Martinez1948 написа:k_oleto написа:и допълнение: Тази тема се отключи след като Ганчев плати 8-те милки. Нима забравихте ?
1во относно титаново до днешно време. Преди няколко страници казах на един син фен[i] ''А относно 2016г. аз лично не обвинявам нито един обикновен фен ( освен Анималс ). Вие за 2месеца разбрахте какво е да си на наше място НАП/уефа/токът спрял/мениджъри/футболисти съдят клуба абе общо взето си говорехме за всичко друго ама не и за футбол. С тази разлика, че при вас това беше за месеци, а ние бяхме 10г. така. Еми хората се измориха сори !!!''[/i]
Но и също държа на мнението си, че моралът е най-добрият и качествен правоприемник на каквото и да е в този живот дори и на акционерни дружества. Да факт е че освен чисто правен/юридически акта с плащането е й морален, но моралните щети, които всички ние нанесохме надхвърлят 8 милиона. (СПОРЕД МЕН).
И преди тотално да бъда набеден за говедо, антицесекар и тн. аз лично за себе си още не знам дали трябва след края на сезона да продължа да ходя на стадиона макарче ми се ходи и то много.
Може пък един ден да стане това, което всички ,,сърдити на отбора и не ходещи на стадиона'' армейци искаме !!
ФК, включително ЦСКА, не са типична производствена фирма или такава, занимаваща се с типична търговска дейност. Независимо от това ЦСКА произвежда продукт, служещ за забавление на феновете и който носи доходи на държавата. Държавата има сметка от силен ЦСКА, защото такъв червен клуб би ѝ гарантирал сериозни приходи под формата на ДДС от продажба на билети и карти, на футболисти, от осигуровки на футболистите, от данък общ доход. Не по-маловажна е социалната страна на въпроса, защото ако няма ЦСКА, не са един или двама от младите феновете на клуба, които биха си вдигнали чукалата и емигрирали някъде по света. Също така силен ЦСКА означава повод за гордост на "червена България".
В момента ЦСКА, без да е сред водещите европейски ФК, плаща данъци и осигуровки върху реална база, всяка година носи стотици хиляди, може би милион доход на държавата. По-добре ли щеше да е, ако тя не получаваше тези пари?
Фалитът на едно спортно дружество е част от пазарната икономика, не са едно или две дружествата, които са фалирали, но ФК е продължил да радва феновете си. В самата България дружествата на повечето големи ФК са минали през фалит. Други държавата ги пази да не фалират, трети се субсидират от общините по места. Всеки със съдбата си. ЦСКА мина по малко по-различен път, защото футболната централа в България имаше нужда от нас колкото се може по-скоро, защото без ЦСКА интересът към и без това умрялото ни футболното първенство би приключил напълно. Впоследствие собственикът ни извади 8 милиона, половината от които са за бюджета на България. По-добре ли щеше да е държавата да не получи тези пари?