Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Mitata
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот Mitata » 20 апр 2019 07:14

Martinez1948 написа:
k_oleto написа:и допълнение: Тази тема се отключи след като Ганчев плати 8-те милки. Нима забравихте ?

1во относно титаново до днешно време. Преди няколко страници казах на един син фен[i] ''А относно 2016г. аз лично не обвинявам нито един обикновен фен ( освен Анималс ). Вие за 2месеца разбрахте какво е да си на наше място НАП/уефа/токът спрял/мениджъри/футболисти съдят клуба абе общо взето си говорехме за всичко друго ама не и за футбол. С тази разлика, че при вас това беше за месеци, а ние бяхме 10г. така. Еми хората се измориха сори !!!''[/i]
Но и също държа на мнението си, че моралът е най-добрият и качествен правоприемник на каквото и да е в този живот дори и на акционерни дружества. Да факт е че освен чисто правен/юридически акта с плащането е й морален, но моралните щети, които всички ние нанесохме надхвърлят 8 милиона. (СПОРЕД МЕН).
И преди тотално да бъда набеден за говедо, антицесекар и тн. аз лично за себе си още не знам дали трябва след края на сезона да продължа да ходя на стадиона макарче ми се ходи и то много.
Може пък един ден да стане това, което всички ,,сърдити на отбора и не ходещи на стадиона'' армейци искаме !!

ФК, включително ЦСКА, не са типична производствена фирма или такава, занимаваща се с типична търговска дейност. Независимо от това ЦСКА произвежда продукт, служещ за забавление на феновете и който носи доходи на държавата. Държавата има сметка от силен ЦСКА, защото такъв червен клуб би ѝ гарантирал сериозни приходи под формата на ДДС от продажба на билети и карти, на футболисти, от осигуровки на футболистите, от данък общ доход. Не по-маловажна е социалната страна на въпроса, защото ако няма ЦСКА, не са един или двама от младите феновете на клуба, които биха си вдигнали чукалата и емигрирали някъде по света. Също така силен ЦСКА означава повод за гордост на "червена България".

В момента ЦСКА, без да е сред водещите европейски ФК, плаща данъци и осигуровки върху реална база, всяка година носи стотици хиляди, може би милион доход на държавата. По-добре ли щеше да е, ако тя не получаваше тези пари?

Фалитът на едно спортно дружество е част от пазарната икономика, не са едно или две дружествата, които са фалирали, но ФК е продължил да радва феновете си. В самата България дружествата на повечето големи ФК са минали през фалит. Други държавата ги пази да не фалират, трети се субсидират от общините по места. Всеки със съдбата си. ЦСКА мина по малко по-различен път, защото футболната централа в България имаше нужда от нас колкото се може по-скоро, защото без ЦСКА интересът към и без това умрялото ни футболното първенство би приключил напълно. Впоследствие собственикът ни извади 8 милиона, половината от които са за бюджета на България. По-добре ли щеше да е държавата да не получи тези пари?
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 20 апр 2019 07:43

Много странни са ми такива спорове за морала . За морал може да се говори тогава, когато има еднакъв критерий . В случая няма такъв . Ако спазваме строго критериите, такова право имат само феновете на Славия, защото май само в тоя клуб няма някакви драстични промени през историята му . Смешно е за автентичност да говорят фенове на Антибиотик, Металик, Олимпик, Велбъжд, Тича, Пощенец, Динамо и последния да затвори вратата . Да се върнем на морала ! За морал говореха фенове на клуб, който почти през цялата си история е бил на държавна издръжка и е ощетил държавата с десетки милиони лева . Защо сега не говорят за пенсията на баба си Гицка ? Защото явно прикриват омразата и злобата си зад приказки за морал . Има съдебно решение за размера на задълженията на ЦСКА. Клубът се ангажира и заплати повече от 30% от тоя размер . Това е акт, който като размер на изплатените задължения няма аналог в световната практика на фалиралите дружества . От друга гледна точка в случая не е нарушен нито един закон в България, нито някоя от наредбите на БФС . Когато и другите клубове постъпят така, тогава и аз ще приема думите им за морал !
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 20 апр 2019 14:33

Martinez1948 написа:
k_oleto написа:и допълнение: Тази тема се отключи след като Ганчев плати 8-те милки. Нима забравихте ?

1во относно титаново до днешно време. Преди няколко страници казах на един син фен[i] ''А относно 2016г. аз лично не обвинявам нито един обикновен фен ( освен Анималс ). Вие за 2месеца разбрахте какво е да си на наше място НАП/уефа/токът спрял/мениджъри/футболисти съдят клуба абе общо взето си говорехме за всичко друго ама не и за футбол. С тази разлика, че при вас това беше за месеци, а ние бяхме 10г. така. Еми хората се измориха сори !!!''[/i]
Но и също държа на мнението си, че моралът е най-добрият и качествен правоприемник на каквото и да е в този живот дори и на акционерни дружества. Да факт е че освен чисто правен/юридически акта с плащането е й морален, но моралните щети, които всички ние нанесохме надхвърлят 8 милиона. (СПОРЕД МЕН).
И преди тотално да бъда набеден за говедо, антицесекар и тн. аз лично за себе си още не знам дали трябва след края на сезона да продължа да ходя на стадиона макарче ми се ходи и то много.
Може пък един ден да стане това, което всички ,,сърдити на отбора и не ходещи на стадиона'' армейци искаме !!

Виж, аз също бях от тези, които не се радваха на случилото се с дружеството. Според мен и Ганчев се излъга, че няма да му се налага да плаща нищо за марката ЦСКА. Иначе имаше голяма вероятност тези 8 млн. да бяха достатъчни за частично "овъзмездяване" на държавата мащеха и мошениците източващи ЦСКА. Той подцени ситуацията с Божков, Пеевски и БФС. Нека обаче да видим хронологията. Първо Ганчев искаше ПФК ЦСКА АД да създаде дъщерно дружество, на което да се прехвърлят активите. Това е позната практика в търговското право и щеше да има пряка връзка със старото дружество. Тогава Черепа почна с правните врътки и се наложи схемата с дружеството на Литекс. Защо не зададеш въпроса на авиаторите, Дучето и Сие, които се кълняха в Божков - защо Чери не искаше да ни изплаща задълженията, а се нае да плаща същите, ако не и по-големи задължения на подуянци? Или може би отговора е същия - държавата за едни е майка и ги дундурка със спонсори, а за други е мащеха. Питай ги също защо като от Сопот, Велбъжд, Олимпик та до Вихър Айтос почти всички клубове са правили тази врътка, само на цесекарите се говори за морал и с прякори като "оранжеви", а другите са чисти като момина сълза и никой не поставя под съмнение кои са?
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
k_oleto
Контакти:

Мнениеот k_oleto » 20 апр 2019 20:12

Пф......след Хикса с Левски съм принуден да стискам палци на Ботев срещу Лудогоец. Като гледам обаче първите 10-тина минути - голямо стискане ще падне. Ботев са пуснали част от резервите.......

Mitata
Контакти:

Мнениеот Mitata » 20 апр 2019 21:47

Red Warrior написа:Виж, аз също бях от тези, които не се радваха на случилото се с дружеството. Според мен и Ганчев се излъга, че няма да му се налага да плаща нищо за марката ЦСКА. Иначе имаше голяма вероятност тези 8 млн. да бяха достатъчни за частично "овъзмездяване" на държавата мащеха и мошениците източващи ЦСКА. Той подцени ситуацията с Божков, Пеевски и БФС. Нека обаче да видим хронологията. Първо Ганчев искаше ПФК ЦСКА АД да създаде дъщерно дружество, на което да се прехвърлят активите. Това е позната практика в търговското право и щеше да има пряка връзка със старото дружество. Тогава Черепа почна с правните врътки и се наложи схемата с дружеството на Литекс. Защо не зададеш въпроса на авиаторите, Дучето и Сие, които се кълняха в Божков - защо Чери не искаше да ни изплаща задълженията, а се нае да плаща същите, ако не и по-големи задължения на подуянци? Или може би отговора е същия - държавата за едни е майка и ги дундурка със спонсори, а за други е мащеха. Питай ги също защо като от Сопот, Велбъжд, Олимпик та до Вихър Айтос почти всички клубове са правили тази врътка, само на цесекарите се говори за морал и с прякори като "оранжеви", а другите са чисти като момина сълза и никой не поставя под съмнение кои са?

Чери щеше да плаща едни 18-19 милиона в продължение на 30 години, които инфлацията щеше да изяде. Ситуацията на Герена е друга и там той ще раздава милионите с охота. Предполагам не всички от тях ще са негови.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 21 апр 2019 00:13

Mitata написа:
Red Warrior написа:Виж, аз също бях от тези, които не се радваха на случилото се с дружеството. Според мен и Ганчев се излъга, че няма да му се налага да плаща нищо за марката ЦСКА. Иначе имаше голяма вероятност тези 8 млн. да бяха достатъчни за частично "овъзмездяване" на държавата мащеха и мошениците източващи ЦСКА. Той подцени ситуацията с Божков, Пеевски и БФС. Нека обаче да видим хронологията. Първо Ганчев искаше ПФК ЦСКА АД да създаде дъщерно дружество, на което да се прехвърлят активите. Това е позната практика в търговското право и щеше да има пряка връзка със старото дружество. Тогава Черепа почна с правните врътки и се наложи схемата с дружеството на Литекс. Защо не зададеш въпроса на авиаторите, Дучето и Сие, които се кълняха в Божков - защо Чери не искаше да ни изплаща задълженията, а се нае да плаща същите, ако не и по-големи задължения на подуянци? Или може би отговора е същия - държавата за едни е майка и ги дундурка със спонсори, а за други е мащеха. Питай ги също защо като от Сопот, Велбъжд, Олимпик та до Вихър Айтос почти всички клубове са правили тази врътка, само на цесекарите се говори за морал и с прякори като "оранжеви", а другите са чисти като момина сълза и никой не поставя под съмнение кои са?

Чери щеше да плаща едни 18-19 милиона в продължение на 30 години, които инфлацията щеше да изяде. Ситуацията на Герена е друга и там той ще раздава милионите с охота. Предполагам не всички от тях ще са негови.

Нищо нямаше да изплаща. На сбирката с Дучето, Офанзива и ГА им каза, че ще издържа ново дружество от окръжната група. Тогава Дучето пищеше по студията - "аз съм ЦСКА" . Сега на Подуяне реши да изплаша дълговете, които не са по-малки. Защо? Нареждане "от горе"!

Kiril2681

Мнениеот Kiril2681 » 21 апр 2019 01:11

Red Warrior написа:
Mitata написа:

Нищо нямаше да изплаща. На сбирката с Дучето, Офанзива и ГА им каза, че ще издържа ново дружество от окръжната група. Тогава Дучето пищеше по студията - "аз съм ЦСКА" . Сега на Подуяне реши да изплаша дълговете, които не са по-малки. Защо? Нареждане "от горе"!

Не, Воине, просто няма да изплаща каквото и да е! Ако Ганчев придоби ЦСКА и плати за това удоволствие 8 мил., то Черепухин си взе Левски за около 2мил., платени , за да се вземи евролиценз. След като ние натрупахме 20-30мил, Левски и те толкова, защо да плаща каквото и да е, нали може и той да трупа?! :roll: Затова се ядосвам когато някой, който и да е, ми говори за "морал"! Дори и автентичната Славия, щото тя пък не може да говори за морал....по спортни причини - справка от тази година - Септември, Дунав и прочие..Та, в тази лига, наистина ми е любопитно дали догодина ще излезе отчет на Левски с това къде и колко са платили :(
от Kris_men2000 » 31 юли 2019 00:31

Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол

Mitata
Контакти:

Мнениеот Mitata » 21 апр 2019 07:11

Red Warrior написа:
Mitata написа:

Не знам, на такива сбирки не съм бил. А и няма нужда, защото нашите футболни босове олигарси се държат дистанцирано.
Те финансират клубовете и не считат за нужно да дават каквито и да било обяснения. Което разбира се е глупво, защото голям клуб като ЦСКА не може без фенове.

Но знам, че имаше Оздравителен план, в който бе написано на кого, колко и докога ще се плащат дължимите пари.

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 21 апр 2019 12:34

Хора, защо се занимавате с приключили теми? - Гришата купи фалиралото ЦСКА и край! Какви още морали?....За морал в бизнеса ли да говорим или за футбол? Е, мога да ви кажа, че моралът в бизнеса е да платиш, колкото се може по-малко, за колкото си може по-голямо! Нали? Та сега, за кой морал говорим?...
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 21 апр 2019 15:16

Mitata написа:
Red Warrior написа:
Mitata написа:

Не знам, на такива сбирки не съм бил. А и няма нужда, защото нашите футболни босове олигарси се държат дистанцирано.
Те финансират клубовете и не считат за нужно да дават каквито и да било обяснения. Което разбира се е глупво, защото голям клуб като ЦСКА не може без фенове.

Но знам, че имаше Оздравителен план, в който бе написано на кого, колко и докога ще се плащат дължимите пари.

Сбирката с Чери беше в сградата на Нове холдинг. И нямаше оздравителен план на масата. Тогава се цакаха с Ганчев, който първо каза, че няма да оздравява, после, че ще оздравява. Намеси се и дъщерното ФК ЦСКА, което БФС не искаше да регистрира. Абе бяха едни врътки мани. Ако си спомняш Божков излъга, че ще има оздравителен план след поредното надцакване, но до последната дата не го входира в съда. С две думи - и двамата лъгаха, че ще оздравяват с ясното съзнание, че няма да го правят. Сега изведнъж обаче Чери изтърка картончето на Бойко и спечели дългове за 35 млн., които уж се нае да изплаща. Да видим.

Върни се в “ЦСКА”