peliforewer написа:Sstefanov написа:peliforewer написа:ЦСКА сме така устроени да се мъчим на два,ако се наложи на три фронта.На нас шпалири не ни правят, но и ние не правим шпалири, всичко което ни е дала държавата си го плащаме двойно и тройно , на нас не ни пращат спонсори, не ни дават базите безвъзмездно и безсрочно, плащаме над милион лева на година за да сме на Армията и Панчарево, а други им подариха базите за тридесет години при символичен наем от десетина хиляди лева на година. Не се оплакваме само показваме фактите такива каквито са и въпреки това сме до последно в борбата и за Купата и за титлата.
Защо лъжеш, че плащате за армията? За последните 30 години и вие не сте платили стотинка. Другата лъжа е сумата 1 мил, ама друг път. 257 хил и някой друг лев отгоре.
Аз вярвам на официалната информация, а не на хора на които омразата и злобата към ЦСКА им осмисля живота.Когато Титан поискаха стадиона на концесия и той им беше даден след като бяха уредени финансовите взаимоотношения между клуба и Държавата. Има и изявление на зам.министър мисля че на финансите в което се каза че ЦСКА е платил всичко дължимо за базите си.Наскоро Гриша Ганчев заяви че в момента ФК ЦСКА плаща на година около милион и половина лева с ддс за базите си, за мен това е официална информация казана от този който плаща,не съм чул някой от ММС да я оспори.А въпреки че Кралев даде обещание че приеме ли се Закона за спорта базите на ЦСКА ще бъдат дадени за 30години, закона бе приет преди няколко месеца но развитие няма и срока за отдаване под наем продължава да е 10години, нещо което отказва всеки нормален инвеститор да прави нещо дългосрочно. Можех и да ти покажа цитираните от мен факти,но съм на работа и пиша от телефона, но ти гарантирам че посоченото от мен е истина.
Плащате си всичко на държавата?- странно. Аз доколкото си спомням според съда задълженията на ЦСКА ( ако се считаш за цесекар, ако си от Литекс , пропусни настоящия коментар- той не се отнася към теб). към държавата са приблизително 13 млн лв (без лихвите) , общата сума платена за ТМ към НАП е 8 млн(Апропо за тази сума дължат ли се данъци? Както дължат ли се данъци на "изкупуването" на "Ред Енималс" от ЦСКА-София?(между другото никъде не разбрах точно за каква е изкупено "Ред Енималс"?- дали държавата не е ощетена от тези евкалибристики?)Аз ли не разбирам от математика или дължите и то не малко

.
Би ли посочил какви правомощия точно има зам.министъра на финансите по изнесената от теб информация.Защото според общо взето никакви. Въпроса е от правомощията на съвсем друга институция. Надявам се правиш разлика между "уредени взаимоотношения" и "платени задължения" . Ако не правиш -питай ,ще ти бъде обяснено. Античното ЦСКА не е платил никога и една стотинка наем за базите си. Оставям настрана ,че наема беше смехотворен-колкото на средно голям магазин на "Витошка".
Надявам се ти ясно ,че разходите ,които прави един клуб за поддръжка на базата си надхвърля многократно като стойност наема за същата и е напълно нормално тези разходи да бъдат прихванати от наема(стига да не се надписани или изкуствено увеличени).
Много обичате да се сравнявате с другите клубове , но сравни "Лудогорец Арена" или Герена с Армията ?- Май разликата се изразява в десетки милиони лв . Защо я има тази разлика питайте вашите началници.
Това ,че разходите на ЦСКА-София за базата са около 1,5 млн лв на година- според мен са в този порядък,дори е много вероятно и тази сума да е занижена. Без да искам да се самоцитирам .Още преди около 10 години в този форум писах,че поддръжката на Армията и на Герена на година е в порядъка на 1-1,5 млн лв на година и това преди около 10 години без да се правят някакви значителни инвестиции и при тогавашното ниво на цените , в момента може да се счита и двойно приблизително. Но тази сума от 1,5 млн лв не е платена на Държавата, а е платена за базата. Разноските към Държавата са относително малка част от нея.
Между другото нещо изгубих нишката. Какво се случи с отдаването на Армията на концесия по времето на Титан- беше ли отдадена или не? има ли някой ,който е виждал въпросния договор? Ако беше отдадена какво прави в момента ЦСКА-София на Армията? Ако ли не -защо пишеш глупости. Ако е бил развален договора за концесия- не съм чул, а и процедурата е много дълга ,сложна и тежка и няма как да стане до момента в който ЦСКА-София се настани на Армията.