България - Норвегия - 1:0 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
shoma
Мнения: 165
Регистриран на: 30 юли 2010 10:10
Контакти:

Re: България - Норвегия - 1:0 FT

Мнениеот shoma » 10 сеп 2018 06:38

Леле, леле, леле....

Половината коментари са насочени към бесмисленноста на турнира, некадърността на Хубчев и късмета.
1. Турнира - няма лоши мачове за даден национален отбор от чергата на България. Всеки мач, който може да се изиграе на 100% помага за сработеност, проверка нивото на футболистите, увереност, самочувствие след победи или нахъсване след загуби. Майната й на тази евроквота, въпросът е да се изгради боеспособен отбор. В Словения игра Неделев, днес Райнов и Галин. И аз исках да видя Неделев и Цонев например, но как мога да виня треньорът кой е по-добър, ако не се види всеки един как играе?

2. Хубчев. Некадърен бил, страхлив бил - това са все субективни оценки от футболни субекти, които са постигнали "нищо" в своята футболна кариера! Хубчев е един от малкото Български треньори, които наистина не позволяват някой футолист да се помисли за Господ или да е на отбора. Да, прави грешки, да инат е, на момент смазва самочувствието на "завездите". Но при толкова много "силни" футболисти, едва ли може да обърка кой знае колко. Чичовото и Петев да не би пък да направиха България да изглежда, като Франция, Германия или Испания? Същата мъка беше и при тях, но Българите бързо забравяме.

3. Късмета - част от играта е колеги. Винаго ще давам Гъция за пример, от скоро вече мога да давам вече и Португалия. Два изключително късметлийски Европейски Шампиона. Но, Шампиони, точка по върпоса. Интернавремето с Моурино и Целия късмет на света триумфираха в ШЛ. Примери за това как не винаги най-добрият побеждава има много.

Ако не друго, след 6 точки, следващият мач на Националния ще има поне с 2-3 хиляди души повече. Вчера видях Майки и Бащи с децата си, видях студенти, пенсионери. Всякакви хора на сатадиона. Изстрадалият Български фен има необходимост да усети духа на победата, сладостта от спечелената игра. След години наред излагации и достигане на футолното дъно от Клубните, а след това и Националния ни отбори, най-накрая е време за малко усмивки.

Аз бях спрял да се ядосвам дори на Националния и неговите провали, защото не виждах смисъл. Идваха едни "звезди" да отбият номера, после през Син Сити и Биад , и обратно в отборите си. Сега ако не друго, поне не виждам някоя "Велика звезда" да се репчи при смяна или да се сърди на на съотборника си на терена. Напротив, виждам как Галин Иванов на спринт се връща да чисти топката от крака на Норвежеца пред собственото ни наказателно. Виждам как когато някой сбърка, друг се явява, за да се опита да компенсира неговия пропуск. Тази взаимопомощ е нещо много важно, да имаме ОТБОР е най-важното.

И аз треперих вчера, и аз псувах след всеки грешен пас, толкова грешни пасове в мач скоро не бях гледал, но поне имаше опит за пасове, не всичко беше безцелни изритвания или панически чистения. Има ли опити за игра по земя и бракът ще изчезне рано или късно. За разлика от клубните отбори, при Националния до скоро нямаше възможност този брак да се изчисти. Сега благодарение на тези мачове от "безмисления" турнир може да се работи целенасочено, има време да се подобряват детайлите.

След 7 дни почва Висшата лига, всички хейтърчета ще имате възможност да се насладите на Зрелището на Богатите. Аз пък с нетърпение ще чакам да ида на следващия мач на България срещу Кипър, за да видя Сърце и душа за България!

Непринуден
Мнения: 1654
Регистриран на: 16 мар 2015 21:27
Контакти:

Re: България - Норвегия - 1:0 FT

Мнениеот Непринуден » 10 сеп 2018 07:32

Гледам някои потребители бая глупости са изписали. Турнира не струвал.

Някои факти:
1. Турнира и подреждането от него СЕ ВЗЕМА ПРЕДВИД при урните за жребия за европейските квалификации. Сиреч отборите от лига А ще са водачи на групите, но групите са 10, а отборите от лига А 12..........два от тях, най-слабите, НЯМА да са водачи на групи. Едма ли им е все тая вместо да са водачи да попаднат в група с водач Германия или Франция. На практика едното място за класиране вече отнето и да се борят със сравнително равностоен отбор от лига Б за втората квота в групата.
2. Същото важи и за нас (а и за всички). Не само лигата на нациите дава възможност за класиране на европейското, а добрите игри в нея подобряват шансовете в групата за квалификациите, където се оплаквате, че нямаме шанс. Лига С е на отборите от 25 до 39 място. Ние бяхме при старта някъде около 35-ти. С коефициент за дъното на лига С. Оше малко надолу и щяхме да сме в лига Д. Така сме и напоследък в квалификациите. Нещо в самия край на трета, но вече често в 4 урна. Тоест да надминем вече не един, а два по-силни отбора. Например в последните квалификации трябваше да сме пред два от Франция, Швеция, Холандия. Само един от тези по-силни ако минем не е достатъчно. Какво става сега с лигата на нациите? Понеже са 10 квалификационните групи то очевидно ние ще сме в трета или четвърта урна при жребия. Лигите А и Б дават 24 отбора. Те ще заемат като поставеност първите две позиции в 10-те групи плюс 4 от 10-те трети позиции. Останалите 6 трети позиции ще заемат отборите от лига С, които заемат местата от 25 до 30 в цялата лига. България в момента е с най-добри показатели в лига С, тоест на 25 място в лигата на нациите. При такъв актив ще сме в третата урна. Не както при старта на лигата от 35 място за 4 урна. Важно е да останем сред шестте най-добри в лига С (вероятно четирите победителя в групите на лига С плюс двата най-добри втори), тоест до 30 място, за да сме в трета, а не четвърта урна за квалификациите. Така че помогни си сам, за да ти помогне и Господ. Не само лигата ти дава очевидно и друг шанс за европейското, но ти подобрява малко и поставеността за квалификациите ако играеш. И тук всичко има смисъл. Не като видиш, че не можеш да сечелиш първо място в група и да спреш да играеш. И второто ако е с добри показатели има значение за квалификациите.

Меоду другото осмислете го цялостно за всички отбори. Има малка промяна от преди. Преди предварително си насочен на някъде от ранглистата на ФИФА за поставеността. Сега първо това е някаква ранглиста на УЕФА по която измерват коефициентите и ти дават един първоначален тласък, поставяйки те в някоя лига, който почти не търпи промяна, но все пак е вариативен. Например поставянето ти в лига А ти гарантира, че при жребия за квалификациите ще си в 1 или (с малък шанс) във 2 урна и никоя друга. Факт е обаче, че на нито един отбор не е гарантирано водачеството на група. Дори на световния шампион Франция. Условието е да си в първите 10 на Лига А, която е от 12 отбора, за да си водач на една от десетте квалификационни групи.

Можем да сметнем и какво ще разиграват отделните лиги за поставеността при квалификациите. Квалификациите са 10 групи.
Лига А е 12 отбора. 10 водачи и 2 във втора урна. Лига Б е също 12 отбора. Осем ще допълнят втора урна, а четири (една трета от лига Б) ще са в трета урна. Лига С са 15 отбора. Шест ще допълнят трета урна, а девет ще са в четвърта урна, където остава само още едно място за най-добрия от лига Д. Останалите 15 от лига Д (която е от 16 отбора) ще са петите отбори в 10-те групи плюс половината групи ще имат и шести отбори.
Екстра за най-добрите от лига А, тези които ще играят във финалното каре и ще са със статут на първи, втори, трети, четвърти по коефициент, е че не само ще са водачи на квалификационните групи, а и ще бъдат в такива с 5 отбора (лига на нациите 55 отбора, квалификации 10 групи, 5 по-натоварени с шест отбора и 5 с пет отбора, общо 55 участници).

И една тема за размисъл за хитреците, които искат да изпаднат в лига Д и следващия път да грабнат от там лесно квота и да се класират на голям форум. Първо чисто математически дори и да се спази принципа по-силните да бият по-слабите, тоест ние би трябвало да бием Гибралтар, Лихтенщайн и т.н., шанса е по-малък да стане отколкото да не стане. От лига С ще отаднат 4 отбора. Тоест освен нас още три подобни на нас от типа на Норвегия, Словения, Сърбия и т.н. От такива 4 отбора, които да речем бият наред уж по-слабите от лига Д, само един ще получи квота от тази лига. Три НЕ. Шанса е 1 към 4 ако сме уж много хитри. От 4 отбора изпаднали от лига С при слабаците на 1 ще се получи.
Второ и по-важно. Да погледнем обратното развитие. Ако уж хитрото изпадане надолу по лигите ни дава лесна възможност, то тогава изкачването на лиги би трябвало да е глупаво и сами да си подрязваме крилата за бъдещи класирания от лигите. Дали обаче наистина е така? Ето ви пример за едно възможно развитие. Четирите плейофни пътечки от лигата ще бъдат запълнени от победителите в групите в лигите, които ако са се класирали от квалификациите се махат и в тези пътечки на тяхно място влизат следващите най-добри в съответната лига. Ако няма нужните некласирали се отбори от лигата, твърде вероятно развитие за лига А, пътечките се допълват с отбори от следващата лига!
Всеки може да предположи вероятния развой. Лига Д едва ли ще има класирал се от квалификациите. 99% победителите в групите на лига Д тази есен ше са и плейофната четворка през пролеттта на 2020. Едва ли някой от тях през 2019 ще вземе квота от квалификациите. Ако обаче тази плейофна четворка ще е винаги статична, няма да търпи промяна, то при лига А е точно обратното, крайно динамична. Там пък 99% от 12-те от лига А ше се класират през квалификациите на първо или второ място в групите. Рядко, но някога има и крайни крушения. Какво става в такъв случай? Ами просто на отборите от лига А на практика им е гарантирано място на големия форум. Те или ше се класират от силата си като първи или втори в квалификационна група или ако не успеят отиват на плейоф с отбори от по-долни лиги. Отбележете си нещо важно! Не е нужно да е трети в квалификационната група отбор от лига А, за да играе плейоф. Може да е и ....шести. Просто другите от лига А ще са се класирали и този единствения или дори и два да са некласирали се представителя от лига А ще запълват през лигата на нациите квотата за лига А за плейофа.....при това съперник ще им е също запълващ тази квота представител на по-долна лига.

Тоест логически като свършат тази есен мачовете в лигите и имаме четирите победителя в групите им и ще имаме първоначален вариант на плейофните карета играещи за по една квота на европейското. Тези плейофни карета ще търпят размествания изчезвайки от тях класиралите се от квалификациите. Логиката диктува карето на лига Д да си остане и през 2020 същото. Карето на лига А да претърпи пълна промяна. Каретата на Б и С частични, по-гъвкаво при Б (доближава се като модел до А) от 2 или 3 промени на четирите отбора и по-трудно подвижно при С (доближава се като модел до Д) от 0 или 1 промяна.

Обратно към темата. Хитро ли е да изпадаш в по-долна лига? Ми май не. Там веднъж като си заемат местата (бидейки победители в групите на лигата) после никой няма да ти отстъпи място. Едва ли Люксембург ще спечели първо или второ място в квалификационна група и да освободи на друг през лигата място за плейоф. Другото звучи първоначално гадно. Отиваш в по-силна лига, където по-сигурно ще те бият по-силни отбори. Обаче пък после е също обратния принцип. Вкупом ти освобождават места за плейофа и започват и вторите, че и третите, а често и четвъртите от групите на по-високата лига да играя плейофи.
Защо си помислихте, че е хитро да си първи в група с отбори като Гибралтар като не ми се вижда по-трудно да си последен в група с Германия. Самото участие в лига А те вкарва задължително в плейофа независимо какво си направил в квалификациите, дори и последен да си там, а в лига Б е почти същото и близко до това развитие.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Ozzimozzi
Мнения: 7132
Регистриран на: 30 авг 2012 12:20
Контакти:

Re: България - Норвегия - 1:0 FT

Мнениеот Ozzimozzi » 10 сеп 2018 09:54

Честита победа! В рамки на по-малко от седмица успяхме да победим втори отбор, който ни надиграва. Да бяхме мачкани и надиграни почти през целия мач, но в края радостта бе при нас, което е най-важно. Играта я нямаше никаква, но със себераздаване през целия мач и доза късмет, успяхме да излъжем противника. Трябва да приемем факта, че чисто футболно сме изостанали страшно много от повечето европейски държави и не виждам на каква база можем да имаме претенции и изисквания за модерен и красив футбол. Каквато държавата - такъв и футболът! Претенциите ни големи, а ходим със скъсаните гащи.
Защо Левски не е обслужвал дълга си към НАП в последните 2 години, при положение, че това е водещото плащане за придобиване на лиценз?
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.


Красимир Иванов

Потребителски аватар
ImmortaL_1000
Мнения: 3818
Регистриран на: 15 авг 2016 17:04
Контакти:

Re: България - Норвегия - 1:0 FT

Мнениеот ImmortaL_1000 » 10 сеп 2018 10:07

Като знам какви са идиоти нашия национал може да стане да бием най-силния в групата и да паднем от Кипър . :)
[wrapimg=]https://gmsrp.cachefly.net/images/20/04/22/dfc5092693fb95b20c3a83264e9c2408/320.jpg[/wrapimg]

Bdin
Мнения: 16
Регистриран на: 04 апр 2015 23:21
Контакти:

Re: България - Норвегия - 1:0 FT

Мнениеот Bdin » 10 сеп 2018 11:46

Да е жив и здрав Петър Хубчев - палачът на скандинавци!

Потребителски аватар
metodito
Мнения: 21311
Регистриран на: 15 авг 2008 14:46
Местоположение: На хубава трапеза, под сянка на Трапезица.
Контакти:

Re: България - Норвегия - 1:0 FT

Мнениеот metodito » 10 сеп 2018 11:47

Всичко е добре, когато завършва добре. Може сигурно доста да бъдат хранени. Особено, ако нямахме такъв вратар и положенията на словенци и норвежци бяха влезли. Но не влязоха. "Победителите не ги съдят". Друго популярно клише. Имаме колектив обаче. Никой не може да го отрече това. Ивелин се движи много и работи за отбора - без цупене, без женски работи. Просто, смятам, че никой, който се изправя срещу нас не може да е уверен в победата си. Даже бих казал нещо, което звучи кощунствено, но... Играем нещо сходно с "организирания хаос" от 93-та. Разбира се, изпълнителите са с класи по-слаби, но има светлина в края на тунела. Така смятам. А негативните неща. Е, за тях - когато почнем да падаме. Засега вървим нагоре!

Потребителски аватар
metodito
Мнения: 21311
Регистриран на: 15 авг 2008 14:46
Местоположение: На хубава трапеза, под сянка на Трапезица.
Контакти:

Re: България - Норвегия - 1:0 FT

Мнениеот metodito » 10 сеп 2018 12:00

Хахахахахахахаа... Гледам тук редовните тролове-разбирачи са напълнили страниците с негативните си мнения. Това им е останало на горките. Бългатия бие, и това е повод за радост, повод за гордост и за надежда. За всички други, които мислят различно... един гоУем...
:arrow:


Поздравявам ги с това:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qIiafRlxqe4[/youtube]
:lol:

g3_ev2
Мнения: 894
Регистриран на: 14 май 2010 13:28
Skype: g3_ev2
Контакти:

Re: България - Норвегия - 1:0 FT

Мнениеот g3_ev2 » 10 сеп 2018 12:15

Трябва реално да се оценяват нещата! В ситуацията на нашия футбол, наситен с чужденци и с бедни тактически клубни отбори, със закърнели школи за млади футболисти, с използване на клубовете за всичко друго, но не и за бизнес на основата на приходи от публика и продадени собствени играчи, победите на националния отбор са единствения реален път нещо да се подобри в плачевната ситуация. Нашите бизнесмени няма да си вложат парите (без коментар какви) за мъгляви и неясни каузи в неопределено бъдеще. Нужни са победи на националния отбор, победи ансамблови, за да получат нашите играчи някаква популярност в Европа и, по възможност, търговията лека - полека, да смени посоката.
Какъв е изводът от двете победи напоследък, според мен: с мъжка игра да се поддържа някакво равновесие на терена, няма значение, на първо време, в коя негова част, и така да се търси момента (моментите), в който в някой или някои от играчите, ще получи (-ат) "пристъп на гениалност" на терена (виж головете на Краев и Василев). Не беше ли това и тактиката от 1994 г., фактически! На красива и могъща игра, в равностойни мачове, в над 70% от времето на мача, малко отбори са способни, и то далеч не във всеки мач! Така че нека да не плачем излишно за "нелицеприятна игра" и късмет (важен момент от победата, старо правило е, че късметът помага на по- адекватно играещия в мача, което рядко се забелязва от обикновения любител).
Имам подозрение, че недоволстват от отбора фенове, които и досега не могат да проумеят защо Славия им отне една шампионса купа и една на България - явно техните разбирания за футбола са от някакво виртуално пространство?

Ozzimozzi
Мнения: 7132
Регистриран на: 30 авг 2012 12:20
Контакти:

Re: България - Норвегия - 1:0 FT

Мнениеот Ozzimozzi » 10 сеп 2018 12:35

g3_ev2 написа:Трябва реално да се оценяват нещата! В ситуацията на нашия футбол, наситен с чужденци и с бедни тактически клубни отбори, със закърнели школи за млади футболисти, с използване на клубовете за всичко друго, но не и за бизнес на основата на приходи от публика и продадени собствени играчи, победите на националния отбор са единствения реален път нещо да се подобри в плачевната ситуация. Нашите бизнесмени няма да си вложат парите (без коментар какви) за мъгляви и неясни каузи в неопределено бъдеще. Нужни са победи на националния отбор, победи ансамблови, за да получат нашите играчи някаква популярност в Европа и, по възможност, търговията лека - полека, да смени посоката.
Какъв е изводът от двете победи напоследък, според мен: с мъжка игра да се поддържа някакво равновесие на терена, няма значение, на първо време, в коя негова част, и така да се търси момента (моментите), в който в някой или някои от играчите, ще получи (-ат) "пристъп на гениалност" на терена (виж головете на Краев и Василев). Не беше ли това и тактиката от 1994 г., фактически! На красива и могъща игра, в равностойни мачове, в над 70% от времето на мача, малко отбори са способни, и то далеч не във всеки мач! Така че нека да не плачем излишно за "нелицеприятна игра" и късмет (важен момент от победата, старо правило е, че късметът помага на по- адекватно играещия в мача, което рядко се забелязва от обикновения любител).
Имам подозрение, че недоволстват от отбора фенове, които и досега не могат да проумеят защо Славия им отне една шампионса купа и една на България - явно техните разбирания за футбола са от някакво виртуално пространство?

Съгласен съм напълно с мнението с едно изключение - онзи отбор от 94г. имаше класата, а и самочувствието да се надиграва с големите отбори. Сега летвата е паднала драстично ниско и няма база за сравнение между тези поколения играчи. Аз съм радостен и доволен на двете победи, пък ако ще и да са ни смачкали в хода на мача.
Защо Левски не е обслужвал дълга си към НАП в последните 2 години, при положение, че това е водещото плащане за придобиване на лиценз?
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.


Красимир Иванов

Warped
Мнения: 4897
Регистриран на: 28 яну 2015 14:40
Контакти:

Re: България - Норвегия - 1:0 FT

Мнениеот Warped » 10 сеп 2018 12:49

Ми нищо неиграхме. Много слаб мач на Иванов, Чорбата, Райнов, добре че влезе тоя Василев та се включи с желание. И като пишете това НАДИГРАВАНЕ, вмъкнете и че норвежците ни надиграха, но загубиха. Поне гола беше хубав
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.


Върни се в “Национален отбор”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 13 госта