех равенството с Ливърпул в първия мач. Какво да говорим и кое е приличното в представянето в ШЛ? Айнтрахт направиха нещо запомнящо се тази година, те показаха за какво става въпрос и би било много жалко догодина да не участват в ШЛ, много по-жалко от това Байерн да не вземе поредната титла.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

James11
Мнения: 1
Регистриран на: 15 май 2019 13:54
Контакти:

Re: Байерн: трансферно лято 2019

Мнениеот James11 » 15 май 2019 13:58

Имам известни подозрения че е възможно Гризман да се озове в Мюнхен

Потребителски аватар
matador1
Мнения: 2781
Регистриран на: 14 юни 2014 07:48
Контакти:

Re: Байерн: трансферно лято 2019

Мнениеот matador1 » 31 май 2019 11:20

doktora25 написа:
galin56 написа: :) :)
Е какво друго да ги топли, че не се сещам? Имат си перфектен стадион, който е изплатен, финансово един от най-стабилните футболни клубове в света, редовно си стават шампиони на Германия, КЕШ си играят прилично, спечелиха го последно преди 5-6 години, че всяка година не взимат КЕШ - голям праз. Ходят си хората на стадиона и се забавляват, какво повече.

Има много логика в това, което казваш, може би немалко от ръководните фактори разсъждават по подобен начин, но мен почти нищо от това не ме топли. Признанието, истинското мерило и паметните мачове са по европейските и световните терени. Какво излиза - че немският финал в ШЛ и световната титла през 2014 са по-скоро фойерверк. Сега немският футбол е много спорно на кое място се намира, италианци и французи могат да оспорят 3-тото място, Германия, доскоро доминирана от играчи на Байерн, изпадна във втора лига на нациите и във втора урна за европейските квалификации - исторически срам. Кои са последните паметни мачове на баварците в Европа - сещам се за Ювентус и Арсенал, но те не бяха толкова скоро. Аз броях за успех равенството с Ливърпул в първия мач. Какво да говорим и кое е приличното в представянето в ШЛ? Айнтрахт направиха нещо запомнящо се тази година, те показаха за какво става въпрос и би било много жалко догодина да не участват в ШЛ, много по-жалко от това Байерн да не вземе поредната титла.


Разбира се, че е само фойерверк. Същият фойерверк сега се е запалил и гръмнал по отношение на английското първенство (полуфинал на СП, макар и късметлийски, и два английски финала). Просто испанците мънинко му отпуснаха края. Франция не мисля, Италия, ако се стегне, може да измести Бундеслига-та. Просто Байерн имаха силни години и сега следват по-слаби, което е нормално развитие на нещата. Работата е по-скоро, че германските отбори (с изкл. на Байерн) просто нямат никаква постоянност. 1, макс 2, силни сезона, после в средата, по-долу или дори пред изпадане. Никой не може да се задържи в топ 5 за повече от няколко години. Единствено някакво постоянство виждаме за момента в Лайпциг, които станаха често присъствие в първите места. Борусия, Шалке, Левекузен, Волфсбург, Хофе, Градбах, Вердер... всички са асансьори напоследък. Дори в слабата си форма и със състав, който по-скоро напомня на резервен (ветерани, хора с малко игрови минути по-рано и т.н.) Байерн стана шампион и не мисля, че беше особено трудно. Взе и покала. Постигна дубъл (?!).

Както и да е. Темата е за трансфери. Най-много се говори за Сане и Вернер напоследък.

Потребителски аватар
galin56
Мнения: 2510
Регистриран на: 01 мар 2010 15:52
Местоположение: Ботевград
Контакти:

Re: Байерн: трансферно лято 2019

Мнениеот galin56 » 31 май 2019 16:12

doktora25 написа:
galin56 написа: :) :)
Е какво друго да ги топли, че не се сещам? Имат си перфектен стадион, който е изплатен, финансово един от най-стабилните футболни клубове в света, редовно си стават шампиони на Германия, КЕШ си играят прилично, спечелиха го последно преди 5-6 години, че всяка година не взимат КЕШ - голям праз. Ходят си хората на стадиона и се забавляват, какво повече.

Има много логика в това, което казваш, може би немалко от ръководните фактори разсъждават по подобен начин, но мен почти нищо от това не ме топли. Признанието, истинското мерило и паметните мачове са по европейските и световните терени. Какво излиза - че немският финал в ШЛ и световната титла през 2014 са по-скоро фойерверк. Сега немският футбол е много спорно на кое място се намира, италианци и французи могат да оспорят 3-тото място, Германия, доскоро доминирана от играчи на Байерн, изпадна във втора лига на нациите и във втора урна за европейските квалификации - исторически срам. Кои са последните паметни мачове на баварците в Европа - сещам се за Ювентус и Арсенал, но те не бяха толкова скоро. Аз броях за успех равенството с Ливърпул в първия мач. Какво да говорим и кое е приличното в представянето в ШЛ? Айнтрахт направиха нещо запомнящо се тази година, те показаха за какво става въпрос и би било много жалко догодина да не участват в ШЛ, много по-жалко от това Байерн да не вземе поредната титла.

Не знам човек, но двамата с теб имаме доста различно виждане върху спорта. Ти прекалено много внимание обръщаш на конкретни резултати. За мен спорта не е само резултати а едно развлечение. Отиваш след работа и се отпускаш в различна атмосфера и забравяш за други неща. От няколко години насам ходя на мачовете на Балкан и особено сега като станахме шампиони усещането е страхотно, бях в залата и празнувахме после до зори. Но когато не ставаха шампиони не съм мрънкал че са втори, трети или четвърти. Ходих си пак на мачовете. Е, вече ако изпаднем в долна дивизия е друго нещо, интереса ще спадне драстично.
Германци и англичани разсъждават по подобен начин, тях ги забавлява спорта като цяло, не само резултата, за това са им пълни и стадионите и залите.

Потребителски аватар
doktora25
Мнения: 7864
Регистриран на: 29 окт 2011 21:55
Контакти:

Re: Байерн: трансферно лято 2019

Мнениеот doktora25 » 14 юли 2019 23:16

Не съм вярвал, че някой може да ме ядоса толкова с бездействието си, но е факт. Двамата убафци ако мислят единственият трансфер до края на лятото да е подаряване на Мюлер не са познали.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!


Върни се в “Байерн”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост