Серия А - 2018/19

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Серия А - 2018/19

Мнениеот Groucho » 26 мар 2019 14:26

Ще се повторя: все тая какво е нивото в Калчото, Алегри е с два финала в ШЛ. което е достатъчно трудно постижение.
Иначе, ако тръгнем по пътя на логиката за слабата конкуренция, значи и Конте е слаб треньор. Спечели титлата с Челси в конкуренцията на Тотнъм, в годината, в която Манчестър Сити не беше на ниво "100 точки в края на сезона".

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 26 мар 2019 14:49

В ШЛ е друго. Без да му омаловажавам постиженията там, нещата в този турнир зависят от много други фактори. Може да си най-добрият отбор на света и да отпаднеш, просто защото имаш лош ден. Или да си тотален аутсайдер и да се класираш, само защото ти е вързало. Два финала никак не са малко, не казвам че са достигнати само с късмет, но горното остава-не е печелил нищо в конкурентна среда.

Колкото до Конте-той взе първата си титла в Италия именно в конкуренцията на този Алегриев Милан, който беше най-добрият отбор в страната по това време.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 26 мар 2019 16:33

rhaegar написа:
rebelheartous написа:Сладур ще викаш на приятелката си от мъжки пол. :P Мерси за линка, ама аз съм ти бил отговорил най-долу. Общо взето и тогава, и сега плочата е била една и съща. Време е за смяна. :P

Ми не е време за смяна, щото и тогава и сега аз, Джак и инжинера сме били прави, а ти и останалите вярващи в Наполи не. Не е лошо да си държиш на мнението, ама когато в рамките на година то очевидно продължава да е грешно, е редно да се позамислиш малко.

rebelheartous написа:За съжаление този с идването на Роналдо нещата се промениха драстично.

Well then...

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 26 мар 2019 16:43

Какво се промени с идването на Роналдо? Същата история. Само преди него взимаха титла + купа, а сега бяха унижени рано рано от Аталанта.
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 26 мар 2019 16:56

Промени се това, че шансът Наполи да водят половината първенство и едва накрая да ги минем намаля драстично и на практика изчезна.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 26 мар 2019 17:08

rhaegar написа:Или да си тотален аутсайдер и да се класираш, само защото ти е вързало.

Колкото до Конте-той взе първата си титла в Италия именно в конкуренцията на този Алегриев Милан, който беше най-добрият отбор в страната по това време.

На малко слаби треньори им връзва с два финала в ШЛ.

Ако се приеме твърдението, че Алегри е слаб треньор, не може да се ползва негов отбор за пример за силна конкуренция.

Т.е. Конте е взел първата си титла в Италия в смешна конкуренция, защото какъвто и да е бил кадрово Милан по времето на Алегри, отборът е бил воден от Алегри, т.е. от слаб треньор. И какво получаваме за Конте по пътя на тази логика? Титли в Италия при липса на конкуренция, титла във ВЛ с Челси в конкуренцията на Тотнъм, отпадане в групите на ШЛ.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 26 мар 2019 17:25

Groucho написа:Ако се приеме твърдението, че Алегри е слаб треньор, не може да се ползва негов отбор за пример за силна конкуренция.

Т.е. Конте е взел първата си титла в Италия в смешна конкуренция, защото какъвто и да е бил кадрово Милан по времето на Алегри, отборът е бил воден от Алегри, т.е. от слаб треньор. И какво получаваме за Конте по пътя на тази логика? Титли в Италия при липса на конкуренция, титла във ВЛ с Челси в конкуренцията на Тотнъм, отпадане в групите на ШЛ.

В онзи Милан все още имаше нещо шампионско. И играчи, че и манталитет. В Наполи второто не го е имало никога, първото почти никога. Да се бориш за титлата с тогавашния Милан и миналогодишния Наполи не е едно и също. Конте тогава изпревари по-силен отбор и стана шампион. Алегри беше на път да изгуби първенството от по-слаб отбор, главно защото в директния мач напълни гащите, вместо да си играе играта.

rebelheartous написа:Промени се това, че шансът Наполи да водят половината първенство и едва накрая да ги минем намаля драстично и на практика изчезна.

Юве най-вероятно щеше да си е лидер от началото до края на първенството, без Роналдо, но с Игу. КР дава по-голям шанс в ШЛ, той е играч за големите мачове и напечените моменти, каквито в Серие А почти няма, а и да има, грешките в тях се компенсират много лесно.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 26 мар 2019 17:33

Тука вече влизаме в сферата на гадаеното. Аз си падам по фактите.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 26 мар 2019 18:01

rhaegar написа:В онзи Милан все още имаше нещо шампионско. И играчи, че и манталитет. В Наполи второто не го е имало никога, първото почти никога. Да се бориш за титлата с тогавашния Милан и миналогодишния Наполи не е едно и също. Конте тогава изпревари по-силен отбор и стана шампион. Алегри беше на път да изгуби първенството от по-слаб отбор, главно защото в директния мач напълни гащите, вместо да си играе играта.

Няма значение какви са били отборите. Получава се парадокс. Алегри не може да е хем слаб треньор, хем по някое време да е водил силен отбор, който да е бил конкуренция за нещо си. Всеки треньор си прави грешките, има си слаби и силни моменти, слаби и силни страни. Може лесно да се омаловажат качествата на всички наставници, ако се търси някакво съвършенство. Какъв е Симеоне тогава, след като отпадна от Алегри след два чисти гола преднина? Накрая ще излезе, че в Европа в момента няма нито един качествен треньор :lol:

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 26 мар 2019 18:04

Гроучо, никой не твърди, че Алегри е слаб треньор, а по-скоро ограничен и лимитиран. Когато беше треньор на Милан имаше по-добри играчи, отколкото Конте в Ювентус, но именно Конте стана шампион. За с провалите му в ШЛ, като треньор на Милан предполагам, че си до болка наясно. Алегри реално наследи готов отбор от Конте, на който беше добавена още по-голяма индивидуална класа откъм играчи, а адекватна конкуренция в Италия няма. Целият спор тръгна от там, че един фен на Ювентус написа, че Милан били изгонили топ треньора си в негово лице, а той преди и по време на престоя си в Милан никога не е фигурирал сред топ треньорите. Беше си адски недоказан и беше изненадващо, че Ювентус го избраха него да замени Конте. Вероятно Сари и Спалети също щяха да са шампиони с този отбор на Ювентус и най-вече при тази конкуренция. Конте се доказа и в Англия, където стана шампион с отбор, който сега му е трудно да хване топ 4. Към момента няма смисъл да ги сравняваме двамата. Конте е по-нагоре в треньорската йерархия, доказал се не само в Италия. Колкото до двата му финала... две загуби ... с голова разлика 2-7. Наистина невероятен успех! :lol: Ако не се лъжа дори и във финала срещу Реал, Ювентус бяха фаворита на букитата, а в целия форум се пишеше как това била тяхната година. Е, видяхме ги. :lol:
"За побеждаващите няма лошо време". - Хенри IV

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Върни се в “Архив”